ahojte mamky, chcem detom pooznacovat v detskej skatule s hrackami obrazkami podla toho, co je v tej-ktorej skatuli. chcem ich oznacit zalaminovanymi obrazkami... ako sa to robi? obrazky uz mam, na A4 mam vzdy niekolko obrazkov (karticiek), mozem ich dat zalaminovat takto v kuse a potom postrihat (neodpoji sa potom ta folia od papiera?) alebo ich mam najskor postrihat a potom zalaminovat...?
Kazdy treba zalaminovat zvlast,inak sa ti "rozpadnu". Po zalaminovani ztrihaj aj s cca 2-3mm okrajom
laminujem v práci a velaaaaa a niky som nelaminovala zvlášť, ak je dobra laminovacka lepšie drží, ked zalaminujem celu A4 a tu potom postriham...
Ja tiez laminujem do 125 mic folii vkuse a potom postriham a nikdy sa mi nerozpojili karticky. Taka tensia 80 mic folia sa mi raz rozpojila, odvtedy uz len tieto hrubsie pouzivam. Oni sa aj nezvlnia pri laminovani...
zalezi aj od toho, akej "zatazi" budu karticky vystavene. ak vacsej je vhodne vybrat foliu 125 mic (cize hrubsiu), ak budu viac namahane, je lepsie karticky vopred rozstrihat aby boli okraje zlepena folia. ak mensej zatazi, netreba ich rozstrihat. ak chces dosiahnut lepsiu prilnavost folie, prebehni to cez laminator dvakrat 🙂
ja som mala obycajnu laminovacku z Lidla a laminovala som vzdy v kuse celu A4 a nikdy sa mi nic nerozpadlo. Folie som pouzivala tiez z Lidla neviem uz teraz aka to bola hrubka. A bolo to laminovanie za tepla. Lebo da sa aj za studena ale to som neskusala.
Najidealnejsie je, laminovat kazdu cast zvlast...