Ahojte, ak ste tu niektoré veriace, mám pocit,že som sa vzdialila od Boha, mám v sebe smútok, prázdnotu….ako mám znovu obnoviť svoju vieru? Niekedy mám pocit,že ma Boh nepočuje,že tu nie je.😔
V modlitbe mu skús odovzdať čo ťa trápi. Neviem prečo cítiš smútok a prázdnotu. Je to ale normálne. Niekedy človek prežíva takú vnútornú púšť. Tak ako aj v starom zákone putovali Izraeliti po púšti. Boh im ale vždy v správne chvíli pomohol. Neopustil ich a tak isto je aj pri tebe.
Jediná možnosť je modlitba k Bohu, a snažiť sa žiť spravodlivo. Neviem akého si vierovyznania, na tom dosť záleží akým spôsobom to urobíš.
K tomu poslednému: modlitba je monológ (môžeme si klamať, že je to dialóg, ale každý z nás vie, že to rozhovor nie je). Modlitba buduje tvoj vzťah a postoj voči Bohu, preto je doležitá.
Boh tu je, je nad Všetkým. My sme oproti Nemu ako nič. A aj keď sa nám niekedy zdá, že nás (z nášho pohľadu) ignoruje, musíme pozerať na to, že my nevieme, nevidíme aké má plány s naším životom. My nepoznáme budúcnosť. Možno si myslíš, že neodpovedá nijakým spôsobom na to, čo si žiadala a možno práve to bola blbosť žiadať a o pár mesiacov sa ti dostane niečoho lepšieho 🙂 My ľudia nie sme Vševediaci. To je len On. Máme mať preto trpezlivosť na odpoveď, ktorá sa nám časom dostane v nejakej situácii, ktorú by sme možno ani nečakali.
Treba preto trénovať trpezlivosť a nevzdávať sa. Skús si prečítať tento verš (aj keď možno nie si muslimka), kde je zdôraznená trpezlivosť, ale zároveň aj odmena za ňu a skús nad ním porozmýšľať:
Podrobíme vás skúške tým, že vás vystavíme určitému strachu, hladu, úbytku majetkov, životov a plodov. A oznám radostnú zvesť tým, ktorí budú trpezliví, Ktorí, keď by ich postihlo nešťastie, povedia: „My patríme Bohu a k Nemu sa vrátime“. Tým patrí požehnanie od ich Pána a milosť. A to sú tí správne usmernení. (Korán, 2:155-157)
Pravidelne si čítať Bibliu a modliť sa k Bohu vylievať si pred ním srdce povedať mu všetky starosti aj radosti, nerobiť veci ktoré sa mu nepáčia ale to čo sa mu páči.
Skús nejakú duchovnú obnovu 🙂 Práve mám jednu za sebou a mám pocit, že sa vznášam 😀
Zapamätaj si, Boh nikdy neodchádza od človeka, ale clovek od Boha. Stačí sa k nemu otočit a skus sa ho spýtať ako sa ma?
Choď na sv.spoveď,vyznaj všetky hriechy,všetko čo ťa trápi,sv.prijímanie,poklona pred sviatosťou oltárnou,adorácia v tichu,odovzdanie všetkého Bohu.
Nie je to ľahké,je to dlhá cesta.Ja sa ju tiež stále učím,aj keď som veriaca,vyrastala som v katolíckej praktizujúcej rodine stále mám krízy,pocit úpadku od viery,pocit,že Boh nepočuje moje volanie.
Ahoj, určite Boha nenajdes v kostole alebo v ruženci.. Začni čítať bibliu 🙂 kludne aj na internete keď si dáš do google biblia sk nemusiš si ani kupovať 🙂 a začni si čítať evanjelia v novej zmluve.
@atika11 to je to,že ja nie som katolíčka, ja nemám ani krst
@slavomirslavo bibliu občas čitam, ale je ťažké čítať ju pravidelne
Nemusíš byť katolícka, Boha máš v srdci. Vezmi do ruky Bibliu, nájdi si pokojné miesto a čas. Upokoj svoje vnútro.
Nevadí,začni teda čítať sv.písmo,ísť do kostola,ísť na sv.omšu....po čase zistíš,či si chceš spraviť sviatosti ako krst,prijímanie,sviatosť birmovania.....alebo sviatosti v inej cirkvi.Aj môj muž si birmovku robil až ako dospelý.Vôbec nevadí,že nie si katolíčka,vzťah s Bohom môžeš budovať.
A úprimne, ak je modlitba monológ tak by som sa zamyslela nad tým ako sa modlím. Biblia na viacerých miestach spomína, že nám Boh odpovedá (napr Ján 16:13 alebo Jeremiáš 33:3).
@smajliica ja mám niekedy problém počuť Boží hlas 🙁
Kedysi vo Važci prebiehal taký kurz Filip, že kurz základov kresťanského života....boli to také víkendovky.... krásne hlboko vysvetlené pravdy viery.
Alebo vyhľadaj nejakého kňaza a porozprávaj sa s ním. Odkiaľ si?
Ja vôbec nepočujem Boží hlas a som hlboko praktizujuca katolicka 🙂 Bolo by to super , keby sme zakaždým počuli, čo nám Boh radí, čo od nás chce 😀 také ľahké to však nebude. Boh sa nám prihovára mnohými spôsobmi, sama musíš zistiť ako sa prihovára tebe 🙂
Smutok-potrebuješ aby ťa naplnil Boži pokoj.....nie ten svetsky pokoj....
Prazdnota- vyplnis ju čitanim Božieho slova...evanjelium
Zajdi za knazom,porozmyslaj o krste a birmovke....
Kludne mi napis spravu a mozeme to prebrat a mozem sa aj s Tebou pomodlit. Je super, ze Ti to nie je jedno 😇
@maryve napísala som
@smajliica monológ v zmysle, že Ho doslovne nepočuješ odpovedať (nie v zmysle, že odpoveď nepríde v nejakej situácii, znamení).
@lenkakravcova úprimne si myslím že kresťania by Ho mali doslovne počuť odpovedať.
@smajliica tebe sa to niekedy stalo? Čo napríklad odpovedal? vieš naisto, že to bol Boh?
Nejdem to tu písať, je to poväčšine osobné. Ak chceš pošli sz. @lenkakravcova
@smajliica tak v tom pripade asi nie som nejaky spravny krestan? Neviem, ako si mam predstavit to doslovne pocutie Boha. Mozno sa mi to stalo raz-dvakrat, ze som mala pocit, ze Boh ku mne naozaj nieco hovori….ale ze by sa to dialo stále tak to nie 😕
Mne osobne veľmi pomohol projekt Godzone, na youtube nájdeš videá, kopec hudby, rozhovory… tvorí ho spoločenstvo espé, sú to skvelí ľudia vždy ochotní pomôcť a sú podporovaní katolíckou cirkvou, len to robia s neskutočnou inšpiratívnou energiou, bola som aj na konferencii a zmenilo mi to život k lepšiemu, veľa šťastia želám
Len buď opatrná v tom, ak ti niekto píše, že doslovne počul Boha. Z mojich skúseností, keďže som bola od narodenia do vyše 20 rokov kresťankou - stretla som sa tak s mnohými ľuďmi, ktorí toto tvrdili. Časom som ale došla k tomu, že buď to boli ich vlastné výmysly (počuli niečo čo chceli počuť), alebo dokonca patrili do kadejakých sekt a pod rúškom ducha sv ktovie koho, akým bytostiam naslúchali (hranicilo to s bielou mágiou). Či už sa na to budeš pozerať tak či onak, buď opatrná. To, čo je na oko najviac príťažlivé, skrýva často nejaký ten háčik alebo hák.
@lenkakravcova tak ja také nepočujem. Žiadne Božie hlasy ani nič, a ani si nechcem vymýšľať svoje veci,ktoré chcem počuť
mne pomohlo sviatosť oltárna,týždňová spoved,častá svätá omša,je tu a počuje ťa,dvôveruj mu,zapoj ho do života už ráno,dve tri minúty,litánie k duchu svätému a modlidba ruženca