Ako sa zbaviť krtka?

emarekova
18. máj 2016

Ľudkovia,trochu na inú tému: neviete ako sa zbaviť krtka na záhrade?

jaja1979
18. máj 2016

@emarekova Mne dala suseda takuto rastlinu http://www.zivesemena.sk/kategorie/231-loboda-z... - mali sme vtedy krtka, ktoreho sme sa nevedeli zbavit - a od toho dna sa na zahrade neukazal. Vraj mu rastlina v zemi smrdi... Neviem, ci je to tak, ale odvtedy mame pokoj. Rastlina vyrastie az do vysky cca 2 metrov, potom sa vysemeni a na rok vyrastie znova. Necham si vzdy asi dve rastlinky v zahrade a je pokoj. U nas to zabera uz asi stvrty rok - a je to uplne bio a este k tomu humanne... 🙂

emarekova
autor
18. máj 2016

@bosoriak
@jaja1979 ďakujem vám,kuknem 🙂

emarekova
autor
18. máj 2016

@jaja1979 môžem ešte na akej veľkej ploche asi?

jaja1979
18. máj 2016

@emarekova zahradku, kde pestujeme zeleninu ma asi 200 m2, ale vsade okolo mame travu - to je asi dalsich 700 stvorakov, a zatial sa nam krtko vyhyba 🙂

emarekova
autor
18. máj 2016

@jaja1979 ďakujem,tak mi mame skoro raz tolko..,skúšali sme kadečo a stále nás nechce opustiť ☹

jaja1979
18. máj 2016

@emarekova Mozno to treba zasadit do viacerych kutov...

emarekova
autor
18. máj 2016

@jaja1979 jasné,keď to zoženiem 🙂

jaja1979
18. máj 2016

@emarekova Aj by som ti poslala, mam momentalne v zahrade niekolko - asi 10cm rastliniek a idem ich vyhodit... Len asi by neprezili cestu v baliku... 😎

janickadr
18. máj 2016

@emarekova My sme minuly rok popchali do kazdej jednej krtkovej diery po jednej tabletke do pisoaru (kupene v Metre), postupne prestal vyliezat a robit kopceky a tento rok sa uz neukazal vobec... 🙂

emarekova
autor
18. máj 2016

@janickadr závidím 🙂 my sme vytápali,dymili,vlasy zahrabali,aj špaky z cigariet,hrkotajúcu plašičku z pet fliaš spravili aj zvonček zavesili a mám pocit,že sa činí stále viac ☹

0silvia0
18. máj 2016

@emarekova a tie solárne/na baterky odplašovače ste neskúšali? My sme to mali a pomáhalo to, už sa vybili baterky a ešte som sa neodhodlala kúpiť ďalšie, hoci tu zasa nejaký krtko šantí, ale nejako ma to prestáva iritovať, nech kopčekuje, aj tak sa nám tu motá okrem krtka nejaký hraboš alebo potkan, ktorý robí zasa diery...

emarekova
autor
18. máj 2016

@0silvia0 to sme neskúšali,vraj to neni moc dobré,vy ste výnimka 🙂 nám šantí po celom pozemku. Pri ovciach mi to nevadí,vo dvore a záhrade dosť,čerstvo nasiata tráva..

0silvia0
18. máj 2016

@emarekova my sme mali také, čo sa zakopalo do zeme a dávali sa tam baterky, krtko sa neukázal. Otec mal solárne a tiež hovoril, že to nepomáha. Mne ten krtko rozryl aj mrkvu, aj kukuricu, ale mňa to už nebaví riešiť, momentálne je odsťahovaný niekde asi u susedov, už som týždeň nevidela čerstvý kopec, alebo mu dal niekto po hlave 😖

lenka123321
Odpoveď bola odstránená
Zobraz