Ako sa tešiť z maličkosti?

1. aug 2022

Maminky, poraďte mi prosím. Som veľmi nešťastná, neviem sa tešiť ani z detí, nič mi nevychádza, už mám pocit akoby celý vesmír ide proti mne. Čím si pomáhate aby ste boli šťastné? Keď vidím tie vysmiate, krásne maminky a mňa v zrkadle, tak mi je smutno, aj keď sa upravím, tak je na mne vidno, že nie som ok, nevyzarujem tu radosť a šťastie, nič nám nechýba po materiálnej stránke, ale zdravotne sú deti na tom horšie a tak máme problém ísť na dovolenku, či výlety. Zatiaľ celé leto lapime doma, alebo v nemocnici a ani neviem ci sa niekam dostaneme. Bývame ďaleko od rodiny, nemám kamarátky a ani rodinu, tak mi je dosť smutno, stále som len s deťmi, ktoré mi radosť neprinášajú (hanbím sa za to) milujem ich, ale sú to najnáročnejšie co som kedy riešila a som s nimi 24/7 a muž večne v práci. Rodinu som vždy chcela, ale cítim sa zle z toho, že ma to akosi nenapĺňa a ze mam pocit smútku a ze mi niečo chýba, do prace zatiaľ ísť nemôžem, to by mi ale určite pomohlo. Máte typ na nejakú knihu, či nejakú aktivitu, alebo niečo čo vás rozveselí? Niečo, čo má nakopne, nechcem byť stále nahnevaná, nechcem riešiť hlúposti, nechcem byť mrzuta a hlavne ako sa zmieriť s tým, že deti vstávajú veľmi skoro, aby som nebola hneď zrána nahnevaná,

karolinav
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tora23
1. aug 2022

@karolinav ako môžeš vôbec niečo také napísať inej žene ktorá je v takomto rozpoložení. Ona je evidentne len vyčerpaná a demotivovana z toho, že sú deti nonstop choré a je na ne sama odstrihnuta od rodiny a ty jej napíšeš, že materstvo nieje pre ňu. Fakt humus.

autor
1. aug 2022

@karolinav
@tora23 deťom sa venujem, asi až moc a sebe nie, ja som taka škaredá, že aj keď sa upravím sa cítim škaredo, nemám kamarátky a nikam nechodím a bojím sa, že to ze som z toho nešťastná a smutná ovplyvňuje aj deti, tiež nemajú kamarátov, lebo sú často doma choré (chodia ešte do škôlky ale častejšie sú doma) možno keby mame normálny život, tak by ma to materstvo napĺňalo, ale moje materstvo je len o chorobách a nemocniciach. Som vyčerpaná a potom nešťastná a riešim každú blbosť, štve ma, že som nahnevaná na deti hneď z rána, lebo vstávajú o 5tej, tak mi dlho ráno trvá, kým sa sám dokopy a začnem sa im venovať a vlastne aj to sa pretvarujem, lebo sa mi nechce im venovať

sissy27
1. aug 2022

@tora23 mne sa nezdá, že by @karolinav napísala niečo hnusné. Proste tak to je, materstvo nie je rovnaké v realite ako na sociálnych sieťach a tá realita môže byť často ubíjajúca. A nie je to hanba. Každá z nás má nejaké predstavy o tom aké to bude byť mamou a potom porodíme a hopla 😅 na tie prebdené noci sa nedá nijako pripraviť (je niečo úplne iné pretancovať celý víkend na party a ísť v pondelok do práce a niečo iné nespať kvôli zarazeným prdom, naliatym prsiam, plným plienkami, rastúcim zubom a podobne). No a keď sa k tomu pridružia chronické zdravotné problémy, tak idylka o materstve a rodinke je zakopaná 10 metrov pod zemou na skládke nesplnených snov.

autorka: na tvojom mieste si v prvom rade dupnem a manžel sa bude viac zapájať do starostlivosti o deti, aby si ty mala viac času na seba. Či si dve hodiny pospíš alebo sa pôjdeš sama prejsť niekam do prírody je na tebe. Všetci si musíte uvedomiť, že na prvom mieste v rodine si TY. Nie deti, TY. Lebo ak nebudeš šťastná a spokojná ty ako mama, tak nebudú ani deti, ani manžel. Ak má manžel naozaj takú prácu, že jednoducho nemôže byť viac doma, tak potom poriešiť opatrovateľku, na pár hodín do týždňa. Ak veľa pracuje, tak by mal aj veľa zarobiť a tých pár € vás nezruinuje ale pomôže to tebe. A potom vyšetrenia tvojho krvného obrazu - je dosť možné, že ti chýbajú vitamíny, minerály a telo je proste unavené.
Deti sú ešte malé, nepotrvá to takto večne. Daj si nejaký cieľ, čo by si si raz chcela dopriať a po malých krokoch k tomu smeruj, napr. si odkladaj hoc aj po 10€ na dovolenku a keď sa bude dať viac tak prihodíš a môžeš sa tešiť z toho, že sa tomu snu pomaly približuješ. Dopraj si kaderníčku, kozmetičku, nejaký wellness aby si zrelaxovala, trošku si dvihla sebavedomie.

autor
1. aug 2022

@sissy27 ďakujem, v pohode, mňa sa to nedotklo, veď sama som to tak aj napísala, že ma to nenapĺňa. Ako nemyslím si, že nie som úplne že materský typ, deti mám rada aj cudzie, no presne, že predstava bola iná, nikto nepripravi ženu na to co ju čaká a ešte som si ani neuvedomila, že môžu byť zdravotné problémy oboch detí. Už som mala byt v práci, mala som úplne inak fungovať ako fungujem, v práci som musela dať výpoveď a ani neviem kedy sa dostanem do práce a ak aj áno tak určite nie to co som študovala a pracovala pred deťmi. Opatrovateľka zatiaľ nehrozí, zatiaľ nemáme pod kontrolou diagnózu mladšieho, tak by som sa bála a teda aj tie financie. To ze manžel veľa pracuje neznamená v našom prípade, že veľa zarobí ale veľa pomáha časovo keď sú deti choré a treba k lekárovi ci do nemocnice s jedným tak treba varovať druhého a naopak. Tak časovo musí dobiehať v práci a zarobí tak aby nám nič nechýbalo, ale vyskakovanie určite nie.
Kaderníčku mam v plane už tak dlho, chcela som pred letom sa dat na krátko ostrihať, veľmi mi začali mastniet vlasy a aj lupiny sa tvoriť, hanbím sa ku kaderníčke, pleť úplne katastrofa, nikdy som nemala problémy, teraz tiež mastná a nejaký fľak sa mi tvorí na líci, ten úplne vysušeny, vyzerám zle, mastná tvar a suchý fľak, kožná lekárka mi dala masť, musím to veľmi premastovat a vtedy vyzerám ešte horšie, je mi do plaču z toho, už sa hanbím aj do obchodu ísť, oči spuchnute, respektíve viečka padnute, že mi ani oci nevidno, pribrala som, nemám pekné veci, keď aj si chcem niečo kúpiť tak to je na mne škaredé. No sebavedomie 0 bodov. Muž sa mi snaží cez víkend pomáhať, v sobotu pracuje len doobeda a nerieši ani upratovanie, aj keď teda snažím sa udržiavať čisto, veľakrát mi v nedeľu povie, že nech si idem niečo pekné kúpiť na seba, párkrát som aj bola sama ale to je tak na dve veci, iba co som nervózna, že mi nič nesedí a teda sama v obchodnom centre chodiť po obchodoch, ach aj z toho som nešťastná. Manžel si zoberie voľno v auguste, chce nás vziať na dovolenku, ale všetko závisí od výsledkov mladšieho, tento týždeň ideme zase do nemocnice tak sa uvidí. Aj sa teším ak sa nám podarí na dovolenku, bude to samozrejme len niekde v okolí, ale na druhej strane sa aj obávam, že aj tak to zle dopadne, že si to aj tak nežijeme, stále som negatívna a chcela by som byť pozitívne naladená, chcela by som sa tešiť napr aj z dovolenky aj keď bude pršať ale brat to tak, ze hlavne ze sme sa niekam dostali. Chcem zmeniť seba a svoju myseľ na pozitívnejšiu

akvi
1. aug 2022

Este par rokov vydrzat. Vazne, nic ine nepomoze, si vycerpana a vtedy je tazke radit cokolvek. tiez som si uzila a zmena prisla akonahle som sa poriadne vyspala a akonahle decko podrastlo. Preto nemam druhe, nedala by som to, bola som doslova troska. Rady, ze viac casu na seba a bla bla, to su kecy, to proste nefunguje, ak je clovek nevyspaty, citi sa blbo a pod..

sissy27
1. aug 2022

tak potom super, že manžel pomáha a aj uznáva to, že potrebuješ čas pre seba, to tiež nie je u chlapov samozrejmosť. Takže prvé plus z ktorého sa môžeš aspoň trošku tešiť, že máš fajn manžela.
Ono je to naozaj ťažké, ak sa pridružia zdravotné problémy, držím palce, aby to bolo aspoň niečo, s čím sa dá pracovať a budete si vedieť nejako zorganizovať dni, aby si naozaj mala priestor pre seba.
Nechcené kilá navyše veľmi uberajú na sebavedomí a nie je až také jednoduché s tým niečo podniknúť, hoci cvičenie uvoľňuje endorfíny a aj to samotné by ti pomohlo cítiť sa lepšie. Ale rozumiem tomu, že to vyžaduje zo začiatku aj kus sebazaprenia, energiu a čas a ľahšie sa to píše ako realizuje. Ale skús na začiatok raz do týždňa, kľudne len niečo podľa youtube, ak sa aspoň trošku dá, tak nájsť v okolí nejaký pilates alebo niečo podobné. A časom pridáš niečo viac.
Ale určite by som u teba nepodceňovala tie lekárskej vyšetrenia, možno fakt treba doplniť nejaké vitamíny a aj to trošku pomôže.
Držím palce, aby toto náročné obdobie bolo čo najskôr za vami a aby si si našla svoje malé radosti v živote ;)

semtexka1
8. sep 2023

Mne pomáha vypadnúť z domu, z rutiny a prejsť sa kľudne sama, potom hudba, niečo povzbudivé, akože je to drobnosť, ale keď je zle, vypeckujem si obľúbené pesničky a hneď sa lepšie vari, upratuje, funguje... . A najlepšie je cvičiť. Stačí 20 minút denne sa premôcť a cvičiť hocičo, cvičenie robí zázraky a doplní energiu, zlepší náladu. Mne skraslovacie procedúry, kaderníčka a pod nerobia dobre, nakoľko o 2 dni opäť vlasy v cope a nevymalovana a cítim sa horšie.. Ale ver tomu, že je to len obdobie, keď nastúpis do prace, všetko sa opäť zmení. Prajem všetko dobré hlavne zdravie deťom aj rodičom 🍀