Ako sa zbavíme kuny?

16. okt 2020

Zdravím, nedalo sa nevšimnúť ale kuna mi serie pred dvere 😀.. Naprv na rohož začala samozrejme za každým novú som kúpila a stále dokola, potom som sa na to vykaslala a nemám žiadnu. Par dni bol pokoj a ona zas serie ani rohož jej nechýba.
Bývame v radovich domoch a susedia nič nemajú, len mi sused vravel že sa mu vopchala do garáže mal otvorene okno 🙄. NA PÔJDE NIČ NEMÁME POZERALI SME.
poraďte ĎAKUJEM.

dazdovka
16. okt 2020

Videli ste ju, je to naozaj kuna? Lebo my sme mali bezne kunu pod strechou v rodinnom dome, ale asi kadit chodila inde, nic tam nejako extra nesmrdelo, nezanechavala podobne stopy...

d_anica
16. okt 2020

A isto je to kuna, nie mačka? Skúsila by som taký sprej, čo odpudzuje psov a mačky, možno bude fungovať aj na kuny. Môj oco zas skúšal pod prístrešok pre autá proti kunám rozvešať vrecúška so psími chlpmi, vraj im to smrdí. No a nám sa osvdčil ultrzvukový plašič na hlodavce, kúpili sme to proti myšiam, ale fungovalo aj na kuny, keď sa nám vláčili pod strechu a buchotali.

autor
16. okt 2020

@dazdovka no sused tvrdí že ju videl sa motať pred tromi rokmi, my sme tu ešte nebyvali, že si mame dávať pozor lebo mame zajaca a ten bežne behal sám po veľkej terase 😀od vtedy ho nenechávam samého..
Je to taky malí nepachnuci trus. Najprv som si myslela že mačka 🤷‍♀️ale prečo pred dvere 🤦‍♀️

autor
16. okt 2020

@d_anica nezdá sa mi že mačka, asi budem strážiť dvere celú noc 🙄len pred dvere... Je to divne

autor
16. okt 2020

Pridám foto ako to vyzerá.. 😀

danieli
16. okt 2020

byvame pri lese, kuny bezne, mame odpudzovace na baze vone, im neprijemna, mame obavy skor o strechu, aby sa nezabyvala a o kable v aute na dvore, aby ich nepochrumkala, mame pokoj

deti95060810
16. okt 2020

to žeby bolo hov... od kuny? Mávali sme bežne na záhrade, najmä kým sme nemali zahradený pozemok - pes.

autor
16. okt 2020

@deti95060810 no hej je to od kuny

autor
16. okt 2020

@danieli skúsim najprv ten sprej

mirabelia
16. okt 2020

a trus, ktorý je na fotke čo ste pridali, tak sa stotožňuje s tým čo ste mali pred dverami? lebo toto nie je fotka spredo dverí, že?

77daniela77
16. okt 2020

Psa nemate?Myslim ze pes by sa postaral o kunu.

autor
16. okt 2020

@mirabelia takto nefotila som presne to naše z pred dverí 😀nasla som fotku na nete a presne to takto vyzerá

autor
16. okt 2020

@77daniela77 ja viem ale nemáme, susedia majú.. Preto im zrejme nekadí pred dvere 🤦‍♀️😀

larisa
16. okt 2020

Podľa mňa pomôže len pes vo dvore.

77daniela77
16. okt 2020

Tak to by bolo riesenie,mat psa.....ved preto som sa pytala.....🤦😎

limetka69
16. okt 2020

priznaj sa, co ste tej kune spravili :D museli ste ju riadne nas*at :D neviem si logicky vysvetlit, preco by to kuna robila, preco by to robil sused, to ano, ale dive zviera? len vam, pred vase dvere?

autor
16. okt 2020

@77daniela77 viem ale psa určite nechceme, skúsime niečom iné

autor
16. okt 2020

@limetka69 hm asi sa jej dobre vykonáva potreba u nás 😀🤭

limetka69
16. okt 2020

daaaajte si kameru nad dvereeee, prooosiiiim, ma strasne zaujima rozuzlenie 😝

oli18
16. okt 2020

Pes to nebude, ten vykadi naraz na 2-3 miesta. Pri kadeni sa o par krokov posuva. Kuna nechodi po rohozkach, ale do pojdov. Toto moze byt od macky, alebo jezka.

autor
16. okt 2020

@oli18 nemyslím že mačka.. A na ježka mi to príde veľké.. Neviem asi fakt dám tu kameru 🙄

kiki68
16. okt 2020

Podla mna kuna a svihnut tam ultrazvukovy plasic

oli18
16. okt 2020

Vypis sutaz😂Ak je velke, tak macka.

mirabelia
16. okt 2020

Mačka to určite nebude 🙂 mám doma tri mačky a ich výkaly veru zápach majú a dosť výrazný 🙂 lebo autorka píše, že je to bez zápachu 🙂

kanister
16. okt 2020

Je to od kuny určite ,mali sme rovnaký problém na chate a tiež len pred dvere,dokáže si spraviť hniezdo aj v streche ,kde by to človek nečakal🙂z vlastnej skúsenosti poradím objednali sme 2 ultrazvukové plasice a je pokoj🙂my sme museli bohužiaľ rozobrať aj strechu😁

maxxim
16. okt 2020

Vyskusajte priebežnú pascu( taka klietka co ma dva otvory a padacie vratka. A ako navnada je dobra susena slivka. Chytil som takto 2.

labena23
19. okt 2020

Zdravím, aj my s ňou zápasíme doma. Najprv nám znivočila auto, vyžrala celý tapacírung na kapote a dotrhala kadejake hadicky v okolí motora. Odtial sme ju vyhnali a teraz nám strpčuje život priamo doma. Bez problémov vylezie po odkvapovej rúre na poschodie a na strechu do podkrovia sa preliezla cez maličkú škáru. Doniesla si tam zásoby rovno z nášho altánku, našli sme tam jablko, hrušky, orechy....a na oplátku zato máme každý deň kunie exkrementy na balkóne na tom istom mieste. Sviňa jedna chodí v noci zhruba o tom istom čase o 3.45 to je taký buchot keď lezie hore že až, vôbec jej nevadí, že sú vonku rozsvietené všetky svetlá,mám pocit, že čím viac svietime, tým ju to viac láka. Kúpili sme si aj ultrazvukový odpudzovač kún, máme ho zapojený do elektriky na padláši,ale zatiaľ bez efektu. Tri roky som s ňou bojovala na altánku, odtiaľ som ju dostala mojimi ostrihanými vlasmi a voňavkami, ktoré som nastriekala všade v okolí strechy nad odkvapmi. Trvalo to ale veľmi dlho....a našla som po nej kadečo....je to háveď, ktorej sa nedá ľahko zbaviť. Rozhrýzla nám aj káble vianočného osvetlenia,ktoré sme mali naťahané na dome celoročne. Kuna je veľmi inteligentná a keď sa raz zabýva nie je šanca ju dostať tak ľahko preč, hľadá všetky možnosti,ako sa dostať naspäť. Ak sa nám podarí ju vyhnať, predpokladám, že pôjde naspäť pod auto,nemáme garáž a parkujeme vonku. V zime jej tam bude parádne teplúčko.

alexk12
19. okt 2020

Každopádne je tu aj možnosť ze serie u suseda a ten to hodi pred vaše dvere

kubkovamama
19. okt 2020

Máme aj my,cca 2 týždne dozadu sa objavila a nepomáha zatiaľ nič🤷 pasce,otrava,auto nechavam vonku,máme 3 psov.Maximalne polku noci preštekajú a ona si aj tak v pohodičke žije ďalej.

labena23
19. okt 2020

Presne tak, ako vravíte, aj tu susedia majú dookola psov a nič a teraz je manžel na streche a tie hovná sú po škridli skoro všade a sused tak ďaleko hovno nedohodí.....🤪 dnes bude ťažká noc....