Ako sa starate o pleť po 30-tke?

danielkadandy
29. nov 2018

Myslim na co vsetko netreba zabudat ale zaroven to neprehanat ani s kozmetikou? Co ootrebuje plet oo 30-tke? Resp.mozte poradit aj konkretne produkty...ja mam zmiesany typ pleti..
Je v tomto veku vhodne alebo ziadane vyuzit aj nejake kozmeticke procedury? Vdaka za rady a tipy 🙂

seahorse27
30. nov 2018

V kazdom veku je dezite cistenie - ak sa licis, tak dvojfazove (najskor odlicit olejovym odlicovacom alebo mliekom, potom umyt gelom pri zmiesanej pleti), rano staci cistit raz. Dalsi krok je hydratacia (sera s kys. hyaluronovou) a potom ochrana - hydratacny krem, ktory chrani pred stratou vlhkosti a vonkajsim prostredim, cez den s SPF. Po 30-ke by som zaradila urcite jemnu exfoliaciu (BHA, AHA kyseliny), vitamin C a retinol (retinoid). Ja som spokojna s produktami zn. The Ordinary, s bezne dostupnych Vichy, Mixa, La Roche Posay, Ryor, Nuxe...dost to kombinujem, nepouzivam len 1 znacku.

lorela
30. nov 2018

Veľkú rolu hrá genetika.Tú najväčšiu. S tou nič nenarobí žiadna kozmetika. Vo svojom okolí poznám mnoho žien, ktoré sa mimoriadne starajú o svoju pleť (nielen), investujú do rôznych drahých procedúr a kvalitnej kozmetiky. No, žiaľ, vyzerajú niektoré na svoj vek, hoci venujú veľa energie a času do omladzovania, a niektoré hádam ešte staršie. A ako som si všimla, je to v rodine...
A naopak, ženy, ktoré sa starajú primeraným spôsobom, dokonca celoživotne len Nivea či Indulona 🙂 (staršie ročníky) a pleť majú krásnu, prvé vrásky okolo 40 - 45 rokov a vyzerajú o 10 rokov mladšie.
O pleť sa treba starať, to áno, no genetika je mocnejšia. Každodenné odlíčenie a čistenie pleti je samozrejmosťou, hydratačné a očné krémy aj o niečo skôr ako v 30tke. Na noc výživný krém, v chladnom počasí ochranný, v lete s UVA A UVB ochranou.
A nech teda prispejem vlastnou skúsenosťou - sama patrím k tým "šťastným", ktoré v 40tke vyzerajú mladšie a keď sa ma pýtajú čo všetko si dávam a čo všetko absolvujem... Tak si robím "nepriateľky", keď nechcem prezradiť 🙂, lebo moja odpoveď znie: Denný hydratačný a očný krém. Pod make-up, maľujem sa výrazne a denne už pekných pár rokov.

wokokoza
30. nov 2018

Podľa mňa veľa netreba, hlavne aby pleť bola hydratovaná to je najdôležitejšie v tomto veku. Vrásky sú prirodzené nad tým sa ja nejako nepozastavujem 🙂