Dobrý deň,
Prosím vás, súrne potrebujem radu, bývam v najme, wc kameň z misy koľko toľko som odstránila.
Ale viete mi poradiť, ako ucinne odstránim wc kameň z nádoby, kde je voda na splachovanie?
Cítiť, od kanala alebo odkiaľ z toho wc takú močovinu.
Celé wc čisté voňavé, ale v tej nádobe hnus.
Ďakujem srdečne za rady
Ja mam osvedceny ocot necham 2-3 hodinky posobit a krasne to ide dole. Minule som kuoila 20% v kaufe ale staci a ten 8%.
@sonka_miro a čistite tym i tu nádrž kde je voda?
najúčiinejšia je fixinela....naliať, nechať pôsobiť, vyčistiť, naliať, nechať pôsobiť, vyčistiť....pokial to nebude dolu....mne sa podarilo na dva razy v podnájme...
Ahoj ja používam prípravky od Faberlic, nie len na vodný kameň ale aj na pripálené hrnce atď,,,,,,, ak chceš viac info napíš mi správu a všetko ti napíšem 🙂
Ahoj, nalej tam riadne octu, kolko sa zmesti, to mas najlacnejsie riesenie, a starou kuchynskou spongiou na riad, tou drsnou stranou pomaly cisti, ked to povoli.
Nalej ocot kolkobsa zmesti a nechajnhodinu dve posobit
Horuci ocot - trochu smrad ale prirodny, nie je to chémia a lahko sa vetra.
Aj 2-3 litre daj.
Ano
No ja by som dostavila vodu splachla a nastriekala tu nádobu čomkoľvek (ja používam pulirapid, ale aj fiixnela funguje a iné odkamenovace tiež, príladne aj ocot) a nechaj pôsobiť, vykefkovala a pustila vodu... Ak treba opakovať.. Hádam.sa.to od toľkeho kameňa nezapcha 😁
Na vodný kameň používam fixinelu. Síce na sprchač ale aj na toto by to možno šlo. Aj mám veľký nános kameňa tak dávam na dvakrát. Prvý krát aby to "zmäklo" a potom to ide pekne 🙂