Ako sa robí smyčkový vzor?

darina2010
28. jan 2013

Dievčata neviete mi poradiť ako sa robí smyčkový vzor? Je to tak krásna vestička, rada by som si ju urobila len neviem ako nato

marketkop
1. feb 2013

Dobrý den, náhodou v současné době smyčkový vzor zkouším, protože se mi také zalíbila vestička se smyčkovým vzorem v českém časopise Ona ví (listopad-prosinec 2012) a zkoumala jsem také na internetu, jestli nenajdu návod, protože jsem to z časopisu nejdříve nemohla nějak pobrat, ale našla jsem jen háčkovaný vzor a já raději pletu než háčkuju, tak jsem se do toho návodu pořádně zakousla a jde to. Musím se u toho soustřeit, ale výsledek bude myslím stát za to. Pokud byste měla zájem, tak si možná časopis můžete zkusit objednat na stránkách www.ona-vi.cz, nicméně se pokusím, vám ho tu opsat z návodu v časopise.

NÁVOD NA SMYČKOVÝ VZOR:
1.ř. - líc - hladce
2.ř. - rub - hladce
3.ř. *1 oko hladce, 1 oko hladce, ale oko necháme na levé jehlici, uděláme smyčku přes prst (směrem k sobě), přízi dáme dozadu a opět upleteme do stejného oka na levé jehlici hladce. Nyní máme na pravé jehlici o jedno oko navíc. Pokračujeme tedy tak, že na pravou jehlici nahodíme přízi a přes toto nahození přetáhneme 2 oka z pravé jehlice*, mezi ** opakujeme, krajové oko
4.ř. - rub- všehna oka hladce
5.ř. stejně jako 3.ř. avšak smyčky o jedno posuneme
2 - 5 řadu opakujeme

Mějte se a ať se Vám daří,
Markéta