Ako sa zbavím ploštíc?

miskalaci
25. aug 2021

Zdravim, chcem sa opytat ma niekto skusenodti s plosticami? V bytpvke su rozmnozene uz v 5tich bytoch my ich asi este nemame ale okolite byty ano , kszdy drn len prehladavam vsetky mozne miesta a nic, mam strach ze coskoro ich mame aj .my, domovnik odsuhlasil moznodt ionizator, ozonovy generator. Nevie niekto ci to pomaha? Vraj to nici zivy hmyz, chrobaky aj plostice ale dokaze to zahubit aj vajicka? Nikde sa o tom neviem docitat. Ma stym niekto nejaku skusenost?

anjelicek26
25. aug 2021

@miskalaci tak cisto prakticka odpoved - treba ist par dni prec a profik musi dom vyhriat na 60 stupnov a to zabije aj vajicka aj plostice natrvalo. Vsetko ine je uplne zbytocne stracanie casu na take pokusy...

dada13288
25. aug 2021

@miskalaci fu riesila som to 3 roky dozadu a vtedy 3x striekali byt u mojej babky, para nam absolutne nepomohla... Ale to bolo tak premnozene, ze cez stupacky sa tie potvory prenasali hore dole po bytoch

dzina007
25. aug 2021

nemusi sa stat ze plostice pridu aj k vam. u nas bol rovnaky problem v bytovke ale k nam do bytu nesli.
Vraj jeden z dôvodov je že máme dobre tesnené dvere a všteky zástrčky elektrické sú upchaté. Tie ktoré sa nevužívajú sú zabezpečené kvôli deťom.
Cez stúpačky nám chvalabohu nepoliezli tam nam liezli od susedov len mravce - tiež pomohol až deratizér..

Inak na výške sme mali ploštice a jediné čo zabralo bol 2x postreky izby a všetko oblečenie sme nechavali odmočiť vo vode lebo ploštice nevedia plávať.

Taktiež mi raz deratizér poradil že ak sa bojím mám nožičky postele postaviť do lavora s vodou že ploštice nedoplávu a utopia sa ale neskúšala som to keďže postreky pomohli. 🙂

tasticka59
25. aug 2021

Radsej by som sa zverila do ruk odbornika. Predsa len oni vedia, cim a jak ich najlepsie zahubit no musela by sa deratyzacia vykonat v komplet celej bytovke, teda vo vsetkych bytoch

rehabe
25. aug 2021

@miskalaci kamarat musel 2x volat deratizera. Na prvý krat sa im ich nepodarilo zničit.

miskalaci
autor
25. aug 2021

No my sme chceli postrek ale vacsina si zvolila ten generator ze vraj susedovi co stym robi pomohol, lenze tpmu moc neverim pretoze tie vajicka su ine potvory vrrr a na vlastne naklady si dat robit len my postrek nema ucinok lebo ked to vyprcha mozu prist kludne, ohnisko je o poschodie vyssie a tam chcu dat dymovnicu aj ,. Uz si nechavame aj najdene nejake pavuky radcej lebo ze vraj ich zeru. Je to kazdodenny strach kedze mame aj dieta ten strach je vacsi .

rehabe
25. aug 2021

@miskalaci ano nie je to lacna zaležitost, to mi spominal ten kamarat. Dufam, že sa Vam podarí ich nejak zbavit.

miskalaci
autor
25. aug 2021

Ci ze s ozonovym generatorom nikto nema skusenosti? Nikde sa o tom neviem dopratat o com ten sused hovoril nikde ziadna zmienka zeby to malo pomoct . Je to nejaka novinka? Ci co

sissy27
25. aug 2021

@miskalaci ozónom môžeš zničiť vírusy, baktérie, ale ako by to malo zničiť ploštice alebo iné parazity, to si fakt predstaviť neviem. To by v praxi znamenalo, že tým môžeš zničiť čokoľvek živé, a tak to naozaj nefunguje.
Na ploštice naozaj len špecializovaná firma, aj to sa nie vždy podarí na 1x.

miskalaci
autor
25. aug 2021

@sissy27 vraj to nejako vytiahne kyslik z priestoru a znici vsetko zive preto tam ten cas nesmie byt clovek zviera ci rastlina ale ci to znici aj vajicka toto sa neviem dopatrat .

andrejka1974
25. aug 2021

@miskalaci treba zavolat firmu co vam to vystrieka aj parou aj postrekom jedno striekanie para aj postrek stoji od 200 do 400 eur je to najucinejsie lahko sa donesu mne ich syn do iesol z intraku a dcera z dss takze sme si uzili

sissy27
25. aug 2021

@miskalaci takto... generátor niečo generuje, teda produkuje, v tomto prípade ozón. Takže určite toto zariadenie "neodsáva kyslík". Ozón je plyn, ktorý sa bežne používa na dezinfekciu, napr. klimatizácie, vzduchu. Neviem o tom, že by zabil niečo živé v miestnosti (to silne pochybujem, že by bolo možné si takýto prístroj bežne zakúpiť a používať). Takže ozónovým generátorom vyčistíte vzduch v miestnosti, dezinfikujete od baktérií a vírusov, ale šanca, že by zničil ploštice, je prakticky nulová.
Ja to vidím tak, že domovník chce ušetriť na profesionálnej dezinsekcii a dať zarobiť susedovi.

miskalaci
autor
25. aug 2021

@sissy27 presne nieco take napadlo aj mna, ze tam bude nieco stym peniazmi dakujem pekne ,

zuzinapipina
13. sep 2021

@miskalaci ahoj na fb v skupine Babske rady do domacnosti,to radili mnohí, že germicidny žiarič s ozonom znici aj ploštice. Ked si prečítaš niekde na nete,tak to ničí baktérie, vírusy, roztoče,plesne aj plostice,rybenky,svaby atd... takže podľa mňa to nie je nejaký blud,ved to nici všetko živé,tak asi fakt všetko.