Ako sa vyhnúť maľovaniu v podnájme?

lola244
27. máj 2024

Dobrý deň,
potrebovala by som poradiť, ako sa vyhnúť maľovaniu bytu v podnájme. Máme v zmluve uvedené, že treba vymaľovať byť, keď v ňom žijeme viac ako 2 roky. Lenže, keď sme sa tam nasťahovali vymaľované nebolo.

janai1
27. máj 2024

@lola244 tak načo ste s tým súhlasili keď teraz vymýšľaš?

kristinka92
27. máj 2024

@lola244 podpísali ste? tak prečo ste to nenamietali vtedy?

maranco
27. máj 2024

@lola244 jednoducho neži tam viac ako 2 roky tak nebudeš maľovať

viestta
27. máj 2024

@lola244 odstahovat sa po 23 mesiacoch

syslik81
27. máj 2024

no vyhnut sa da len precitanim zmluvy pred podpisom a dohodnut sa s majitelkou ... vedela si co je v zmluve a aj co ta caka ... zial ak sa s nou nedohodnes musis vymalovat ... otazne je ak velmi a kvalitne to chce mat ... pre niekoho malovanie znamena rychlo naplacat jednu vrstvu na ozivenie a koniec

januska12323
27. máj 2024

Zmluvy sa podpisujú až keď s nimi súhlasíš.

ninusa221
27. máj 2024

@lola244 to je dobrá sprostosť 😄 v živote by som na to nepristúpila. My sme v novom byte a niekde sú už steny trochu zničené, frknem olej keď sa vari pri parapete som kávu vyliala tak je tam taký maly fľak. S týmto by som nesúhlasila.

lola244
autor
27. máj 2024

Takže sa tomu nevyhnem 😖

martinka13
27. máj 2024

Podpísali ste to v zmluve, musíte tak spraviť. Alebo nemusíte a pri odchode si majiteľ nechá zábezpeku (alebo jej časť). Co je pochopiteľné, keďže dôjde k porušeniu zmluvy.

dominikamacakova
27. máj 2024

Prosím? Veď za maľovanie bytu dáte v pohode 500€. Dobrá zmluva no. Dobre, že ste nepodpísali, že budete každé dva roky meniť nábytok 🤣

egonsk
27. máj 2024

@lola244 kup najlacnejsiu farbu, zavolaj kamosu/kamosky a za jedno poobedie bude byt ako novy 😉 ... ak bol vymalovany nabielo a poznas niekoho kto ma tlakovy pristroj na malovanir (taky na chrbat ako pre postrekovanie), tak by ti to mozno strekol za par minut a bez rizika, ze sa ti zacne odliepat predosla vrstva. 😋

svetlonos
27. máj 2024

@egonsk
lákavý nápad ale obliepanim nabytkov a podláhvstravis more času.

egonsk
28. máj 2024

@svetlonos no to je pravda, ze pripravne prace su vzdy najvacsi zahul. Preti som zistil, ze sa iplati nesetrit a radsej kupit nasobne vacsi kvalitnu hrubu zakryvaciu foliu a nabytok komplet zakryt v strede miestnosti s tym, ze folia sa oblepi po okraji miestnosti. Okna zasa lepit na 2x - najprv krepopaska a az na to igelit s krepopaskou - je to menen boja s igelitom a zaroven ten prvy prelep zabezpeci rovne linie... Podla velkosti izieb sa to da dost rychlo zvladnut, len si fakt treba naplut do ruk a mysliet na to, ze ked sa zacne, treba to aj dokoncit 😉 Podstatne horsie je vzdy ked treba aj skrabat staru farbu a robit vyspravky, to sa za den seriozne neda ani 1 izba, lebo sadra, brusenie a umyvanie zaberu cas...

viestta
28. máj 2024

@svetlonos nie raz som uz malovala a za seba prehlasujem, ze obliepanie zasuviek, zarubni, podlahovych list, okrajov okien a neviem coho este nie je zabity cas. Pretoze ten cas co venujes maskovacej paske a zakryvacej folii usetris pri upratovani. Ten co vymyslel maskovaciu maliarsku pasku si zasluzi medajlu. Umyt po malovani v podstate nezacapkane povrchy je malina.

dominikamacakova
28. máj 2024

@egonsk vymaľovať byt za jedno poobedie? Ok 😅

viestta
28. máj 2024

@dominikamacakova vymalovat sa da, prazdny byt. Malovanie ako take, je zalezitost hodin. (mam vyskusane) Len chlapi nejak nezaratavaju tu pripravu a uz vobec nezaratavaju to upratovanie po. Pre nich malovanie konci umytim valceka a postavenim skrine na miesto.

simca06022011
28. máj 2024

tak mne osobne trvalo vymalovanie 25m2 izby a 40m2 chodby (asi, mozno aj viac maju.. neviem:D ) jedno poobedie... samej. tak asi som divna. Na zem som slahla kartony okolo stien, valcek takmer nekvapka, kraje som urobila stetcom nech nepofarbim veci okolo a vybavena vec. Najdlhsie mi trvalo upratat dcerine haraburdy, kedze to bola jej izba.. chodbu som si len posunula skrinky pred malovanim a povysavala, potom som vyhodila bordel a umyla dlazky, a ak bolo treba tak zarubne/vypinace atd.. raz dva. Ja osobne som nemaskovala nic. Ale napr. chystam sa na schodisko este, ta tam budem obliepat co sa bude dat :DDD
Cize ak niekto sa stahuje ma to zbuchane raz dva. byt ked sme boli v najme sme len bocne steny prebehli bielou farbou, chlapovi to s bratrancom naozaj trvalo hadam den a to bol byt takmer 100m2...

zaba21
1. jún 2024

@simca06022011
Maľovanie je malina, keď nemusíš odstrániť predchádzajúce vrstvy. Ak musíš škrabať steny, je to des. Mám s tým bohaté skúsenosti 🥹

simca06022011
1. jún 2024

@zaba21 nikdy som na to nemala dôvod 🙂 a v podnájme takéto dačo nehrozí...
Po zoskrabavani stien predsa treba robiť na novo stierky a všetko...