Ako sa zblížiť s Bohom?

17. jún 2024

Ahojte, ak ste tu niektoré veriace, mám pocit,že som sa vzdialila od Boha, mám v sebe smútok, prázdnotu….ako mám znovu obnoviť svoju vieru? Niekedy mám pocit,že ma Boh nepočuje,že tu nie je.😔

0martina0
17. jún 2024

mne pomohlo sviatosť oltárna,týždňová spoved,častá svätá omša,je tu a počuje ťa,dvôveruj mu,zapoj ho do života už ráno,dve tri minúty,litánie k duchu svätému a modlidba ruženca

bloger
17. jún 2024

V modlitbe mu skús odovzdať čo ťa trápi. Neviem prečo cítiš smútok a prázdnotu. Je to ale normálne. Niekedy človek prežíva takú vnútornú púšť. Tak ako aj v starom zákone putovali Izraeliti po púšti. Boh im ale vždy v správne chvíli pomohol. Neopustil ich a tak isto je aj pri tebe.

lenkakravcova
17. jún 2024

Jediná možnosť je modlitba k Bohu, a snažiť sa žiť spravodlivo. Neviem akého si vierovyznania, na tom dosť záleží akým spôsobom to urobíš.

K tomu poslednému: modlitba je monológ (môžeme si klamať, že je to dialóg, ale každý z nás vie, že to rozhovor nie je). Modlitba buduje tvoj vzťah a postoj voči Bohu, preto je doležitá.
Boh tu je, je nad Všetkým. My sme oproti Nemu ako nič. A aj keď sa nám niekedy zdá, že nás (z nášho pohľadu) ignoruje, musíme pozerať na to, že my nevieme, nevidíme aké má plány s naším životom. My nepoznáme budúcnosť. Možno si myslíš, že neodpovedá nijakým spôsobom na to, čo si žiadala a možno práve to bola blbosť žiadať a o pár mesiacov sa ti dostane niečoho lepšieho 🙂 My ľudia nie sme Vševediaci. To je len On. Máme mať preto trpezlivosť na odpoveď, ktorá sa nám časom dostane v nejakej situácii, ktorú by sme možno ani nečakali.

Treba preto trénovať trpezlivosť a nevzdávať sa. Skús si prečítať tento verš (aj keď možno nie si muslimka), kde je zdôraznená trpezlivosť, ale zároveň aj odmena za ňu a skús nad ním porozmýšľať:

Podrobíme vás skúške tým, že vás vystavíme určitému strachu, hladu, úbytku majetkov, životov a plodov. A oznám radostnú zvesť tým, ktorí budú trpezliví, Ktorí, keď by ich postihlo nešťastie, povedia: „My patríme Bohu a k Nemu sa vrátime“. Tým patrí požehnanie od ich Pána a milosť. A to sú tí správne usmernení. (Korán, 2:155-157)

maranco
17. jún 2024

Pravidelne si čítať Bibliu a modliť sa k Bohu vylievať si pred ním srdce povedať mu všetky starosti aj radosti, nerobiť veci ktoré sa mu nepáčia ale to čo sa mu páči.

magimi
17. jún 2024

Skús nejakú duchovnú obnovu 🙂 Práve mám jednu za sebou a mám pocit, že sa vznášam 😀

zuwa78
17. jún 2024

@autor, modli sa ruženec, k Duchu svätemu, spveď, Eucharistia, Adoracia,čitanie sv.Pisma,Duchovna obnova,Korunka Božieho milosrdenstva
Všetko odovzdavať Bohu otcu skrze ruky Panny Márie
Hovor si v duchu: Pane, Ježišu Kriste synu Boži ,zmiluj sa nado mnou hriešnou...(x krat za deň)

cafelatte
17. jún 2024

Zapamätaj si, Boh nikdy neodchádza od človeka, ale clovek od Boha. Stačí sa k nemu otočit a skus sa ho spýtať ako sa ma?

atika11
17. jún 2024

Choď na sv.spoveď,vyznaj všetky hriechy,všetko čo ťa trápi,sv.prijímanie,poklona pred sviatosťou oltárnou,adorácia v tichu,odovzdanie všetkého Bohu.
Nie je to ľahké,je to dlhá cesta.Ja sa ju tiež stále učím,aj keď som veriaca,vyrastala som v katolíckej praktizujúcej rodine stále mám krízy,pocit úpadku od viery,pocit,že Boh nepočuje moje volanie.

slavomirslavo
17. jún 2024

Ahoj, určite Boha nenajdes v kostole alebo v ruženci.. Začni čítať bibliu 🙂 kludne aj na internete keď si dáš do google biblia sk nemusiš si ani kupovať 🙂 a začni si čítať evanjelia v novej zmluve.

autor
17. jún 2024

@atika11 to je to,že ja nie som katolíčka, ja nemám ani krst

autor
17. jún 2024

@slavomirslavo bibliu občas čitam, ale je ťažké čítať ju pravidelne

akinomel
17. jún 2024

Nemusíš byť katolícka, Boha máš v srdci. Vezmi do ruky Bibliu, nájdi si pokojné miesto a čas. Upokoj svoje vnútro.

atika11
17. jún 2024

Nevadí,začni teda čítať sv.písmo,ísť do kostola,ísť na sv.omšu....po čase zistíš,či si chceš spraviť sviatosti ako krst,prijímanie,sviatosť birmovania.....alebo sviatosti v inej cirkvi.Aj môj muž si birmovku robil až ako dospelý.Vôbec nevadí,že nie si katolíčka,vzťah s Bohom môžeš budovať.

smajliica
17. jún 2024

@autor Prečo si myslíš že je ťažké čítať Bibliu? Ja čítam denne už roky. Niekedy som čítala tesne pred spaním, teraz hneď po zobudení. Stiahni si appku ktorá ti pošle pripomienky. Môžeš začať s 5 minútami denne. Odporúčam niečo z nového zákona ako Filipanom alebo Kolosanom.

smajliica
17. jún 2024

A úprimne, ak je modlitba monológ tak by som sa zamyslela nad tým ako sa modlím. Biblia na viacerých miestach spomína, že nám Boh odpovedá (napr Ján 16:13 alebo Jeremiáš 33:3).

autor
17. jún 2024

@smajliica ja mám niekedy problém počuť Boží hlas 🙁

magimi
17. jún 2024

Kedysi vo Važci prebiehal taký kurz Filip, že kurz základov kresťanského života....boli to také víkendovky.... krásne hlboko vysvetlené pravdy viery.
Alebo vyhľadaj nejakého kňaza a porozprávaj sa s ním. Odkiaľ si?

magimi
17. jún 2024

Ja vôbec nepočujem Boží hlas a som hlboko praktizujuca katolicka 🙂 Bolo by to super , keby sme zakaždým počuli, čo nám Boh radí, čo od nás chce 😀 také ľahké to však nebude. Boh sa nám prihovára mnohými spôsobmi, sama musíš zistiť ako sa prihovára tebe 🙂

zuwa78
17. jún 2024

@magimi keď nepočuješ Boži hlas....myslim, že ťa vedie Duch sväty svojou cestou

zuwa78
17. jún 2024

Smutok-potrebuješ aby ťa naplnil Boži pokoj.....nie ten svetsky pokoj....
Prazdnota- vyplnis ju čitanim Božieho slova...evanjelium
Zajdi za knazom,porozmyslaj o krste a birmovke....

maryve
17. jún 2024

Kludne mi napis spravu a mozeme to prebrat a mozem sa aj s Tebou pomodlit. Je super, ze Ti to nie je jedno 😇

autor
17. jún 2024

@maryve napísala som

lenkakravcova
17. jún 2024

@smajliica monológ v zmysle, že Ho doslovne nepočuješ odpovedať (nie v zmysle, že odpoveď nepríde v nejakej situácii, znamení).

smajliica
17. jún 2024

@lenkakravcova úprimne si myslím že kresťania by Ho mali doslovne počuť odpovedať.

lenkakravcova
17. jún 2024

@smajliica tebe sa to niekedy stalo? Čo napríklad odpovedal? vieš naisto, že to bol Boh?

smajliica
17. jún 2024

Nejdem to tu písať, je to poväčšine osobné. Ak chceš pošli sz. @lenkakravcova

autor
17. jún 2024

@smajliica tak v tom pripade asi nie som nejaky spravny krestan? Neviem, ako si mam predstavit to doslovne pocutie Boha. Mozno sa mi to stalo raz-dvakrat, ze som mala pocit, ze Boh ku mne naozaj nieco hovori….ale ze by sa to dialo stále tak to nie 😕

maybe888
17. jún 2024

Mne osobne veľmi pomohol projekt Godzone, na youtube nájdeš videá, kopec hudby, rozhovory… tvorí ho spoločenstvo espé, sú to skvelí ľudia vždy ochotní pomôcť a sú podporovaní katolíckou cirkvou, len to robia s neskutočnou inšpiratívnou energiou, bola som aj na konferencii a zmenilo mi to život k lepšiemu, veľa šťastia želám

lenkakravcova
17. jún 2024

Len buď opatrná v tom, ak ti niekto píše, že doslovne počul Boha. Z mojich skúseností, keďže som bola od narodenia do vyše 20 rokov kresťankou - stretla som sa tak s mnohými ľuďmi, ktorí toto tvrdili. Časom som ale došla k tomu, že buď to boli ich vlastné výmysly (počuli niečo čo chceli počuť), alebo dokonca patrili do kadejakých sekt a pod rúškom ducha sv ktovie koho, akým bytostiam naslúchali (hranicilo to s bielou mágiou). Či už sa na to budeš pozerať tak či onak, buď opatrná. To, čo je na oko najviac príťažlivé, skrýva často nejaký ten háčik alebo hák.

autor
17. jún 2024

@lenkakravcova tak ja také nepočujem. Žiadne Božie hlasy ani nič, a ani si nechcem vymýšľať svoje veci,ktoré chcem počuť