Ako sa zbaviť strachov, vybudovať si sebavedomie?

7. máj 2021

Ahojte, obraciam sa na vás s otázkou nakoľko si už sama neviem rady. Mam krátko pred 40kou a už dlhšie som sama. Vzťahov bolo dosť, s každým to nevyšlo pre niečo iné. V poslednom čase na sebe ale pozorujem, že každému mužovi dovolím so sebou kyvat, ponižujem sa, neviem si dupnut ako keby zo strachu ze toho druhého stratím. Poraďte co s tým, ako sa zbaviť strachu, neponizovat sa, byť sebavedomá a proste ta skutočná žena ktorú bude muž obletovat

martina1201
7. máj 2021

Ahoj, strach zo samoty je veľmi zlý spoločník pre vzťah. Nauč sa milovať samu seba a vážiť si samu seba. Len potom nedovolis chlapovi s tebou manipulovať a správať sa k tebe zle. Zjavne vysielaš k chlapom signál že urobíš čo im na očiach uvidíš lebo nechceš byť sama. Radšej byť sama ako s chlapom čo sa k tebe správa zle. Držím palce nech sa ti podarí mať sa rada a nedovoliť nikomu aby sa k tebe správal zle.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
7. máj 2021

To mas skôr naučený vzorec správania.Bola taká mama?alebo si mala prísnych rodičov a nemohla si oponovať vždy si so všetkým súhlasila?toto sa nevieš naučiť, alebo zmeniť bez psychológa, ktorý Ťa naučí ako reagovať na situácie....si to dobre dievčatko v škole, doma...ktorá pre kľud a pohodu každému vyhovie aj, keď jej to nevyhovuje.Urcite sa to dá naučiť...

autor
7. máj 2021

Dialo sa mi to skoro v každom vzťahu. Ku psychológovi som chodila, dobre bolo iba kým som mávala, sedenia a chvíľu po nich. Keď som sedenia ukončila tak to znovu bolo o tom istom. Preto hľadám cestu ako si pomôcť sama.

autor
7. máj 2021

Zaujímavé je, že v rodine si dupnut viem aj povedať svoj názor a stat si za slovom lebo tam mam tu istotu ze mama, otec atď ma budú mať vždy radi a neodvrhnu ma. Pri partneroch tu istotu nemám a preto sa bojim

bellacinderella
7. máj 2021

Vies odpovedat na otazku KTO JE NAJDOLEZITEJSI CLOVEK NA SVETE? Dospeli obycajne nevedia! Si to TY! Vaz si sama seba, inak si Ta nebudu vazit ini. Maj rada byt sama sebe najlepsou spolocnickou. Ak neoblubujes spolocnost samej seba, ako ju maju oblubovat ini? ... a napokon samota je prirodzeny stav v obdobiach nasho zivota a vobec nezalezi na to, ci mas partnera alebo nie.

autor
7. máj 2021

@bellacinderella ja si to uvedomujem, len vždy keď príde nejaky muž hneď do toho sklznem znovu a skončí to vždy rovnako.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivkazba
7. máj 2021

Nevieš si dupnúť? V zdravom vyrovnanom vzťahu si nepotrebuješ dupnúť. Podľa mňa je problém v tom, že si vyberáš zlý typ chlapa. Pretože poriadny chlap nepotrebuje ženu ponižovať. Na druhej strane, ak sa sama nemáš rada, nie si vyrovnaná, tak poriadny chlap o teba neprejaví záujem. Pretože taký hľadá vyrovnanú sebavedomú ženu, ktorá mu bude rovnocennou partnerkou. Ak sa bojíš vzťahu, tak to z teba cítiť a záujem prejavujú takí, ktorí potrebujú ženu, ktorú budú ovládať.

Nehľadaj si nový vzťah, kým neporiešiš sama seba. Ak chceš, aby si ťa muž vážil, musíš si vážiť sama seba. Prestaň riešiť minulosť, nevydarené vzťahy, nájdi si koníčky, venuj sa niečomu, čo ťa baví. Byť sám neznamená nudiť sa a nemať radosť zo života. Staraj sa o seba, každý deň sa uprav, vlasy, tvár, pekne sa obleč, aj keď si len doma, aj doma môže byť žena upravená. Raňaky a večeru si pekne naservíruj, sadni si za stôl, proste užívaj sa život. Venuj sa proste sebe a nauč sa užívať si život aj keď si sama a nauč sa mať rada samú seba. Nového partnera si hľadaj, až keď toto zvládneš. Darmo si to uvedomuješ, ak nezmeníš nastavenie v sebe samej, vždy budeš priťahovať zúfalcov. Nauč sa mať rada samú seba a svoj život aj osamote, potom prídu aj iné pozitívne veci.

bellacinderella
7. máj 2021

Kym si budes mysliet je VZDY ked pride.. HNED do toho sklznes..., planujes si to. Tvoje prve NIE ukonci ten pokazeny program. Drzim palce. xx

sasitimi17
7. máj 2021

A prečo sa ponižuješ?
Pozri si na YouTube “pravá veštba” , Dominika vraví aj niečo o vzťahoch a pekne to tam vysvetľuje ako to funguje
V skratke musíš byt najprv spokojná sama so sebou a so svojim životom, žiť spokojne aj bez chlapa. Keď sa nový chlap objaví tak na ňom nelipni. Maj stále svoj život.

mabenn
7. máj 2021

Ako sa správaš sama voči teba, tak sa budú správať k tebe. Skús regresnú terapiu, ak psychológ nepomohol, zrejme to bude niečo staršie.

mabenn
7. máj 2021

A plus začni robiť v živote veci, na ktoré môžeš byť na seba hrdá, nech už to pre teba znamená čokoľvek.

0silvia0
7. máj 2021

podľa mňa si podvedome vyberáš nevhodné typy partnerov. Normálny chlap nepotrebuje partnerku ponižovať, ani sa nad ňou vyvyšovať. Skús si vyberať typy, ktorým si sa doteraz vyhýbala...

autor
7. máj 2021

@0silvia0 to nejde o to ze sa vyvysuje alebo ma ponižuje. Ide o to, že napr sa kvôli niečomu pohadame on urobí chybu ale nechce si ju priznať, zduje sa a, ja, miesto toho aby som čakala kým si to uvedomí tak doliezam a snažím sa riešiť aby nebolo ticho. Proste sa ponizim a pcham sa mu do zadku

0silvia0
7. máj 2021

chápem, ale už toto je obrazom toho, že si vyberáš nevhodných partnerov. Zrelý muž sa nepotrebuje odúvať a zrelá žena sa nepotrebuje pchať do zadku a hrať peknú a dobrú a ofukovať si ho. Dovtedy budeš liezť do takýchto vzťahov, dokedy si to neuvedomíš. Ale veď nevadí, o tom je život...

autor
7. máj 2021

@0silvia0 ved práve že si to uvedomujem a chcem to zmeniť. Hľadám cestu lebo poradiť si neviem. V hlave to všetko mam len to neviem aplikovať do života

0silvia0
7. máj 2021

do tohoto musíš dozrieť sama, na toto návod neexistuje. Jednoducho príde deň, kedy ti bude trapné sama pred sebou robiť slintavého punťa a jednoducho to neurobíš. Bude to pod tvoju úroveň. Alebo jednoducho stretneš chlapa, pri ktorom si tieto divadielka navzájom nebudete robiť... všetko máš v hlave ale prax neovládaš, preto do toho stále lezieš, lebo sa to máš naučiť. Poďakuj za tie lekcie, ktoré dostávaš a trénuj.

yvfkfk
7. máj 2021

Aby ta zacali obletovat, musis najprv prestat ty obletovat ich. Chlap ktory ta "neobletuje" nema o teba zaujem, ak nema zaujem tak sa nevtieram, a pride dalsi ktory zaujem naozaj bude mat. Nevydarene vztahy neries, zahod ich za hlavu a sustred sa hlavne na seba. Konicky, zacni behat, cvicit, vychadzky do prirody.. zamestnaj hlavu a nebudes mat cas premyslat ktory chlap co robi. Prepokladam, ze teraz si single, tak vyuzi co najviac svojho casu pre seba.

Ludia (hlavne zeny mam pocit) sa boja niekam ist same casto,sama ist na turu sama ist behat sama cvicit.. Pre mna je to najlepsie vec, precistis si hlavu a nikto ti nepili usi svojimi problemami. Aj ja som taka byvala, nemala som konicky, o seba som sa ale starala aj vsetko, tiez som dumala co chlap robi alebo kedy ideme na rande atd. No to bola najvacsia chyba, odkedy som zacala fitko, beh, nove recepty skusat, vzdelavanie, beauty rutinu.. mam vnutorny pokoj. Aby som mohla ist na rande si musim najst cas, a nenecham hocijakeho "muza" zo sebou zakyvat.. proste ked sa mu nepaci nebudeme spolu nic riesit a basta. Take, ze oduvacky a podobne blbosti by som ani neriesila, na takeho nemam ani cas 🙂 vela stastia 🙂

autor
7. máj 2021

@yvfkfk ďakujem 🙂 máš pravdu. Celkovo mam teraz také ťažšie obdobie ale verím ze sa to zlepsi

elizabet173
7. máj 2021

Mozno uvedomit si, ze muzov svojim strachom, svojim priputanim sa k nemu odpudzujes. Muzi su lovci, ak si lahkou koristou, stracaju zaujem. A byt bez partnera nie je koniec sveta. Ked sa naucis byt stastna sama so sebou, budes mat priatelov, konicky, nebudes sa zufalo snazit najst znamost, bude to z teba vyzarovat a to muzov pritajuje. Nie zufalstvo, ze ta necha, ktore z teba srsi. Ty si to vlastne pomenovala spravne, vies, v com je problem, este sa tak zacat spravat. Aj psycholog by mohol pomoct

autor
7. máj 2021

@elizabet173 chodila som k psychológovi a pomohlo mi to iba na krátko a znovu to bolo o tom istom

0silvia0
7. máj 2021

@yvfkfk ja tiež najradšej chodím sama. Tiež pre mňa najväčší relax. Človek ten pokoj, svoju silu musí hľadať sám v sebe, nikto iný to za neho neurobí.

elizabet173
7. máj 2021

tak ho treba vymeniť, ale v prvom rade je to v tebe.