Ako sa uvoľniť?

20. nov 2024

Počúvala som rôzne meditačné piesne a nedokážem vypnúť myšlienky v hlave. Vydržím tak 20 sekúnd sa sústrediť a potom, už rozmýšľam čo všetko ešte urobiť.

unicornlady
20. nov 2024

Ja som zistila, že mi to ide pri činnostiach, kde sa potrebujem fyzicky viac sústrediť a nedá sa mi až tak myšlienkami "blúdiť", vo vianočnej téme sme to akurát spomenuli- vyrábanie z dekoračnej gumovej peny

biba_18
20. nov 2024

do budúcna - začať fyzicky cvičiť - najlepšia je joga samozrejme, ale aj posilka ti pomôže naučiť sa sústrediť sa na iné veci ako na vlastnú hlavu, beh, ale aj rýchle prechádzky - proste všetko kde potrebuješ pozornosť sústrediť na telo je skvelý pomocník k ceste nesústrediť sa na myseľ ... meditačné piesne a rôzne meditačné techniky sú až následne prostriedok k dosiahnutiu stavu uvolnenia alebo meditácie...

lindous
20. nov 2024

Ja osobne najlepšie vypnem, keď idem fyzicky na doraz v posilke, ale aj dobrý sex 😄

unicornlady
20. nov 2024

@biba_18 Ja inak napr. počas vychádzky vôbec nemám problém zablúdiť myšlienkami, minule som zamyslená skoro nevnímala auto, keď som šla na prechod.
Asi musím viac trénovať tú MINDFULNESS, vnímať veci okolo mňa.
Ale pri cvičení a pri pustenej hudbe, tam už sa človek viac sústredí, to je pravda.

because
20. nov 2024

@unicornlady ahoj.velmi ma to zaujalo.prisim ta, mas nejaké návody alebo linky s navodmi na takéto ozdoby ?prip.ine? mozes aj ip.ďakujem 😊😊😊

biba_18
20. nov 2024

@unicornlady keď ideš pomaličky tak samozrejme áno - ale keď chodíš rýchlo tak je to iné - totižto aj keď sme my ženy multitasking, naše telo nevie naraz aj plnohodnotne rýchlo chodiť aj rozmýšľať nad vecami ktoré sa chôdze netýkajú ...

unicornlady
20. nov 2024

@because na youtube je toho veľa, napr.

https://www.youtube.com/@Crafts-On/shorts

https://www.youtube.com/watch?v=r6UKB_XYqNk

https://www.youtube.com/watch?v=OWTT3epicDc

Tieto trblietavé peny nemajú v každom papierníctve, treba občas viac hľadať.
A druhá vec, tieto trblietavé majú často na sebe lepenku (ako keď sú nálepky), tak tu niekde napr. to spojili s bielou penou, alebo ja som to prelakovala priesvitným lakom, nech to nelepí.

lindous
20. nov 2024

@unicornlady @biba_18 ja aj pri behu (odkedy som sa naučila správne dýchať) rozmýšľam čo budem variť a ako si na ďalší deň rozložim prácu 😅 najprázdnejšiu hlavu mam, keď fakt myslim len na to ako zvládnem ďalšie opakovanie 😄 a ešte pri fakt hlúpych reality shows alebo takých oddychových seriáloch viem vypnúť celkom…

biba_18
20. nov 2024

@lindous až kým nezakopneš a nepoškodíš si meniskus (to ťa nechcem strašiť, ale k tomu to smeruje) 🙂

lindous
20. nov 2024

@biba_18 na páse snáď nemám o čo 😅 po meste behám nerada…

bubbinaa
20. nov 2024

Cvičenie pomáha mne napríklad 🙂 Alebo aj čítanie, pri tom ja osobne úplne vypnem, myslím na dej, ktorý sa odohráva v knihe a nie na svoj život, keď ma niečo trápi alebo tak. 😀 Alebo sa prechádzaj, príroda tiež vie pomôcť.

rozculena
20. nov 2024

ja keď som na chodiacom páse tak nemyslím absolútne na nič.....iba na to,že nestíham s pajšľami 😂