Ako sa starať o mačiatko?

20. sep 2020

dobrý večer, priniesla som si domov maciatko. Poradite mi co urobit aby jej bolo co najlepsie. A co treba urobiť u veterinara a kolko to priblizne bude stáť? Chcem si ju nechat vnutri .

alami
20. sep 2020

K veterinárovi choď hneď, môže mať parazity, aby si si niečo nedoniesla domov. Inak ti teda pozrie zdravotný stav, parazity vonkajšie, vnútorné, zaočkuje a už budeš mať pokoj. Mačiatko a celkovo mačičky nepijú mlieko, ale vodu. Ak mlieko, tak iba ak mačacie (dostať), alebo prípadne bezlaktózové. Môžeš dávať granulky a kapsičky - pozeraj vek. Plus potrebuješ mačacie wc. Dobre je zvyknúť ju na škrabadlo, aby ti neničila nábytok a dať jej nejaký pelech. Budeš spokojná, mačička vie byť milým spoločníkom a dať veľa lásky 🙂

autor
20. sep 2020

@alami dakujem, a kolko to vsetko u veterinara moze stat? Lebo ak vela tak muz mi to nedovoli :(

veronikaszabova
20. sep 2020

Tak ked si si priniesla maciatko domov, tak treba ratat aj s vydavkami u veterinara.
To ho akoze vyhodis teraz, lebo muz ti neda €?

amelia000
20. sep 2020

No tak to potom najdi nejaky domov pre macku, lebo moze si zlomit labku..moze dostat rakovinu, mozu jej zacat zlyhavat oblicky a to su uz inak nakladne veci. Ak chces zviera treba ratat aj s tym ze to moze byt nakladne.

adelkaa9
20. sep 2020

Je rozdiel ci ste macicku nasli alebo kupili, co je uz naucena alebo nie je... Nachystat jej jedlo, granulky, kapsicky, nasa ma velmi rada surove kuracie masko nakrajane na drobno (musi byt premrazene), cesrtvu vodu ktoru bude mat stale dispozicii. Macaci zachodik-vacsinou im to ide prirodzene sa nan naucit, ked nie treba ju tam pokladat...a davat pozor od zaciatku co jej dovolite a co nie. Idealne mat skrabadlo inak sa moze pustit do nabytku. Najlepsie hracky su kartonove krabice, igelitka, gulicka z alobalu...aspon pre nasu,pelech u nas neobstal...ale deku miluje🙈. Veterinar macicku prezrie, prevazi, zmeria teplotu, pozrie usi potom odcervenie a prva vakcinacia...cena cca do 20€...podla toho u koho...male maciatka su velmi hrave, ale aj velmi spave😊

andreatytler
21. sep 2020

Ak ju budes drzat vo vnutri, nechaj jej volny pristup do niekolkych izieb... idealne do celeho bytu a to znamena otvorene dvere non stop. lebo ona si bude robit obhliadky teritoria a ked pride k zavretym dveram, bude mraucat aby si ich otvorila.
Macky maju velmi radi vysky... urobis jej velku radost ked nainstalujes zopar polic na stenu do tvaru schodikov.
Ako uz niekto spomenul, od zaciatku ju uc kam moze a kam nie. Inac ti bude chodit po kuchynskej linke alebo po stole.
Kartonova krabica je lepsia nez akykolvek pelech alebo deka alebo postel. Macky to miluju, je to zdarma a staci to povysavat a je ciste. Z deky tie chlpy nikdy nevyperies.
Macky nepiju mlieko ale maju radi smotanu. Tuk co tam je im robi dobre a maju z toho pekny kozuch ale neviem ci je to uplne zdrave. Kazdpadne nas to miluje aj ked mu davame len malicko.. tak cajovu lyzicku obden. My tiez davame kyslu smotanu alebo biely jogurt.
Kedze bude vnutri, tiez rataj s tym ze bude potrebovat strihat nechty aj ak sa nauci na skrabadlo. Nas si neda ostrihat nechty a musime chodit s tym k zverolekarovi.

maria1989
21. sep 2020

ak bude zdravá, nebude veľa stáť. treba jej záchod, škrabadlo, nejaké tie misky, hračky. to sú jednorazové záležitosti. mesačne piesok, jedlo. s jednou mačkou by si sa mala zmestiť do 30 euro mesačne. (pokiaľ chceš kvalitnú stravu) . ak chceš, poď do skupiny we love cats.

marianeta
21. sep 2020

A nezabudni ,že aj kastrácia či sterilizacia niečo stojí ak ju chces mať vo vnútri.. Je to kocúr či mačka?

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marca12
21. sep 2020

Tie odcervovacie tabletky nie su extra drahe. Nepamatam si presne,ale do 20€ sa zmestis.
Vo vacsich mestach trochu viac.

6699333
21. sep 2020

Treba tabletky na odcervenie hneď , WC, skrabadlo, domček, krmivo zdravotná starostlivosť veľa lásky a starostlivosti a všetko pôjde ako ma 😊