Ako sa zbaviť pocitu nutkania na močenie?

6. jún 2020

Poprosím vás toto ma trápi už od detstva nikdy som to neriešila s dr lebo vlastne ani neviem za kým ísť. Tento pocit mám hlavne pred spaním že sa pocikam hoci reálne sa mi to nikdy nestalo odkedy som bola dieťa aj pred cestovaním mám pocit ze nevydržím reálne zo mňa ide par kvapiek keď sa prinútim ísť curat. Je to len v hlave ale obťažuje to. Čo mám s tým robiť? Mám zbytočný stres pred každým cestovaním a pred spaním 😢

sisa_s
6. jún 2020

Ist k obvodnemu, on posle na urologiu, treba vylucit anatomicke a funkcne poruchy, on potom vie odporucit psychologa, ak pricina nie je medicinska 🙂 netreba sa hanbit a ist

sasenka251
6. jún 2020

Od detstva s tým bojujem. Nebojím sa, ze sa pocikam, no stále si poviem "Ach co keď mi bude treba, ešte radšej idem." bola som u urológa, všetko dopadlo v poriadku, skúsil dat lieky na posilnenie močového mechúra, no tak vôbec nezabrali. Žijem normálny život, nemám žiadne psychicke vypatie, stres alebo čokoľvek podobne, a ak, určite nie toľko rokov od detstva nepretržite. Naučila som sa s tým žiť, nevnimat to ako problém (co je dosť ťažké, sama uznáš) a skratka si len stále poviem, že keď mi bude treba proste pôjdem, nič sa nedeje.

katty2012
6. jún 2020

vyzera to ako tik... skus psychoterapeuta

autor
7. jún 2020

Aj napriek dvom pôrodom nemám problém zadržať moc na veľmi dlho keď som doma a mi treba a sa mi nechce ísť. Moc mi neunika. Nič ma nebolí. Žiadny zápal močového mechúra alebo ciest som nikdy nemala viem že je to iba psychické. Lenže neviem z čoho to môže prameniť. Niekedy pred cestou z domu idem aj 2x čo keby. Jedného času som dokázala neísť na wc tesne pred spaním a ani som nemyslela na to že sa mi bude v noci chcieť a nedajbože to nestihnem. Svalstvo mám dostatočne pevné viem že by som vydržala už keby neviem k čomu prišlo. Skúsim to vyšetrenie ale fakt si nemyslím že je to niečo fyzické. Nič som o tom ani na Google nenašla čo sa týka iba čistého pocitu bez nejakého ochorenia

jaskolka
7. jún 2020

Podobne mam aj ja,všetko je v poriadku, absolvovala som vyšetrenia, testy, lieky a podobne. Niekedy vydržím aj hofibx, inokedy každých 15 minút som na WC, nNezávisí to ani od tekutín, napokon mi povedali, že mam jednoducho príliš citlivý mechúr, a môžem cítiť nutkanie už pri slabom množstve moču. Tak som to tak vzala a naučila sa s tým fungovať. Áno, sú to obmedzenia, hlavne cestovanie, len vlak, alebo auto, autobus neprichádza do úvahy. Plus, aj na výlete vždy musim vedieť, kde je toaleta.je to obmedzujuce, ale zase da sa zvyknúť, keď sa nič iné nedá, čo už

elenatomasova
7. jún 2020

@jaskolka presne tak to mám aj ja aj mi urológ dal lieky na to len ich neberiem, vtedy som kľudná keď viem ,že je nablízku WC.

klarika_38
16. feb 2024

Môžem sa spýtať ako to u vás dopadlo?