Viete mi niekto poradiť, ako sa zbaviť výčitiek svedomia? 😔 mám ich voči zosnulej osobe - že som pre ňu neurobila viac, že som sa niekedy chovala zle, že som viac nepomohla, že som niekedy niečo zle povedala…je ich milión, vynárajú sa postupne a zožierajú ma zaživa 😔 potom si vyčítam, že sa viac za ňu nemodlím, že nie som v kuse v slzách, že nerobím veci tak ako by ich robila ona…je to už skoro rok čo navždy odišla 😔 neviem si s tým už poradiť, všetko je zle a veľmi mi chýba 😔
Nezbavíš sa ich nejakým úkonom ale až časom postupne vyblednú.
čo keď tie tvoje myšlienky majú práve "napomôcť" k tomu, aby si to svoje, podľa teba "zlé konanie" napravila? Veľa vecí sme pokazili, veľa slov vyriekli a mali sme mlčať, veľa skutkov sme neurobili a mali sme. To už nezmeníme, ale každé zlo sa dá napraviť dobrom. Skús teraz robiť všetko pre to, aby si to odčinila, rob dobro, kde sa len dá, pomáhaj, kde môžeš, dobre sa dívaj okolo seba a naprav to, čo sa ti zdá zlé, nesprávne, nespravodlivé. Uvidíš, ako sa tvoj pohľad začne meniť. Budeš to robiť k úcte toho človeka, ktorý odišiel. Smútením to neurobíš, nezmeníš. Svoj vnútorný pokoj však môžeš získať naspäť tým, že zmeníš svet okolo seba a aj tvoj pohľad na túto situáciu. Skús sa sústrediť na to, čo môžeš urobiť a nie na to, čo si neurobila. Skutočne ti prajem, aby sa ti to čo najskôr podarilo. ❤
@viera321 ďakujem Ti veľmi pekne, skúsim to 🥰
Myslíš, že už to nie je jedno? Poučila si sa a nabudúce v inej situácii budeš konať inak. Tak to napravíš, pre seba, nemá význam sa trápiť. Čas nevrátiš, ale v budúcnosti môžeš byť lepším človekom. A skús poźiadať o odpustenie, a ver, že tam na druhej strane bude pochopenie.