Ako sa správať vo fóre?

denkatn
30. nov 2023

zalozila som prispevok, kde som pisala, ze moja dcera sa doma trapi, lebo dievcatko jej robi v skole zle a ze bola prekrocena hranica fyzickeho nasilia.
zda sa vam normalne ze diskutujuce dokazu byt tak hnusne, ze mi pisu,
-ze to moju mohol poskriabat aj papier!!!?
-Ze mam ist k psychologovi,
-ze urcite to nie je tak ako pisem (lebo oni vedia najst na internete informacie a tym padom su objektivne)
pytam sa preco? preco to robia? potrebojem sa radit s ludmi co to zazili, a miesto toho mam znasat toto.
vyrok ze ja mam ist k psychologovi, (lebo ja zle hodnotim situaciu) ma 10 laijkov.
pricom diskutujuca je urcite objektivna, aj ked ma len informacie ktore ja napisem!
a preto pisem aj zle veci o sebe, lebo sa snazim najst riesenie tak sa nerobim pekna, tak pre to su ludia utocni a hnusni???

jaass
30. nov 2023

@denkatn preto lebo sami majú veľké problémy. A namiesto toho aby ti slušne a normálne poradili tak tu este z teba urobia zlu mamku. A je to tak. Tie matky čo majú doma najväčšie problémy tak zľahčujú situáciu a nevenujú takýmto problémom čas. Škoda, že MK je v poslednom čase takýto. Namiesto toho aby si tu mamky pomáhali tak sú ako včely. Podotýkam nie všetky. Nič si z nich nerob. Riad sa tými mamkami, ktoré ti poradia dobre a ostatne ignoruj. A vedz, že tie ženy čo ti napísali, že máš ísť k psychologovi tak že ho potrebuju ony 👍

barbora0308
30. nov 2023

@denkatn Zial, ak niekto prispeje nejaky prispevok, tak sa musi pripravit na to, ze sa tam mozu objevit rozne veci, od uzotocnych rad, po uplne nezmysli, az po neopodstatnene urazanie. Ludia su rozni, vsetcia inak zmyslame a koname...to neovplyvnis. Treba sa naucit selektovat a brat tieto veci s nadhladom, reagovat a riesit iba to, co je tebe prinosom. Ak to nevies predychat, tak si zbytocne nerob naukor online prispevkami na forach, zial ovplyvnit reakcie a zmyslanie ludi nijako nevies.

melanta
30. nov 2023

Čítala som včera tú diskusiu, nezapojila som sa. Ale teraz to urobím. Podľa mňa by si si mala z tej diskusie zobrať veľa. A ako prvé riešiť svoje dieťa a svoj postoj. Pretože ak tvojmu dieťaťu bolo ublížené, tak väčšinou to bol dôsledok toho, že najprv urobilo niečo zlé tvoje dieťa. Ako napríklad s tým škrabancom, ten nasledoval po tom, čo tvoje dieťa inému dieťaťu niečo vytrhlo z ruky. Nemyslím, že si zlá mama, ale vidíš iba to, čo sa stane tvojmu dieťaťu. To, čo urobí predtým tvoje dieťa inému nevidíš. Vôbec si nemyslím, že boli na teba ženy hnusné. Len si chcela zrejme na svoj príspevok počuť pritakávanie a namiesto toho si počula pravdu, ktorú prehliadaš. Mrzí ma, aký máš z toho pocit. Ale verím, že ako dobrá mama si z toho zoberieš čo treba. A súhlasím s názorom nado mnou. Skús si veci v online priestore tak nepripúšťať.

denkatn
autor
30. nov 2023

@melanta neries tu ako mam postupovat v mojom prispevku, ja hovorim o tom, ze rada by som bola aby toto forum, malo taku uroven respektu, a nie na kazdom fore sa matky posielaju k psychologom pre iny nazor, to je normalne?

barbora0308
30. nov 2023

@denkatn ano je to normalne, kazdi ma narok si napisat svoj nazor, ked si nieco vycapila online na forum. Je naivne si mysliet, ze zmenis zmyslanie diskutujucich ludi iba preto, ze neuvazuju rovnako ako ty a tebe sa to nepaci.

ibatanecnica
30. nov 2023

@melanta tiež som sa nezapojila ale úplne súhlasím v tvojim príspevkom. Autorka by sa mala trošku nad niektorými príspevkami zamyslieť, či tam nie je trošku pravdy a nie hneď nadávať.
Ale ako vidím z odpovede autorky, asi to nepadlo na úrodnú pôdu, pretože si stále ide svoje a aj keď jej niekto v dobrom niečo radí, berie to ako nejaký útok. Ťažko sa potom aj diskutuje aj v živote vychíádza z takýmito ľuďmi

klementinka58
30. nov 2023

Ja som citala diskusie obe. Aj spred 3 rokov kde si potrebovala pomoc so spravanin dcery. Tiez odporucam smer psycholog na vylucenie Adhd, Add a pod. Psycholog pomoze usmernit dceru aby vedela adekvatne reagovat v kritickych situaciach. Podla mna a to mam skusenost s pracou s problemovymi detmi si privelmi ochranarsky typ rodica

denkatn
autor
30. nov 2023

@klementinka58 moja dcera ma ADHD a na vychovne poradenstvo chodim, take ktore si platim. a co tato tvoja rada ma dat?

daniela2202
30. nov 2023

@denkatn lebo nie všetky majú dokončenú zš , rodinu, zázemie, pozitívny prístup k životu atď....

klementinka58
30. nov 2023

@denkatn porozmyslaj co ti ma moja rada dat. Ak navstevujete poradnu tak tam vam urcite pomozu adekvatne zvladat tieto situacie

melanta
30. nov 2023

@denkatn z môjho pohľadu to preháňaš, neakceptuješ iný názor, pričom fórum je práve o tom. Nemyslím, že ťa niekto nerešpektoval. Prave naopak, dostala si dobré rady, ktoré ale nechceš počuť. Píšeš o rešpekte. A ten je kde, keď toleruješ často nevhodné správanie dcéry ale ukazuješ prstom na iné deti.

denkatn
autor
30. nov 2023

@melanta ako ty vies ze moja dcera ma nevhodne spravanie?

denkatn
autor
30. nov 2023

@denkatn pisala tam vychovavatelka na nu, je to jej nazor nemusi to byt pravda, ako ty to vies...

hugger
30. nov 2023

Za každým jedovatým príspevkom vidím ľudský osud poznačený konkrétnymi životnými skúsenosťami.

denkatn
autor
30. nov 2023

lenze potom toto forum sluzi na odfiltrovanie pocitov ludi a nie aby pisali ti ktori zazili to co ten co sa chce poradit, a to je ten respekt ze pisem iba ak mam skusenost a nie hociaku blbost co ma napadne

vroni
30. nov 2023

@denkatn, ale to je často len čítaný ton v texte, ktorý tam vôbec nebol. Napríklad aj ja by som ti poradila psychológa. Nie preto, lebo si myslím, ze si plemplem alebo ze je problém v tvojom dieťati. Práve naopak, myslím si, ze problém bude v tom druhom dievčatku. Ale keď to povieš ty, budeš len ta "hystericka matka problémového decka", učiteľka tiež nie je nezaujata a psychológ je tretia osoba, môže posúdiť situáciu z iného uhla a nestranne a pripadne odhaliť aj problém z druhej strany (lebo úprimne, dieťa, ktoré chodí úmyselne žalovať, aj klamstvá, fyzicky útočí a bije sa o tretiu osobu ma zaručene nejaký problém). Tebe to neuveria, si "len" matka, ktorá chráni svoje dieťa. Psychológ nechráni nikoho. Konštatuje problém a navrhne riesenie. Za vyskúšanie nič nedáš (a áno, sú aj mizerni psychológovia. Ale kým nevyskusas, nevieš)

h2
30. nov 2023

@denkatn Už veľakrát som si všimla, že nech je diskusia o čomkoľvek, vždy sa nájde veľmi veľa príspevkov, ktoré označia za hlavného vinníka vzniknutej situácie autorku/autora, bez ohľadu na to, či reálne je vinník, alebo nie. Ako keby sa stavali do pozície ochranu toho druhého, o ktorom sa píše, ale on sa k tomu nemôže vyjadriť. Odporúčam nezakladať žiadne osobné témy, kde sa rieši konflikt medzi autorom a ďalšou osobou. Vždy skončíš, ako tá zlá. ☹️

melanta
30. nov 2023

@denkatn písala si tam prípady, kedy tvoje dieťa niečo urobilo inému, pričom to si za nevhodné nepovažovala, ale potom obranu toho druhého dieťaťa si nazvala šikanou. To proste nie je v poriadku. Ja ťa nehodnotím. Napísala som dokonca, že verím, že si dobrá mama. Píšeš, že chodíte na sedenia keďže dcéra má adhd. Tak možno zmeniť ambulanciu, možno tu vám nepomáhajú dostatočne.

denkatn
autor
30. nov 2023

@melanta ty o tych situaciach nic nevies. tak ako je tam popisane to nemuselo byt, ja som pisala ako sa postavila vychovatelka, mozno to chcela mat v ten den z krku a bezat za frajerom. ako to mozes podla toho hodnotit?

denkatn
autor
30. nov 2023

nechodim do ambulancie chodim sukromne kde preberame respekt k druhym ludom, uznavanie pocitov, preto mi to nejde do hlavy, lebo vacsinou sa pohybujem medzi ludmi, ktori tieto hodnoty maju

klementinka58
30. nov 2023

@denkatn ved to je super, ze chodire sukromne do poradne tam ti poradia, len si privelmi ochranarska, tam moze byt tiez problem. Ak riesite v ppradni respekt k inym ludom teda za predpokladu ze to riesi psycholpgicka s dcerou tak asi tam bol problem s respektovanim. Niektore situacie a reakcie v nich trva dlhsie pokial prebehne zmena reakcii. Takze len vysvetlovat dcere nie okolitym ludom

domak2
30. nov 2023

@denkatn skus si prečítať svoje príspevky a reakcie a možno to trochu pochopíš...a možno aj nie. Plus toto nie je platená poradňa profesionálov, ale modrý koník kde ma prístup úplne hocikto, takže očakávať profesionálnu úroveň odpovedí je prvý krok vedľa.

annm81
30. nov 2023

Ja som sa do tej diskusie zapojila a rozhodne mi neprišlo, že k tebe boli ženy nejako špeciálne hnusné (a nie že by to na tomto fóre bolo nezvyčajné, že niekto dostane neoprávnený hejt). Tebe príde rada vyhľadať psychológa od veci a hnusná? Veď predsa túto istú radu si dostala asi od učiteľov v škôlke, kde tvoje dieťa malo problémy. Veď tvoje dieťa má diagnózu, ktorá spadá do jeho odboru. To, že dieťa má diagnózu a chodíte k odborníkovi si v druhej diskusii akosi zabudla spomenúť a napriek tomu ženy došli k záveru, že toho odborníka potrebujete... mne taká rada teda odveci nepríde, ale tak ako myslíš.

denkatn
autor
30. nov 2023

@annm81 chodime lebo chceme, nie lebo musime.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
valeria_h
30. nov 2023

Sú tu veľmi zlé ženy. Niekedy až žasnem. A komentáre typu, že "chcela by som vedieť verziu druhej strany", "ktovie ako to v skutočnosti je", "pridávaš info postupne", sú úplne mimo. Keď ideš k psychológovi, tiež Ti psychológ nepovie, že chce vedieť verziu druhej strany, pracuje s tým, čo mu hovoríš. Bohužiaľ ľuďom chýba empatia a niektoré ženy tu sú strašné harpie, vôbec si neuvedomujú, že každý sme iná osobnosť, prežívame veci inak. A najsmutnejšie je, že ich komentáre majú vždy najviac lajkov. To je výstraha, že čo je to vlastne za ľudí.

la_dolce_vita
30. nov 2023

Ludia su naozaj rozni a tu stretneme aj takych, s ktorymi by sme sa v beznom zivote nekontaktovali. Niekedy az zasnem nad ludmi, pre mna je to tu taky psychologicky prieskum 🙂. Ked niekto vyjde s kozou na trh, tak s tym asi musi ratat, ze mu aj nalozia, ale tiez nechapem, ake vedia byt zeny zle, to musia byt nestastne osoby ☹

vanilkovazmrzka
30. nov 2023

Prvy krat na internete? 🙂 bohuzial z ludi vylezie ten najvacsi hnoj, ked su pod ruskom anonymity.

0silvia0
30. nov 2023

@denkatn ono si treba uvedomiť, že každá mama si chráni svoje dieťa. Čiže tie anonymné ženy nemajú potrebu chrániť tvoje dieťa, nepoznajú ho, neľúbia ho ako ty, ale pozerajú na opísanú situáciu nestranne podľa tebou daných informácií. To, že sú tu názory podávané nie veľmi empaticky je druhá vec, ale tiež je to asi spôsobené tým, že si pre nich cudzia osoba, nemajú k tebe žiadny vzťah, susedke alebo kamoške by to takto asi nepovedali.

annm81
30. nov 2023

@denkatn Povinnosť byť pod dohľadom psychiatra/psychológa má extrémne málo ľudí- teda drvivá väčšina ich tam chodí preto, že chcú, nie že musia. Možno by som sa opýtala inak - tebe príde hnusné, že ti niekto na fóre navrhoval vyhľadať psychológa. Keď ti to navrhovali učiteľky v škôlke, tiež to bolo hnusné? A keď ty osobne si šla za otcom dieťaťa s ktorým má to tvoje problémy a TY SI MU NAVRHLA, aby JEHO dieťa navštívilo psychológa, tiež si sa hodnotila ako hnusná?

Možno na začiatku som si myslela, že problém môže byť na oboch stranách - obyčajný konflikt dvoch dievčat, kde sa obe navzájom provokujú. Teraz si ale myslím, že problém je na dvoch stranách- tvoje dieťa, ktoré hodnotili ako problémové v škôlke, na krúžkoch aj v škole a ty, ktorá nedokáže objektívne vnímať, čo iní hovoria a píšu (napr. ako si si totálne dezinterpretovala odpoveď učiteľky, ktorú si doslovne citovala, ale napr. ja som v tom texte videla niečo úplne iné, ako si tam videla ty). Nuž, z mojej strany môžem tému uzavrieť asi len tým, že komu niet rady, tomu niet pomoci.