Ako sa zbaviť strachu z budúcnosti?

18. máj 2021

Som mladá mama a mám úzkosti a depresie pretože sa obávam budúcnosti. Žijeme aj s priatelom u jeho rodičov už 4 roky a neviem ako ďalej. Nie som šťastná a naplnená. Nebaví ma byť doma na materskej, na druhu stranu mám strach z práce, myslím si že som neschopná na niektoré druhy práce. Obávam sa aku prácu si nájdem po materskej. Neviem kde sa chceme usadiť či ostať na Orave alebo ísť niekde do BA (čo by sme na jednej strane radi ale odrádzajú nás ceny bytov). Túžim dopriat synovi súrodenca no zároveň si nie som istá či chcem aj druhé dieťa. Neviem či chcem vôbec zit s mojim priatelom a oplatí sa nám brat spolu hypo. Som stratena v živote a neviem ako ďalej. Nič ma nebaví a som len v depresiách z budúcnosti.
Zažili ste niečo podobné? Ako sa z toho dostať ?

nnnuuunnn
18. máj 2021

Zazili veru zazili. 😀 Pomohol mi rozchod a zmeniť prácu, dokonca mať práce dve. Práca na sebe. Robiť čo ma baví (to je moja druhá práca, plán je urobiť z nej hlavnú a jedinú). Všetko sa dá, ak budeš vedieť čo chceš a pracovať na tom.

katkaseiner
18. máj 2021

vyhorela si... nie ako matka, to by som ti v zivote nepovedala.. proste sa citis stratena a moze to byt kludne aj poporodna depresia ktora sa ti prehlbila... tazko ako laik zhodnotim...
V kazdom pripade ja na tvojom mieste by som riesila vlastne byvanie. Byvat u svokry (akokolvek dobrej) je nosit kriz kamkolvek ides. Nemas vlastne miesto, proste sa asi citis nikto. To kde budes zit si fakt musis sama rozmysliet a dohodnut sa s muzom/priatelom.. Podotykam ze sice zivot v BA je fajn ale tie byty su sakra drahe a treba mysliet aj na to ze ked budes mat 1-2 deti (viem ze jedno uz mas) treba mat zabezpecene nosenie zo/do skolky pripadne skoly, co vela ludi sa s tym trapi. Potom jeden nevie ist do prace, pripadne sa nevedia doplnat a je z toho problem. Cize ak si vies zosuladit muzovu a pripadne tvoju buducu pracu, tak vsetko sa da, ale ak nie, mozno bude lepsie niekde poblizku rodiny ktora vie vypomoct obcas.

To ze sa bojis o buducnost chapem, tiez mam obcas taketo myslienkove pochody ...

ella_price
18. máj 2021

Depresie a úzkosti ti boli diagnostikované, či sa len cítiš podobne? Keď máš terapeuta, začni o tom hovoriť s ním, v inom prípade ti pomôže zamerať sa na seba, tvoje záujmy a koníčky, zmena práce aj prostredia. Dôležitý je prvý krok.

0silvia0
18. máj 2021

Ono sa treba v tychto pripadoch racionalne a pragmaticky rozhodnut. Myslienky, obavy vyhodit z hlavy. Ano, viem, ze lahko sa to pise, tazsie uskutocnuje.

annamalaga
18. máj 2021

Ja na tvojom mieste na Orave bývať neostanem. Nevím na Orave žiaden pracovný potenciál , čo sa týka prác , čo môžeš robiť. Napr. či upratovačka alebo administratívny pracovník , pedagogicky pracovník , všetko skôr nájdeš vo väčších mestách , či je to okolie Trnavy, Nitry alebo spomínanej Bratislavy. Jednoducho tam máš viac pracovných príležitosti. Kde konkrétne na Orave bývaš ? Okolie: Trstenej, Námestova alebo Dolného Kubína? Všade tam sú skôr práce technického zamerania. A veľký vyber bytov neni tiež. A sú drahé. V Bratislave sú síce nehnuteľnosti drahé , ale ich máš oveľa viac a viac pracovných príležitosti. Chápem ta veľmi. A ešte bývanie pri svokrovcoch musí byt o družku.😔 Žiadne súkromie a predpokladám , že im aj vysluhuješ a musíš pomáhať .

elizabet173
18. máj 2021

obráť sa na dobrého psychológa, lebo máš tých problémov priveľa a niektoré si vzájomne odporujú. Nevieš, či chceš zostať s terajším priateľom a zároveň rozmýšľaš nad súrodencom pre dieťa. Túto vec by som nateraz odložila. Nie si v takej psychickej kondícii, aby si mala ďalšie dieťa, najmä ak ťa to doma na MD nebaví. Na Orave by som určite nezostávala - problém s prácou, nemusí to byť predsa Bratislava. Toto by ste si mali s partnerom vyriešiť čo najskôr, aj odsťahovanie sa od jeho rodičov. Najprv by som si ale odpovedala na otázku, či s ním chceš byť alebo nie. Ak nie, začni sa obzerať po nejakej práci, sama s dieťaťom to nie je med lízať.

luccija
18. máj 2021

Už si niekde pracovala?zostala by som tam, kde mi má kto vyzdvihnúť dieťa zo škôlky.Kamaratka žije na Orave a škola je niekde len do 15:30 či 16.
Partner pracuje?

sszuzu8
18. máj 2021

Prijmi čokoľvek sa ma stat. Všetko je to pre tvoje najvyššie dobro

tinka308
18. máj 2021

Dobry den, ak by ste mali zaujem, ponukam vam zadarmo koucovaci rozhovor (rozhovor o rieseniach) so mnou, kde by ste mohli najst rozne odpovede alebo uvedomenia.

sslobodnamama777
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sslobodnamama777
Autor odpoveď zmazal
Zobraz