Ako sa zbaviť mačacieho zápachu?

kika_novak
16. júl 2022

Ahojte,

uz sme zufali, tak skusam, ci je tu niekto medzi Vami, kto sa stretol s problemom ako my.

Kupili sme panelovy byt, po ludoch, ktori mali v byte macku. Macka mala evidentne svoju miestnost kde zila a nevedela asi pouzivat zachod, lebo sme po prebrati bytu zistili, ze su ocikane steny, az do panelu..

Skusali sme zatial vsetko co sme sa docitali, poradili nam, ale nevieme sa toho smradu zbavit.. Bola u nas aj firma na dezinfekciu, ani to nepomohlo, je to lepsie ale stale ten macaci moc citit… potom nam maliar natrel na steny nejaky pripravok ktory sa dava v krcmach na wc, ze to urcite pomoze, ani to nic.. som z toho zufala….

Nemate niekto s tymto realne skusenosti?

Dakujem za pomoc k teme.

bajka16
16. júl 2022

Uf, pokiaľ všetko ocikala neostáva vám nič iné, iba to dať všetko preč a robiť na novo. Mačacinu veľmi neodstránis. Nové stierky, nová podlaha.

kika_novak
autor
16. júl 2022

@bajka16 ano to nam je jasne 😊 stierky sme dali prec, aj podlahu, aj linoleum co bolo pod nou… ale stale to tam je strasne citit 😩 je to zazrate v tom paneli… este skusim o tyzden na to vyliat ocot… myslite ze ked sa to napenetruje, vystierkuje a vymaluje ze to pomoze? Ja sa bojim aby sme to tym len nezakonzervovali.. chcem sa toho smradu zbavit pred malovkou

bajka16
16. júl 2022

@kika_novak to musí byť masaker keď je to až v paneli. Ak ste to dali preč a stále to tam cítiť, tak neviem. Skús niečo nato dať, a ak nepomôže tak už veru iba vystierkovať a namaľovať. Aspoň to nebude cítiť tak v byte.

marca12
16. júl 2022

@kika_novak skuste este oslovit specialnu firmu,ktora cisti steny napr. po vyhoreni,zadymeni a podobne.

hiddenobject
16. júl 2022

Nam sa kocur vycikal v aute do sedadla a vystriekali sme na to skoro cely enzymaticky rozpustac. Ked viete identifikovat, kde je namocene, tak mozete rozkusat ten rozpustac. Inac by ste toho potrebovali poriadne vela…

anita6666
16. júl 2022

Mačka je natoľko inteligentný tvor,že sa ani nevykaka,ak nemá vyčistený záchod,nieto cikať do steny... asi si si pomýlila zvieratá,ktoré v tom byte zili

lasoli
16. júl 2022

@kika_novak a teraz sa pytam ludi co maju macky v bytoch,preco stale tvrdia,ze macky v byte necitit?;)
No skuste to aj omietnut a omalovat,vydenzifikovat poriadne.ja by som to asi aj savom skusila.

roja01
17. júl 2022

@anita6666 ano macicka je cistotna, ale od prirody znackuje svoje uzemie. Najma, ked sa citi neisto a ohrozena. Mozno mali viac maciek, ktore si konkurovali.

anita6666
17. júl 2022

@roja01 znackuje iba kocúr, aj to iba nekastrovany

malinka158
17. júl 2022

@anita6666 ja by som macku nikdy do bytu nebrala. Znama ma 2 macky. Obe su starsie,jedna uz ma nejake zdravotne problemy. No ta sa vycika uplne vsade. Podlahy maju v jednej izbe znicene. V chodbe uplne cely satnik zo spodu ocikava...

roja01
17. júl 2022

@anita6666 ja mam kastrovanu macku na zahrade pri chate (ma 8 -9 rokov) a kolko razy vidim, ze potrase zadockom pri branke, pri svojej zone kde ju krmim a kde spi. Jednoznacne sa snazi aj ona znackovat, i ked jej to velmi nejde.