Ako sa staráte o bižutériu? Ked napríklad začnie černieť? Čím sa dá vyčistiť?

danielkadandy
21. jún 2019

Ako to skladujete a v com? A ako cistite? Casom mi vzdy zcerneju..ci zoxiduju... :/ co s tym?

janulicka24
21. jún 2019

@danielkadandy bizutku nijak, zcernie vyhodim, ono sa to neda moc vycistit, skus octom ak nepomoze tak bohuzial

ovaaa
21. jún 2019

Postriebrene zubnou pastou a potom do sucha utriem...

sona96
21. jún 2019

Na úplne čiernu to nepomôže, ale predĺži to životnosť, keď sa len začína olupovať farba. Celý šperk natriem strieborným/zlatým lakom na nechty, tým sa prekryje to ošúchanie. A nakoniec priesvitný lak samozrejme. Priesvitným lakom si natieram niektoré veci aj tak preventívne, nech sa šúcha ten lak a nie farba.

sofia1
21. jún 2019

Nekupujem

moonlight1210
21. jún 2019

@danielkadandy bizuteriu som kupovala ako pubertiacka a trochu proti zacerneniu vedeli pomoct take handricky, co sa dali kupit v klenotnictve na lestenie sperkov.

Ale kedze bizuteria, ak je, tak len postriebrena, a preto sa aj cistenim po case uplne osucha.

Co som sa z toho naucila - ze radsej nasporit na jeden kvalitny sperk z praveho vzacneho kovu.

danielkadandy
autor
21. jún 2019

Uhm chapem...vdaka 🙂

janina1127
24. jún 2019

Moc toho pri tomto nevymyslíš, ja nosím len kým sa s tým niečo nestane, striebro a zlato si normálne čistím, ale bižutku nie, preto do nej ani neinvestujem nejako moc, lebo mi to príde zbytočné.