Dobrý den, náhodou v současné době smyčkový vzor zkouším, protože se mi také zalíbila vestička se smyčkovým vzorem v českém časopise Ona ví (listopad-prosinec 2012) a zkoumala jsem také na internetu, jestli nenajdu návod, protože jsem to z časopisu nejdříve nemohla nějak pobrat, ale našla jsem jen háčkovaný vzor a já raději pletu než háčkuju, tak jsem se do toho návodu pořádně zakousla a jde to. Musím se u toho soustřeit, ale výsledek bude myslím stát za to. Pokud byste měla zájem, tak si možná časopis můžete zkusit objednat na stránkách www.ona-vi.cz, nicméně se pokusím, vám ho tu opsat z návodu v časopise.
NÁVOD NA SMYČKOVÝ VZOR: 1.ř. - líc - hladce 2.ř. - rub - hladce 3.ř. *1 oko hladce, 1 oko hladce, ale oko necháme na levé jehlici, uděláme smyčku přes prst (směrem k sobě), přízi dáme dozadu a opět upleteme do stejného oka na levé jehlici hladce. Nyní máme na pravé jehlici o jedno oko navíc. Pokračujeme tedy tak, že na pravou jehlici nahodíme přízi a přes toto nahození přetáhneme 2 oka z pravé jehlice*, mezi ** opakujeme, krajové oko 4.ř. - rub- všehna oka hladce 5.ř. stejně jako 3.ř. avšak smyčky o jedno posuneme 2 - 5 řadu opakujeme
Dobrý den, náhodou v současné době smyčkový vzor zkouším, protože se mi také zalíbila vestička se smyčkovým vzorem v českém časopise Ona ví (listopad-prosinec 2012) a zkoumala jsem také na internetu, jestli nenajdu návod, protože jsem to z časopisu nejdříve nemohla nějak pobrat, ale našla jsem jen háčkovaný vzor a já raději pletu než háčkuju, tak jsem se do toho návodu pořádně zakousla a jde to. Musím se u toho soustřeit, ale výsledek bude myslím stát za to. Pokud byste měla zájem, tak si možná časopis můžete zkusit objednat na stránkách www.ona-vi.cz, nicméně se pokusím, vám ho tu opsat z návodu v časopise.
NÁVOD NA SMYČKOVÝ VZOR:
1.ř. - líc - hladce
2.ř. - rub - hladce
3.ř. *1 oko hladce, 1 oko hladce, ale oko necháme na levé jehlici, uděláme smyčku přes prst (směrem k sobě), přízi dáme dozadu a opět upleteme do stejného oka na levé jehlici hladce. Nyní máme na pravé jehlici o jedno oko navíc. Pokračujeme tedy tak, že na pravou jehlici nahodíme přízi a přes toto nahození přetáhneme 2 oka z pravé jehlice*, mezi ** opakujeme, krajové oko
4.ř. - rub- všehna oka hladce
5.ř. stejně jako 3.ř. avšak smyčky o jedno posuneme
2 - 5 řadu opakujeme
Mějte se a ať se Vám daří,
Markéta