Ahojte,ktora pracujete v jednote ako znacite datum otvorenia a datum spotreby na salamoch
Nepracujem v Jednote, ale myslim si, ze vyrobca na kazdu stanglu salamy uvadza datum výroby a zároveň aj spotreby, tym sa orientujú v predajniach
Ale ved autorka ma mozno skusenost, ktoru si chce porovnat s inymi prevadzkami, co je na tom cudne?
Ak chodite do jednoty, tak tam krajaju salamy za pultom, cize ona sa pyta, ako sa to znaci, cize nacatie salamy, nie datum vyroby... Ja v jednote len nakupujem, ale vsimla som si, ze maju v salamoch pozapichovane nejake sparatka s papierikom ci co to je a tam maju napisane zrejme datum otvorenia...
u nás v Jednote som si všimla že napíšu na kúsok papiera dátum , ktorý nalepia na salámu , syr a potom zabalia do fólie aby výrobok neschol...Nie špáratká, ale samolepky....
@bea282 keď sa saláma otvorí, na nálepku sa napíše dátum otvorenia a prilepší to niekde na stálemu, keď sa tá šalena nepredá myslím do dvoch dni, nálepka sa odlepí a napíše sa na novú nálepku nový dátum, ako keby sa tá saláma otvorila v ten nový dátum, takze v malých predajniach si kľudne mozes kúpiť salámu z dátumom otvorenie napr. 2.3.2020 , ale reálne je otvorená 26.2.2020.
Tie dátumy sú iba pre slov.inspekciu.
Ale u masa sa dátumy dodržiavajú, keď sa nepredá, zamrazí sa a dodávateľ si ho berie, a o týždeň príde v podobe vysočiny, alebo klobásky 😂😂😂
@bea282 pocuj, fakt ti znie logickejsie sa prihlasit na svoje konto v modrom koniku, napisat tento dotaz namiesto toho, aby si sa spytala veduceho pracovnika predajne?