Ako sa v práci rozhodnúť?

dajana40
24. júl 2017

Ahojte. S manželom pracujeme v zahraničí. V hoteli, kde pracujeme je nám v "podstate" dobre. Ubytovanie a stravu platíme, ale možeme si vziať domoV akékolvek suroviny , atmosfera je uvolnená kolektív suprový. Rozmyslame vydrzat tu este rok , a odist domov prestavat dom, a zit ako rodina. Problém je v tom, že v hoteli kde pracujeme menej platia. Šéf nedáva ani príplatky za nadčasy, sviatky, atd. Všetko sa to koriguje iba volnom. To by bolo ešte najmenej. Výplatu nám neplanuje tiež zvýšiť, aj ked ostatní kolegovia maju podstatne viac( su medzi nimi aj slováci. Na otazku prečo nám nechce zvýšit odpovedal, že ostatní su v restauracii, a to je pre hotel hlavné čo si ja nemyslím. Rozmyslame ze potrebujeme viac penazi aj 150 eur naviac urobi na dve hlavy dost. Známi mi radia, že uz tu máme vybudovane svoje miesto. a ked a ak nam nechcu zvýsit mame odist prec, ostatni radia že radsej mame robit za menej ale mame dobry kolektív a bez stresu . Co by ste urobili vy?

janinah
24. júl 2017

Chcela by som odísť o rok domov s čo najviac peniazmi😉 rok by som vydržala makať kdekolvek,kde bude vyššia mzda a len trochu slušné pracovné podmienky.

isabellaa
24. júl 2017

Hľadať si niečo ine a ak nájdeš, oznamis zamestnávateľovi v hoteli a mozno vám zvysi plat, lebo nebude chcieť o vás prísť;)

dajana40
autor
24. júl 2017

Ja si tiež myslím, teda prikláňam sa k názotu odíst aj keď sa bojím, že prídem do horšej práce, z ktorej budeme utekať.. ale zas to je len moja fantázia a negatívne myslenie

obsadenemeno
24. júl 2017

@dajana40 stastie praje odvaznym......

lucinika
24. júl 2017

Treba vyskusat a ist za lepsim,ak si vas majitel ceni mozno Vas bude chciet presvedcit a zvysi Vam mzdu,kazda koruna sa rata ☺ ale suhlasim s @janinah ak chcete ist o rok domov,je lepsie nasetrit viac peniazkov. Treba si vsak zratat ci sa Vam potencionalna praca viac vyplati aj z hladiska nakladov na stravu,ubytko.pripadne cestovanie.

dajana40
autor
24. júl 2017

veď toto.. doteraz s,e aj skusobne hladali pracu , ale sa nam velmi nevyplatilo. skusili yb sme rakusko ale poculi sme o rakusku všeličo, že je tam vela slovakov, velka rivalita,atd.. no, neviem radšej poskusame hladat du v De a uvidíme

dominika6
25. júl 2017

@dajana40 hladaj si inú robotu,hotelov je na mrte...najprv sa zariadte tak,že vás vezmú obidvoch aby ste boli spolu a ked budete mať istý nástup,dáš výpoved a ideš inde...za rok vydržíš..