ahojte. keď som bola mala, ece za komunizmu sme nosili take kratke kratase. ja som mala modré s bielym lemom. viete niektorá ako sa volajú? mali dajaký názov a neviem si spomenúť. teraz sa zasa začali nosiť tak som si na ne spomenula. ďakujem
adidasky isto nie. v tom čase sa o nich ani nechyrovalo 😉
no, za komunizmu som ich mala aj ja, neboli original, ale hovorilo sa im adidasky
taketo nieco mas na mysli?
http://www.christinafashion.cz/www-christinafas...
aj ja tak pamatam ze "adidasky" ja som mala tmavomodre zamatove s cervenym lemom a cervene s bielym, strihane boli tak do okruhla
...a take platene tenisky "činy" 😀
...a "plesňaky" take rifle so vzorom ako pleseň 😎
...a digitalky...jaaaj to boli casy
adidasky. Aj my sme ich mali ako deti, je to pekne vyše tridsať rokov.
@petraxy6 veru veru, mne otec doniesol od nejakeho kamionaka, o cislo vacsie ale teda nosila som ich statocne, ak dobre pamatam boli len biele, tak sme si ich farbili, kreslili na nich, moj muz este jedny ma teda ked som nevyhodila tak su v pivnici... teraz su tusim podobne conversky(?)
ale tie adidasky ma uplne preniesli do mladosti 🙂
ja som mala cervene adidasky, a bola som na ne velmi pysna 😀 bratranec so sesternicou mali modre, a podla nich nas babka rychle rozoznala na ihrisku medzi inymi detmi, ked pozrela z balkona na dvor a hladala nas 😀 😀 😀
je to tak, no veru pomaly 30 rokov dozadu
ano, ale povestne cinany, ktore bolo u nas dostat, boli napodobeninou conversiek (tie su na trihu velmi dlho) co sme vsak nemohli vediet, lebo sme poznali cinany a nepoznali sme conversky 😀
naši to volali "čukoty" (bombarďaky...) 😀
@miruska320 😀 😀 😀 😀 uuuzasny nazov, nemaaa chybu
ja si pamätám na elasťáky, čierne s krikľavým pásom na boku a potom aj lesklé farebné. adidasky sme veru my nemali. ale rifle s lampásmi to áno 🙂
@petraxy6 no ja už sa veľmi nepamatam čo a kedy bolo len mi spomienka na tie kraťasy pripomenula detstvo, a ešte si spomínam na :
céčka - donedávna moja mama opatrovala krabičku s nimi
čínske peračníky také lakované kockaté na magnet s obrázkami a plastovými priehradkami
čínska voňavá guma
mončičáky
a také perá s plávajucou postavičkou 😀
adidasky
mne sa tiež zdá že sa volali "adidasky"
zeby "adidasky" 😀