Ako sa zlepšiť v parkovaní?

3. júl 2024

Ahojte,

Vodičský preukaz mám už pd roku 2017, aktívne som nejazdila do tohto roku. Začala som od februára jazdiť jazda je už super, len akosi parkovanie je problém. V práci a doma zaparkovať viem sú tam dosť veľké parkoviska dá sa rám vytočiť. Problém ale je že napríklad keď chcem ísť k lekárovi alebo na kozmetiku a potrebujem ísť do takých užších uličiek neodvážim sa zastať medzi 2 autá proste hľadám miesta kde sú aspoň 2 vedľa seba voľne a dosť má to obmedzuje kde autom môžem ist a kde nie. Chcela by som byt plnohodnotný vodič.. nemáte nejaké rady? Ako dlho vám trvalo naučiť sa parkovanie? Problém možno aj je že mám combi auto takze je aj dosť dlhé.. s malým by mi to nerobilo problém.

minenkak
3. júl 2024

Cuvaj,kombík nieje dlhé auto

autor
3. júl 2024

@minenkak tak4,8 m a bez parkovacej kamery, len zadné senzory.

minenkak
3. júl 2024

Normálne auto

michaela329
3. júl 2024

Cúvať - ani jedno moje auto nemalo kameru, to sa naučíš len cvikom a pozeraním do spätakov.

minenkak
3. júl 2024

Zober muža a nech ti ukáže a len trenuj

adri266
3. júl 2024

Treba Ti cvik a naj by bolo zaplatit si kondicne jazdy s tym, ze budes chciet zamerat sa na parkovanie. FAkt je to o cviku a o prekonani strachu.

minenkak
3. júl 2024

Inak kamera pri cúvaní nie je až taká výhra, ona je len unformativna

dadka1997
3. júl 2024

Priplatiť si za kondičné jazdy

espeo
3. júl 2024

Tak.moj muž soferuje 15 rokov a stále sa nenaučil poriadne parkovať. Často sa vymeníme a zaparkujem ja. On to proste nevidí. Tisíc krát mu to môžem hovoriť. Tak ty snáď nebudeš takýto prípad. Len skúšaj a skúšaj a skúšaj.

anjelicek26
3. júl 2024

Domontovat kameru a senzor vpredu a na bokoch je tiež možnosť. Ale ja hlasujem za zaplatenie 2-3 hodín v autoskole na docvicenie.

madeincssr
3. júl 2024

Ak myslis pozdlzne parkovanie na "krajnici", tak tam do 1-autovej medzery vojdes iba cuvanim. Zajdes dopredu az pred auto parkujuce pred volnym miestom, najlepsie uz mierne nasikmo zadkom smerom na park. miesto. Zacnes cuvat sikmo na miesto tak, ze bokom ides okolo LZ rohu auta pred parkovacim miestom cca 30-40 cm od neho. V pravom spataku (prip. si ho nastav nizsie) si kontrolujes, ako sa PZ castou auta blizis k obrubniku. Cuvaj velmi pomaly a ked ti to nevychadza, opat zajdi dopredu a opakuj to. Ked si svojim predkom cca na urovni zadnej casti auta pred park. miestom, toc volantom vlavo aby si sa vyrovnavala na miesto. Velky pozor, aby si svojim predkom nechytila LZ roh auta pred park. miestom. Ak sa PZ kolesom blizis prilis k obrubniku, zajdi opat kusok dopredu (vrat sa v manevri) a zmen uhol vchadzania na miesto na menej sikmy. A naopak, ked si prilis daleko PZ kolesom od obrubnika, vrat sa v manevri dopredu a cuvaj sikmejsie.

sandrasstini
3. júl 2024

Ja dodnes neviem parkovat pozdlzne, resp zaparkovala by som keby mam vela casu a nestoji za mnou auto a necaka kym zaparkujem.
Odsoferujem hoc kam aj po uzkych ulickach v meste, aj zacuvam ale pozdlzne neviem a ani mi to nevadi aj ked niekedy by sa to zislo no a to mam auto co vie zaparkovat pozdlzne samo ale nikdy som to neskusala.
Podla mna je to len o cviku a skusat skusat skusat. Drzim palce!

marca12
3. júl 2024

Pozri si videa na youtube uvidis aspon teroriu v praxi a potom uz len skusat. Ja napr.najradsej parkujem medzi 2 auta,to vzdy zaparkujem pekne rovno. A lahsie je cuvat ako ist prednou castou aspon pre mna teda. A ak si netrufas,skus si zaplatit hodinu s instruktorom a pojde to. Len treba prax a potom sa uz nebudes bat.

autor
3. júl 2024

Ja do parkovacieho miesta cuvam pretože naše auto má zlý rádius v predu takze sa ťažko. Len vždy proste si nájdem take miesto že je len z jednej strany zaparkované auto 😂😂 ako náhle je z dvoch a mám zaparkovať medzi nie tak to auto neviem tak natočiť aby mi to vyšlo. Najprv by som sa chcela naučiť toto a pozdĺžne až nakoniec.. ostatne mi všetko ide, dávam si aj take ciele že proste raz do týždňa sa idem previesť niekde kde to nepoznám, kdeže bývame v BA tak by som chcela vedieť zájsť všade len ešte toto parkovanie.

tundra
3. júl 2024

Kup si auto, co zaparkuje samo😉

https://www.youtube.com/watch?v=q9sP-w-xxAI
sissy27
3. júl 2024

Trening, nic ine ti nepomoze. A najlepsia cuvacia kamera su spatne zrkadla.

olimuc
3. júl 2024

Moje auto ma kameru, ale druhe nema ani senzory ani nic … pozeram do zrkadla a obcas ako stara skola objimam vedlajsie sedadlo 😂 musi to vyzerat komicky vpredu vylezeny display a ja otacam hlavu ako labut … ale naozaj .. snazim sa vzdy parkovat zadkom (cuvanim) pripada mi to ovela jednoduchsie lebo vidim v zrkadle aj auta aj ciary

gas1201
4. júl 2024

trening, trening a trening. ešte k tomu keď máš aj zadné senzory tak viac ti ani netreba. mňa napriklad v autoškole učili že keď cuvam, tak keď auto mam pri nejakom stlpiku tak už mam točiť a podobne voloviny. každe auto ma iny raid, iny razvor. za mňa buď najsť prazdne parkovisko a nejakymi kuželkami, vecami na zemi si nasimulovať situaciu a parkovať z rôznych uhlov. prípadne nájsť nejaké uličky kde sú zaparkované autá ale nie sú veľmi frekventované kde aj keby si mala parkovať na viackrát tak buď ta ostatní vedia obísť alebo toľko vydržia. inak ako praxou to podľa mňa nejde. kameru neodporúčam domontovať, dosť skresluje a hlavne tie lacnejšie v lete stoja za nič..

libusak
4. júl 2024

Zajtra je sviatok. Sup s niekym pred obchod a trenuj. Ked ti sprevadzajuca osoba povie kedy tocit a kolko , tak si pozri zrkadla aby si si zapamatala ten bod.

fairyy
4. júl 2024

ja som kamosku ucila parkovat 3 hodiny pred obchodakom ... vyberala som jej cele 3 hodky miesta a ona parkovala rozne az kym jej to neslo jak po masle....

misanthropicdann
4. júl 2024

Mne stačilo reálne jedno takéto animovane video na internete s vysvetlením ako sledovať zrkadlo, co v nom vidieť a kedy vytočiť volant. Malo 5 minút, na druhy deň som zaparkoval na také miesto ze som o hodinu mal problém sa odtiaľ dostať.

https://www.youtube.com/watch?v=FjEmxM2PMv8