V tejto diskusii by som vám chcela trošku pomocť v líčení. A pridám aj praktické rady k dekoratívnej kozmetike.
Obočie - prejdite si po obočí prstom, na ktorom ste naniesli priesvitný lesk alebo gél na vlasy. Získa lesklý a moderný vzhlad.
Ak sú oči príliš malé - namiesto toho, aby ste sa snažili predlžiť si tvar očí tekutou linkou, použite kliešte na vykrútenie mihalníc a naneste na ne vela maskary, najma na vonkajšiu časť mihalníc, nie do vnútorných kútikov.
Ak oči vyzerajú opuchnuté - aby ste otvorili svoj pohlad na okraje viečok (zvonka smerom ku kutikom) naneste čiernu kajalovú ceruzku a potom ju jemne rozmažte hore aj dole. Oči už nebudú vyzerať opuchnuté.
tato tema sa mi pááááči 😉
BLIZKO OČI - oči opticky oddialite, ak začnete so svetleším odtienom na vnútorných kútikoch a postupne pridávajte tmavši odtien až k vonkajším kútikom
DALEKO OČI - oči namalujte opačným spôsobom, nanášajte najtmavšie tiene od vnútorných kútikoch očí a zostvetlujte smerom k vonkajším kútikom.
Hnedé oči a tmavá plet - bud budete nanášať na očné viečka hnedé a zemité farby, ktoré vaše oči ešte viac zvýrazní, alebo možte trochu experimentovať, krasne sa hnedým očiam hodia farby, fialová, zlatá aj tmavo modrá a čierna. Na ústa treba nanášat bud cerveno zemitu, ale hodia sa aj ruzové či telové farby.
Zelené oči a biela pleť - Tak tomuto typu sa jednoznačne na oči hodia, zelená, fialová, a tiež zemité farby. V žiadnom prípade by som nešla do modrej a bielej! Na ústa jednoznačne cervenú až krvavú, no kto nieje až taký odvážny može siahnut aj po medennej alebo zemitej farby
Modré oči bledá pleť - V žiadnom prípade si nedávajte na oči cierne tiene, radšej zvolte na dymové oči tmavo fialovu, šedú, hnedú ak to už musí byt.Rúž na pery by som volila jemné a dievčenské pastelové. Obočie si v žiadnom prípade nemalujte ciernou ceruzkou, stačí o dva odtiene tmavšej farby od vlasov.
A hnedé oči, ale bledá pleť?
jeeej no konecne nieco na modre oci 🙂 no ja som si obcas davala cierne tiene na oci fialova ma nenapadla 🙂 musim skusit aj ked si tiene nedavam ale obcas mam na ne chut aj ja 😉
Rúže na pery - malé perličky na povrchu znamenajú že sa tu usadili neškodné olejové kvapky. To farbe rúžu neublíži. Skazeno páchnuce ruže patria do koša.
-vždy ruž dobre uzavrite, chránte pred teplom
Červený rúž- plnšie pery - s intenzívnymi farbami sú plné pery naozaj neodolatelné. Kto však má od prírody pery TENŠIE, mal by sa tmavých a výrazných farieb vzdať, pretože pery opticky zmenšujú a dokonca zvýraznujú vrásky okolo nich. Lepšie vyznievajú decentné, teplé tóny ružového drievka, béžové alebo hrdzavočervené. Perám dodáva plnosť lesk nanesený na stred pier.
Ak zuby nie sú úplne biele - používajte rúž oranžových alebo tehlovozlatých odtienov, zuby sa budu zdať belšie.
Ešte niečo k líčkam: takže ked máte PODLHOVASTÚ TVÁR - ružovkastú farbu nanášajte vodorovne smerom od lícnych kostí do stredu tváre. Dotyk tmavšej farby na špicu brady urobí tvár okrúhlejšou
OKRÚHLA TVÁR - štetcom nanášajte farbu od stredu líc k ušiam v tvare písmena V. Vo všeobecnosti platí ak používate púdrový podklad, použite aj púdrovú lícenku, na tekutý podklad aplikujte farbu na líca s krémovou konzistenciou.
@ivkake takže make up by som volila svetlobéžových odtienoch, vyvaruj sa ružových odtienov, obočie ako som už spomynala maximálne o 2odtiene tmavšie ako vlasy. Rúž jednoznačnejemne a dievčenské v ružových odtienoch, alebo karamelovej farby, vyhýbat sa tmavým rúžom. Oči tam strašne záleží že menej je viac, pastelové farby skôr jemne ružová, lilavá bez perletových efektov, vyzerajú dobre s kombináciou so sivými či hnedkastými odtienmi. Maskaru by som volila skôr hnedej farby.Líčka lososovej farby, alebo ružové odtiene ktoré dodajú žiarivý lesk.NIE medenné!
@tarsylla jej,si zlata,ze nam tak radis...mozem sa aj ja opytat?
ja mam hnede vlasy-nie az uuuplne tmave...mam v nich teraz trochu svetlejsi melir...a hnede oci+skor svetlejsiu plet...obocie nemam velmi "huste" a iba jemne ho korigujem pinzetov a hnedou ceruzko ho upravujem do zelatelneho tvaru-nie velmi vyrazne...aby som nevyzerala komicky...pouzivam niekedy svetlo modre tiene-tiez skor jemnejsie...potom ceruzku ruzovu perletovu(co mam pocit,ze mi najviac ide) a aj jemne fiale tiene...ruz nie,max k vyraznym satam nieco...a na lica mam skor take nieco asi skor doruzova...co povies,je to ok? alebo co by si mi radila?dakujem
@terezka1947 Takže make up základný krém by mal byt z nádychom do ružovej- rozjasní ti unavenú pleť.Ale môžeš si dať aj prípadne bronzový alebo zlatý odtien make upu.Pery jednoznačne ružovkasté odtiene - zvýraznia tvár. Alebo ružovkasté odtiene s hnedastým tónom. Nie broskynové a marhulové, bola by si bez života a nevýrazná..Pokial chceš byt vyzývavá kludne zvol červený rúž - jasne červená je farbou všetkých hnedovlások.Na oči v tvojom prípade by som volila farby šalviová zelená, olivová jemne fialová či šedá, oranžová, ružová, ale samozrejme hnedá je vždy vítaná.Maskaru vždy hustú a čiernu.A líčka bronzové alebo zlaté.
@tarsylla dakujem...budem na tvoje odporucania mysliet pri najblizsej navsteve drogerky 😉
hlavne baby, ked si malujete oči, skuste sa s tým trošku pohrať, nenanášajte si jednu farbu na viečko a to je všetko. Skúste použit aspon dva odtiene, bud ton v tone alebo možu byt tie farby kontrastné.Nebojte sa toho. Na vnutornu stranu viecka nanášajte bledé odtiene napr. béžovú(to je len príklad, záleží od typu pleti a vlasov, očí...)a na vonkajšiu stranu napr. tmavo hnedú a celé to dávam do stratena, môžte aj prstami si to rozotrieť.Môžte kombinovat aj viac farieb a ked to urobíte s citom, nebude to pôsobit vulgárne.
Maskaru ked nanášate a chcete mat vonkajšie horné riasy vačšie, stačí ked prvu vrstvu maskary aplikujete len na horné vonkajšie riasy a po vysknutí nanesiete maskaru už rovnomerne a máte ich kásne.
No mam problem a to je to ze som si zacala malovat oci rasenkov ale problem je to ze sa mi mihalnice netocia do hora ale idu mi dopredu ( rovno ) ako sa to da napravit? 😒
Takze ja sa chcem spitat ze neviete nejake proceduri an akné ja pouzivam dva kremi ( nocni a obycajni ) a trochu to pomaha ale este mam čierne bodky a proti tim to nepomaha. A co mam urobit ked nechcem mat pehy. Pls odpovedzte
Majprv by som sa chcela zaoberať maskarou.....
- treba sa vyhýbať pohybu kefkou v tube sem a tam, zahusťuje to maskaru. Jemne ju zasunte točivým pohybom, aby ste odobrali prebytok maskary.
-ak si nou farbíte riasy 3 až 6 mesiacov, je to v poriadku, no potom ju už zahodte
- ak sú na kefke hrudky, treba ju odhodiť
Nezriedujte maskaru s vodou, tým farbu zničíte....
Priehladná špirála sa dá využiť aj na obočie: neposlušné chlpky vyrovnáte a obočie získa pekný lesk.