Ako sa stať krásnou?

tarsylla
11. jún 2013

V tejto diskusii by som vám chcela trošku pomocť v líčení. A pridám aj praktické rady k dekoratívnej kozmetike.

tarsylla
autor
11. jún 2013

Majprv by som sa chcela zaoberať maskarou.....
- treba sa vyhýbať pohybu kefkou v tube sem a tam, zahusťuje to maskaru. Jemne ju zasunte točivým pohybom, aby ste odobrali prebytok maskary.
-ak si nou farbíte riasy 3 až 6 mesiacov, je to v poriadku, no potom ju už zahodte
- ak sú na kefke hrudky, treba ju odhodiť
Nezriedujte maskaru s vodou, tým farbu zničíte....
Priehladná špirála sa dá využiť aj na obočie: neposlušné chlpky vyrovnáte a obočie získa pekný lesk.

tarsylla
autor
11. jún 2013

Obočie - prejdite si po obočí prstom, na ktorom ste naniesli priesvitný lesk alebo gél na vlasy. Získa lesklý a moderný vzhlad.

Ak sú oči príliš malé - namiesto toho, aby ste sa snažili predlžiť si tvar očí tekutou linkou, použite kliešte na vykrútenie mihalníc a naneste na ne vela maskary, najma na vonkajšiu časť mihalníc, nie do vnútorných kútikov.

Ak oči vyzerajú opuchnuté - aby ste otvorili svoj pohlad na okraje viečok (zvonka smerom ku kutikom) naneste čiernu kajalovú ceruzku a potom ju jemne rozmažte hore aj dole. Oči už nebudú vyzerať opuchnuté.

ivkake
11. jún 2013

tato tema sa mi pááááči 😉

tarsylla
autor
11. jún 2013

BLIZKO OČI - oči opticky oddialite, ak začnete so svetleším odtienom na vnútorných kútikoch a postupne pridávajte tmavši odtien až k vonkajším kútikom

DALEKO OČI - oči namalujte opačným spôsobom, nanášajte najtmavšie tiene od vnútorných kútikoch očí a zostvetlujte smerom k vonkajším kútikom.

tarsylla
autor
11. jún 2013

Hnedé oči a tmavá plet - bud budete nanášať na očné viečka hnedé a zemité farby, ktoré vaše oči ešte viac zvýrazní, alebo možte trochu experimentovať, krasne sa hnedým očiam hodia farby, fialová, zlatá aj tmavo modrá a čierna. Na ústa treba nanášat bud cerveno zemitu, ale hodia sa aj ruzové či telové farby.

tarsylla
autor
11. jún 2013

Zelené oči a biela pleť - Tak tomuto typu sa jednoznačne na oči hodia, zelená, fialová, a tiež zemité farby. V žiadnom prípade by som nešla do modrej a bielej! Na ústa jednoznačne cervenú až krvavú, no kto nieje až taký odvážny može siahnut aj po medennej alebo zemitej farby

tarsylla
autor
11. jún 2013

Modré oči bledá pleť - V žiadnom prípade si nedávajte na oči cierne tiene, radšej zvolte na dymové oči tmavo fialovu, šedú, hnedú ak to už musí byt.Rúž na pery by som volila jemné a dievčenské pastelové. Obočie si v žiadnom prípade nemalujte ciernou ceruzkou, stačí o dva odtiene tmavšej farby od vlasov.

jamabe
11. jún 2013

A hnedé oči, ale bledá pleť?

tarsylla
autor
11. jún 2013

@jamabe hlavne si daj pozor na farbu na líčka, v ziadnom prípade si nedávaj broskynove a marhulove odtiene, budeš pripadat ako bez života, nevýrazne. Na usta si nanášaj ruž ružovkastych odtienov - zvýrazní ti tvár. A na očo jednoznačne hnedasté a sivé odtiene.

ivkake
11. jún 2013

jeeej no konecne nieco na modre oci 🙂 no ja som si obcas davala cierne tiene na oci fialova ma nenapadla 🙂 musim skusit aj ked si tiene nedavam ale obcas mam na ne chut aj ja 😉

tarsylla
autor
12. jún 2013

@ivkake jednoznačne by som isla v tvojom pripade do pastelových farieb aj ked neviem aké máš farby vlasov. Lebo ak si brunetka s modrými očami tak by som volila skôr šedé a svetlo fialové, tmavomodré....ale ak si blond tak zase tie pastelové a to čo som písala pred tým...

tarsylla
autor
12. jún 2013

Rúže na pery - malé perličky na povrchu znamenajú že sa tu usadili neškodné olejové kvapky. To farbe rúžu neublíži. Skazeno páchnuce ruže patria do koša.
-vždy ruž dobre uzavrite, chránte pred teplom

tarsylla
autor
12. jún 2013

Červený rúž- plnšie pery - s intenzívnymi farbami sú plné pery naozaj neodolatelné. Kto však má od prírody pery TENŠIE, mal by sa tmavých a výrazných farieb vzdať, pretože pery opticky zmenšujú a dokonca zvýraznujú vrásky okolo nich. Lepšie vyznievajú decentné, teplé tóny ružového drievka, béžové alebo hrdzavočervené. Perám dodáva plnosť lesk nanesený na stred pier.

tarsylla
autor
12. jún 2013

Ak zuby nie sú úplne biele - používajte rúž oranžových alebo tehlovozlatých odtienov, zuby sa budu zdať belšie.

tarsylla
autor
12. jún 2013

Ešte niečo k líčkam: takže ked máte PODLHOVASTÚ TVÁR - ružovkastú farbu nanášajte vodorovne smerom od lícnych kostí do stredu tváre. Dotyk tmavšej farby na špicu brady urobí tvár okrúhlejšou

OKRÚHLA TVÁR - štetcom nanášajte farbu od stredu líc k ušiam v tvare písmena V. Vo všeobecnosti platí ak používate púdrový podklad, použite aj púdrovú lícenku, na tekutý podklad aplikujte farbu na líca s krémovou konzistenciou.

ivkake
12. jún 2013

@tarsylla som blondína a akej farby tie pastelove?

tarsylla
autor
12. jún 2013

@ivkake takže make up by som volila svetlobéžových odtienoch, vyvaruj sa ružových odtienov, obočie ako som už spomynala maximálne o 2odtiene tmavšie ako vlasy. Rúž jednoznačnejemne a dievčenské v ružových odtienoch, alebo karamelovej farby, vyhýbat sa tmavým rúžom. Oči tam strašne záleží že menej je viac, pastelové farby skôr jemne ružová, lilavá bez perletových efektov, vyzerajú dobre s kombináciou so sivými či hnedkastými odtienmi. Maskaru by som volila skôr hnedej farby.Líčka lososovej farby, alebo ružové odtiene ktoré dodajú žiarivý lesk.NIE medenné!

ivkake
12. jún 2013

@tarsylla velmi pekne dakujem 🙂 uz len ist na nakupy 😉

terezka1947
12. jún 2013

@tarsylla jej,si zlata,ze nam tak radis...mozem sa aj ja opytat?
ja mam hnede vlasy-nie az uuuplne tmave...mam v nich teraz trochu svetlejsi melir...a hnede oci+skor svetlejsiu plet...obocie nemam velmi "huste" a iba jemne ho korigujem pinzetov a hnedou ceruzko ho upravujem do zelatelneho tvaru-nie velmi vyrazne...aby som nevyzerala komicky...pouzivam niekedy svetlo modre tiene-tiez skor jemnejsie...potom ceruzku ruzovu perletovu(co mam pocit,ze mi najviac ide) a aj jemne fiale tiene...ruz nie,max k vyraznym satam nieco...a na lica mam skor take nieco asi skor doruzova...co povies,je to ok? alebo co by si mi radila?dakujem

tarsylla
autor
12. jún 2013

@terezka1947 Takže make up základný krém by mal byt z nádychom do ružovej- rozjasní ti unavenú pleť.Ale môžeš si dať aj prípadne bronzový alebo zlatý odtien make upu.Pery jednoznačne ružovkasté odtiene - zvýraznia tvár. Alebo ružovkasté odtiene s hnedastým tónom. Nie broskynové a marhulové, bola by si bez života a nevýrazná..Pokial chceš byt vyzývavá kludne zvol červený rúž - jasne červená je farbou všetkých hnedovlások.Na oči v tvojom prípade by som volila farby šalviová zelená, olivová jemne fialová či šedá, oranžová, ružová, ale samozrejme hnedá je vždy vítaná.Maskaru vždy hustú a čiernu.A líčka bronzové alebo zlaté.

terezka1947
12. jún 2013

@tarsylla dakujem...budem na tvoje odporucania mysliet pri najblizsej navsteve drogerky 😉

tarsylla
autor
12. jún 2013

hlavne baby, ked si malujete oči, skuste sa s tým trošku pohrať, nenanášajte si jednu farbu na viečko a to je všetko. Skúste použit aspon dva odtiene, bud ton v tone alebo možu byt tie farby kontrastné.Nebojte sa toho. Na vnutornu stranu viecka nanášajte bledé odtiene napr. béžovú(to je len príklad, záleží od typu pleti a vlasov, očí...)a na vonkajšiu stranu napr. tmavo hnedú a celé to dávam do stratena, môžte aj prstami si to rozotrieť.Môžte kombinovat aj viac farieb a ked to urobíte s citom, nebude to pôsobit vulgárne.

tarsylla
autor
12. jún 2013

Maskaru ked nanášate a chcete mat vonkajšie horné riasy vačšie, stačí ked prvu vrstvu maskary aplikujete len na horné vonkajšie riasy a po vysknutí nanesiete maskaru už rovnomerne a máte ich kásne.

dedenisaomg
4. júl 2014

No mam problem a to je to ze som si zacala malovat oci rasenkov ale problem je to ze sa mi mihalnice netocia do hora ale idu mi dopredu ( rovno ) ako sa to da napravit? 😒

dedenisaomg
4. júl 2014

Takze ja sa chcem spitat ze neviete nejake proceduri an akné ja pouzivam dva kremi ( nocni a obycajni ) a trochu to pomaha ale este mam čierne bodky a proti tim to nepomaha. A co mam urobit ked nechcem mat pehy. Pls odpovedzte