Ako sa zbaviť ôs z balkóna?

kvojtanikova
25. júl 2011

ahojte, neviem kam to zaradit - mame taky problem, ze sa nam do okenneho ramu na balkone (lodgii) nastahovali osy. Vzdy ked vetram tak nejake z nich vylezu a ja sa toho bojim, nechcem aby postipali deti, viem ze ked sme mali an zahrade osie hniezdo tak sme ho vypalili ohnom, no ale nemozem to robit na balkone 😅 😅 Prosim, ak viete, poradte ako osy vyhnat prec aby sa uz nevracali. Dakujem.

jvo
25. júl 2011

@kvojtanikova ahoj my sme mali asi pred tyzdnom ked bolo este horuco to iste, vsimli sme si ze si zacail robit hniezdo tak ho manzel zhodil, bolo ich tam par tak sme si mysleli ze v pohode no a na druhy den tam boli zas za pol dna mali urobene nove tak sme kupili raid proti osiam a to ich znicilo odvtedy tam neboli, znici to aj vsetky larvy cele hniezdo aj tie ktore nove priletia este par dni potom sme nasli asi 2 mrtve co doleteli maju ho u nas aj v bille, v baumaxe ale urcite to najdes aj v tescu

http://www.bugy.sk/static/produkt/12161/Raid-pr...

kvojtanikova
autor
25. júl 2011

@jvo dakujem, pohladam to v drogerii, nevedela som ze take daco existuje. Dufam ze nam to nerozozerie ten okenny ram 😉

jvo
25. júl 2011

@kvojtanikova neboj nas to prezil ale inak ten sprej je sila tak davajte pozor 😀

kvojtanikova
autor
25. júl 2011

@jvo ale fakt to neznici to drevo ked je to take silne? Lebo my mame to hniezdo VNUTRI (kedze ram je duty), nie len prilepene akokeby k oknu, ono je v nom, takze to mam striekat dovnutra?

penelope2066
25. júl 2011

@kvojtanikova ano,nastriekaj to dnu.

kvojtanikova
autor
26. júl 2011

@penelope2066
@jvo tak sa vam musim pochvalit baby, vcera sme mali "masaker ôs" stary kupil nie ten Raid lebo nemali, ale Biolit na osy, a ako striekali tak oni normalne za letu padali mrtve, zabil ich asi 15-16 tak dufam ze viac ich tam nebolo. Chodim to opatrne kukat na balkon a zatial som ziadne dalsie neobjavila. Fakt dufam ze sa uz nevratia, lebo ja som sa toho nenormalne bala, a chodim tam vesat pradlo, tak som stale trpla aby sa na mna nevrhli a nevleteli nam do spalne.

bets
26. júl 2011

my sme mali srsne (stavali si hniezdo, bolo ich strasne vela), bezne kupene pripravky nezaberali, museli sme volat deratizera, az on ich zlikvidoval.

mamabiba
26. júl 2011

@kvojtanikova tak to gratulujem k zničeniu osieho hniezda. My máme dom celý drevený, tak každý rok bojujeme s osami, čo sa nám do dreva nasťahovali. Preto by som ešte chcela trošku poradiť...určite tú dieru dačím zasilikónujte aby sa Vám tam nenasťahovali ďalšie. Milujú duté diery v dreve a omietkach.

wierkka60
27. aug 2015

Ďakujem za rady určite ešte dnes kúpim ten Raid alebo Biolit proti osiam a idem to vyskúšať lebo sa bojím o svoje vnúčatka ktorým by mohli ublížiť na záhradke v chate. 😵