Ako sa staráte o svojich manželov?

laskalieci
14. okt 2017

Chcem sa spytat,ze na kolko si cenite vlastnych manzelov...co vsetko pre nich spravite.Okrem manzelskych povin povinnosti😉co vsetko pre nich musi byt spravene.Nechate ich vyspat po nocnej?alebo decks revu a vstane koli revu,ma vzdy navarene?ma oprate,ozehlene?ci si sam perie..?rozpravate sa s nim co bolo v praci?idete spolu von?pochvalite ho?alebo nechvalite za nic?ako a co vsetko maju vasi manzeli predstavy aby bolo doma vsetko tip -top?a aky su ked nie je ulratane,navarene,oprate,ozehlene...?Som zvedava na vase nazory a skusenosti.

lianka123
15. okt 2017

Ahoj. Idem reagovat. Mam velmi pekne manzelstvo. Sme spolu 10 rokov. Obaja sme vcelku uspesni, mame rocne dieta. A k manzelstvu: nikdy si nic nevycitame. Manzel travi s dietatom vsetok volny cas, chodi domov o 3-4. Tiez je velmi stedry k nam obom. Na oplatku ma vzdy doma cisto, snazim sa o seba starat ako sa da. Nevarim, jedavame v restikach roky. Myslim, ze je dolezite k sebe hladat hlavne dobreho chlapa s hodnotami.

0silvia0
15. okt 2017

@laskalieci toto je otazka ako z roku 1985😅
Moja hlava vobec neberie taketo reci, pre mna je toto absurdum. Co vsetko musi byt pre manzela spravene? Ved v manzelstve to co pises je uplna samozrejmost, neviem si predstavit tu zenu ktora by ignorovala potrebu spanku po nocnej. Neviem si predstavit zenu ktora by ked vari detom nevarila manzelovi, neupratovala atd. Ale zas by malo byt samozrejme ze spolupracuje v domacnosti podla potreby aj manzel. Tvoje otazky mi pripadaju cudne😒

katusikkk
15. okt 2017

Vo vsetkych otazkach sa pise o nejakych povinnostiach zeny a "muzskeho "spanku po nocnej.Na hlavu...To zeny su akoze sluzky???😠

0silvia0
15. okt 2017

@lianka123 toto je sen kazdej zeny ktora varenie velmi nemusi...😕

0silvia0
15. okt 2017

@katusikkk cele je to na hlavu😠

0silvia0
15. okt 2017

@laskalieci a chodit spolu von a rozpravat sa o praci - ved to je uplne normalne a bezne, to chvalenie mi pripada ako spravanie zo skolky, pri dospelych ludoch by malo byt skor ocenenie niecoho/niekoho ako take prvoplanove chvalenie. Ale ked sa musis toto pytat ani neviem co si mam o tebe mysliet😔

janinah
15. okt 2017

Najhorší model....prebrať do manželstva chlapa od jeho mamky,u ktorej mal všetko dané pod nosom bez vlastného pričinenia a potom on toto očakáva od ženy,ja našťastie takého doma nemám.A zásadne sa doma nerozprávame o práci a funguje to....a tiež nerobím slúžku a tiež to funguje.....

minttu
15. okt 2017

@laskalieci Nerozumiem minimalne polovici toho co pises. Manzelske ”povinnosti” to je akoze co? Nevarim, najest sa vie aj sam. Je to clovek a nie akvariova rybka, krmit ho teda nemusim. Kazdeme nam chuti nieco ine. Zijeme na severe Europy kde sa ludia stravuju jednoducho a zdravo. Muz o to, aby niekto varieval vobec nestoji. Ziadne vyvaranie polievok, knedlikov so zamucenymi omackami aby mal chlap kazdy den ”cerstve”. Casto jedavame napr salat, varene zemiaky a kusok ryby. On sa cez den naje v praci a vecer si vacsinou pripravi jednoduche jedlo a zaroven pripravi nieco aj mne, vacsinou ten salat. Obaja mame radi napr bolonske spagety, omacku si zamrazime a potom k nej jeden z nas len privari spagety, Ked nie je v praci, vtedy si vacsinou vyjdeme niekam von a najeme sa v restauracii.
Nakupy potravin robi on, ja zas nakupujem malemu vcei cez internet. Nezehlim, kupujeme satstvo z nekrcivych materialov. Naposledy som zehlila pred 15 rokmi ked som aupair. Mame osemmesacne dietatko, ktore sa od 1,5 roka bude stravovat v skolke. Ked nebude v skolke, bude sa stravovat tak ako my. Doma jednoducho, alebo sa najeme von.
Pranie: ten, kto prave de okolo kosa so spinavou bieliznou a vidi, ze je plny, hodi veci do pracky. Podobne je to s premiestnenim do susicky, pripadne vyvesenim toho co nesmie do susicky. Upratovanie je viac-menej moja doména, lebo som na materskej a bordel mi vadi viac nez jemu. On sa zas stara viac o riad a malemu o flasky a cumle, umyva ich a sterilizuje. Kedze mame dva psy a jednu macku, upratovat je vzdy co. Vencenie mame tiez podelene. Ja mam toho na materskej tiez dost, maly sa dostal do velmi pohybliveho obdobia, okrem toho vencim dva psy s kocikom a upratujem po zvieratach.
Von spolu chodime takmer vzdy ked ma volny den. Raz tyzdenne chodime s malym na plavanie, alebo ideme spolu minimalne na dlhsiu prechadzku so psami, snazime sa na mensie vylety mimo mesta alebo na chalupu.
O tom, co bolo v praci sa rozpravame a spytam sa ho na to kazdy den, lebo ma to zaujima. Pochvalim ho, ked je za co. Co prenho robim namiesto zehlenia a vyvarania knedlikov? Lasku prejavujem napr tak, ze ho podporujem v jeho zalubach, ktorymi su napr golf a vino. Golf je narocny na cas a mohla by som trvat na tom, aby ho radsej stravil doma s dietatom. Ale namiesto toho ho v nom podporim a k sviatkom mu namiesto ponoziek kupujem len veci o ktorych viem ze ich urcite oceni, tj veci od golfu, ochutnavku vin a syrov atd.
Nechat cloveka vysoat sa po nocnej povazujem za samozrejmost.

evittam
15. okt 2017

@laskalieci Súhlasím uz s tým co tu bolo napisane a nebudem sa opakovat. Ale polozim ti jednu otazku:
Ako sa stara tvoj manzel o teba? A to ostatne kopírovať nebudem.😉

lilyianka
15. okt 2017

@laskalieci ako sa starame o manzela? Divna otazka! To,ze je doma navarene,upratane,nakupene nrberiem ako starostlivost o manzela,ale o domacnost...ved predsa ked vidim plny kos pradla dam oprat...ked vidim,ze treba nakupit,nakupim...ked treba upratat,upracem....mne to pride ako normalne kazdodenne pivinnosti zeny voci domacnosti...a ano zehlim mu,ale len veci do prace,inak vobec...neberieme to,ze ty musis urobit to a ja to...proste rokmi sme si uz automaticky zvykli kto co robi...samozrejme,ze si navzajom pomahame,ak je doma ideme kazdy den na prechadzku,ak nie idem sama (mame 2psov)....
Rozpravame sa sa o praci a vselicom inom....
Otazka je podla mna cela zle polozena

deti95060810
15. okt 2017

keďže máme spolu viac detí, tak mi mm musí pomáhať. Inak to nejde. ja síce rada varím, pečiem, ale s upratovaním mi pomáha....Aj s deťmi robí úlohy resp. skontroluje, preskúša....
u nás spoločné prechádzky nehrozia - mysleli by si, že ide MŠ....😀

hettinka
15. okt 2017

@laskalieci o svojho manžela sa starám, rovnako ako on o mňa ... keby sme sa nechceli starať, nemuseli sme sa vôbec brať a zakladať rodinu.
Práce máme podelené, ale stane sa, že ja robím viac, ked on je viac v práci a potom sa to vymení, podľa toho, kto je doma. Ak príde niekto KO z roboty (a nemusí byť len po nočnej), tak má právo na oddych a rešpektujú to všetci členovia rodiny.
Ale periem a žehlím takmer výlučne ja a vysáva a okná umýva takmer výlučne on ... a ak niečo nestihne, tak sa spraví potom ... akože neviem si predstaviť, že by som mala cez víkend nenavarené (ak sme doma, ak cestujeme, stravujeme sa v reštike), alebo nepovysávané, nenakúpené základné potraviny. Ale ostatné v pohode, ak niečo nemá ožehlené, prebehne si to aj sám, alebo si oblečie niečo iné.
U nás už veľa pomáhajú aj deti, mame chlapca a dievča, pomáhať musia obaja, neexistuje také že ženská a mužská práca.

obsadenemeno
15. okt 2017

@minttu ze akvariova rybka.... 😀😀😀

malasandrika
15. okt 2017

Naša domácnosť vyzerá väčšinou tip-top, ale je to z dôvodu, že mám chorobne rada poriadok, takže upratujem ja 😄 Perie práčka, umýva umývačka. Manžel cestuje a dlho pracuje, tak ho samozrejme nechám vyspať. Keď mám s malou ťažký deň, tak mužovi nevarím, má ruky, pod domom obchodík a na nástenke číslo na pizzu😄

obsadenemeno
15. okt 2017

@laskalieci mna by skor zaujimalo, ako na to, ze nema navarene, oprate atd reaguje ten tvoj....asi extremne, kedze zakladas takuto temu.....
no ked nieco nie je podla pankovych predstav, tak si to moze urobit sam, aby to bolo podla jeho predstav..... 😝

ja ti neviem, my sme obaja dost easygoing, niektore veci robim ja, niektore on, niektore na striedacku.... no ale ja chodim do prace tiez, cize neexistuje, aby sa u nas vyhovaralo na "bol/a som cely den v praci".... akurat ze ten moj nevari - nevie, nechce, nema talent na to. Inak to mame celkom fajn zorganizovane, si myslim.

laskalieci
autor
15. okt 2017

@0silvia0 tak nereaguj a preskoc.Nie je vsetko SAMOZREJMOSTOU a uz nie v dnesnej dobe 😉

laskalieci
autor
15. okt 2017

@0silvia0
@0silvia0 polovica z vas reguje akosi divno az na hlavu...zrejme ste pochopili vsetko spatne

evittam
15. okt 2017

@laskalieci Tak nam to vysvetli ked sme to pochopili vsetky špatne.
Btw.asi na tom nieco bude, ked sme to vsetky pochopili rovnako. A nie je vsetko samozrejmostou - akozeco myslis? To,ze sa stara len manzelka a manzel to vyzaduje? No možno, ale asi len niekde u vas....A na moju otazku dostanem odpoved? Ci aj ta je divná a nesamozrejma?😉

evittam
15. okt 2017

pardon za preklepy🙏

evittam
15. okt 2017

@dskjhfdlkdjhl ...😂😂😂😂...Este zabudli na to aby sme im rite isli utriet po veľkej potrebe....😝

obsadenemeno
15. okt 2017

@evittam no ona asi ma doma akvariovu rybku 😀

obsadenemeno
15. okt 2017

@laskalieci no asi bol tvoj uvodny prispevok divny az za hlavu....pockaj, pockaj, to je co za vyraz - divno az na hlavu???

minttu
15. okt 2017

@obsadenemeno :D :D No mne prislo divne to slovne spojenie "ako sa starate o manzela". Ved je svojpravny. 👶

evittam
15. okt 2017

@obsadenemeno Ale kdeze, len my všetky co nemáme doma "akvariove rybky" sme to pochopili "nejak divne"...😉
Odporúčam vyliezť raz za cas z toho akvária.

obsadenemeno
15. okt 2017

@minttu my doma nemame ziadne "manzelske povinnosti".
Vsetko, co robime pre toho druheho, robime z lasky. Takze zeby "povinnosti z lasky???" Alebo "laskave povinnosti???" Ci "povinnosti lasky"??? Mne tam to slovo "povinnosti" nesedi....ved ak je to laska, nie su tam ziadne povinnosti....ale skor laskavosti, nie??? ❤

dskjhfdlkdjhl
15. okt 2017

@laskalieci A teraz k teme, brala som si dospeleho, samostatneho cloveka, takze sa k nemu chovam ako k dospelemu, nie ako k miminu-o to sa treba starat. A napr. varenie u nas nie je iba moja starost, moj muz varit vie a neboji sa postavit k sporaku. Takze, ake starane si mala na mysli? Obut papucky, ked pride?😝

dskjhfdlkdjhl
15. okt 2017

@obsadenemeno to nie su povinnosti, resp. nemali by byt, ja myslim, ze radosti by bol vhodnejsi termin, nie? Alebo to ma zakladatelka za trest?😝

sona222
15. okt 2017

Omg zase jedna duchaplna diskusia, autorka ma jednu smolu a to ze sa nespytala inym stylom. Lebo dneska slova ako starostlivost, varenie pranie zehlenie uz miznu zo slovnika 😆 vy nie ze ste to zle pochopili, vy opakujete v reakciach jedna po druhej pridavate sa k vacsine lebo same ste bez nazoru.

obsadenemeno
15. okt 2017

@sona222 no tak daj svoj nazor potom....nie sa rovno zacat obuvat do inych....pravdou je, ze autorka svoj uvodny prispevok napisala dost nestastne....

a samozrejme, ze sa "starame" o nase polovicky....len snad ze nie kazda mame doma neschopaka, co potrebuje aby sme mu pierkom steklili ritku...... pod slovom starat sa kazda rozumieme nieco ine.....