Z casu na cas sa v noci budim v takej panike, ze mi potom zacne neskutocne bit srdce, chyta ma uzkost, citim sa neprijemne a trva mi dlhsie, kym sa ukludnim.
Mam iracionalny strach ani neviem poriadne z coho.
Niekedy je to podmienene nejakym divnym snom, ale aj nemusi. Par mesiacov klud a potom sa to objavi aj 2krat za tyzden. Pozorujem to posledne 2roky. Mate s tym niekto skusenost? Ako sa toho zbavit ?
Aj ja to mavam. Sj pocas dna. Treba skusat cvicenia na ukludnenie.
Meditovanie, joga, dychové cvicenia, studene sprchy a pobyt v prírode... Poznám to. Od 14 rokov panicke zachvaty niekoľko krát denne
Prešla som si panickými záchvatmi, na ktoré som brala lieky. Teraz lieky neberiem, pretože som našla objav svojho života: preprogramovanie mysle cez pozitívne afirmácie. Panický záchvat začína v podvedomí. Afirmácie (čokoľvek povieš za "Ja som...") prechádzajú do podvedomia, mažú staré neužitočnė vzorce a po cca troch týždňoch počúvania afirmácií nastáva vytúžená zmena osobnosti: je to až šokujúce: zrazu sa nebojím, viem ovládať svoje pocity (negatívny pocit je dočasný stav a hlavne: on nie je tebou, len cez teba prechádza), som vyrovnaná, stres sa nedotýka môjho pevného základu. Prajem tieto pocity všetkým. Afirmácie som vyskúšala keď som zistila že lieky mi už nezaberajú a že mi menia osobnosť. Zachránili mi život. Pokračujem v nich a vytváram si vlastné. Začala som ich počúvať v angličtine cez Youtube. Je veľa možností. Odporúčam počúvať pred spaním. Pri počúvaní budeš počuť "Som šťastná" a ty sa budeš možno cítiť ako skrútená bolesťou na kamennej podlahe a budeš si myslieť že ....budeš si o tom niečo myslieť ale skús sa prekonať a počúvať to denne 2 až 3 týždne. Budem rada keď dáš vedieť ako sa ti darí 😊
@kamaratkaba a ako ti menili osobnost ?
cítila som, že už to nie som ja, že neviem vyjadriť a precítiť pocity ako radosť, nadšenie, bola som celý čas v stave 'neutrál' a skutočné emócie sa vo mne hromadili, nemohla som ich však precítiť a to bolo pre mňa rovnako neakceptovateľné ako záchvaty paniky.
A co si brala antidepresiva ? to ti verim..aj okolie to tak vnimalo ?
ano, antidepresíva. Okolie to vnímalo tiež, všimli si to. Je povznášajúce a pre mňa život-zachraňujúce vedieť, že: 1. ide to bez liekov a oveľa lepšie ako s nimi, 2. máme to v rukách. Prajem si, aby to našli aj iní ktorí potrebujú pomoc a sú zúfalí. Trvá to však dlhšie: cca tri týždne. Treba sa vybaviť odvahou a vierou.
mne na uzkosti pomaha cvicit 🙂 pocuvat hodbu alebo aj tanec..
Zbavit? Mala by si vyhladat podla mna odbornu pomoc. Tohto sa len tak nezbavis, treba hlaven prist na to, cim je to sposobene a co to takto nastartovalo