Dobry vecer prajem vsetkym,chcem sa opytat ci tu niekto byva v podnajme,ako sa Vam takto byva,aky mate z toho pocit,ci Vam nevadi ze nemate vlastne byvanie,kolko Vas to mesacne stoji...potesi akykolvek postreh....ospravedlnujem sa za pravopis-pisem z mobilu,dakujem za kazdy pripadny komentar
Bývam v prenájme už 3 rok..a nesťažujem sa.Hlavné je aké máš vzťahy s prenajímateľom,na akú dlhú dobu máš byt prenajatý ,akú máte komunikácu...
.Nevadí mi že nemáme "vlastné "bývanie nedovolíme sa upísať banke na 30 rokov ,keď neviem čo bude zajtra.Platím 350 eur a ani neuvažujem kým nenašetrím aspoň 30.000 eur nad vlastným bývaním.
ja si neviem podnájom ani predstaviť, riešila by som to ako poslednú možnosť, myslím že je rozumnejšie splácať hypo, ako nájom dlhé roky,nehovoriac o tom, že popri nájme by sa asi nič nenašetrilo, myslím že to závisí hlavne od príjmu
pre mňa by bol podnájom neistota a žiadna budúcnosť
ja osobne si podnájom neviem predstavit, mám platit niekomu 350e mesacne? to si radsej vezmem hypotéku a mam svoju strechu nad hlavou. zalezí aj od mesta v ktorom zijes a od príjmu, určite v Ba su byty drahsie a aj podnájom.
najvacsia nevyhoda prenajmu je ta, ze ta prenajimatel za urcitych podmienok moze poslat prec a mat narp. rodinu, male deti a stahovat sa pravidelne v rocnych/dvojrocnych intervaloch... je o hubu. pre cloveka co je single, je to OK, ale ked ste viaceri...no, ja by som nechcela. Bezne "stahujeme" takto znamych/kamosky (single ludia)... kde po roku majitel chce predat ci inak vyuzivat byt...
ahoj🙂 mi bývame v podnájme -kým sa rozhodneme čo ako kde chceme byť a ako to budeme rieši .je to fajn dočasne riesenie máme perfekt.byť v moste pri bratislave za 450 dvojizbový.na podnájme nie je nič zle pokiaľ nechodís po podnájmoch 10 rokov🙂
sante81 - jasné že radšej hypotéku, to tie prachy aspoň vrážam do vlastného bývania a nie do cudzieho vrecka 😉
byvala som v podnajme cca 7 rokov, pocas vysky a aj 3 roky po vyske. Nebyvala som so ziadnymi chrchliakmi ale samozrejme len s jednym blizkym clovekom. Napr za dvojizbak nezariadeny sme platili cca 300€ (78m2, Zilina) sem tam nam vracali za kurenie, sem tam sme doplacali. Inetrenet a kablovku sme mali na seba a ked sme sa stahovali preniesli sme si aj tieto sluzby.
Podla mna je taketo byvanie uplne ok a je to najlepsia moznost pre mladych ludi, ktori este nemaju ujasnene, kde, v akom meste, ci state skoncia. Napr my ideme do zahranicia a medzicasom som kupila byt, ktory mi je uplne na nic. Takze podnajom ok a pripadne hypoteky si treba velmi premysliet, lebo mat byt na krku je vacsi zavazok ako decko.
U nás 😉 nie je zatiaľ až tak udomácnená táto forma bývania, ale v zahraničí to nik nerieši. Máš kde spať, máš, prší na teba, neprší, máš od každého pokoj, máš a ak máš podnájom z čoho platiť, tak máš vyhrané.