Ako sa recykluje oblečenie z kontajnerov Eco textil?

luciannka83
5. júl 2016

Dobrý deň. Viete prosím niekto ako končia veci z kontajnera Eco textil? Dočítala som sa len, že ich recyklujú, no mňa by zaujímalo akou formou. Či ich ďalej predávajú napr. ako tovar do secon handov alebo ako inak ich recyklujú. Ide mi o to, že či tie veci ešte niekto nosí, alebo sa len použijú ako "surovina" pre ďalšiu výrobu. Ďakujem.

oli18
5. júl 2016

Na východe sú v dedinách kontajnery na oblečenie. Moja poľská kamarátka mi povedala, že sú nejakých Poliakov, ktorí vlastnia v PL sekáče. Nechcelo sa mi veriť. Až pri jednej návšteve v PL ma zobrala do ich sekáča a tam som kúpila slovenskú detskú hraciu knihu. Už som uverila. Videla som aj doku. film o mafií v Nemecku, ktorá obchoduje s použitým oblečením. Takže verím, že ide na ďalší biznis bez akéhokoľvek spracovania.

ichbinich
5. júl 2016

Viem, ze to, co ma rakuska Caritas kontajnery, tak to je takto:
Tie veci sa vezu niekde na triedenie. Triedi sa na veci, ktore sa daju predat v sekaci. Veci, ktore su na handry - doslova a do pismena. A potom su absolutne nepouzitelne veci, ktore sa spalia. V lepsom pripade v elektrarni.
Nieco podobne pise aj H&M na letakoch ku ich recyklacnym boxom. V Rakusku maju niektore predajne boxy, kde clovek moze odovzdat za "tasku" stareho oblecenia a dostane poukazku na myslim 15% zlavu na jeden kus oblecenia. A tiez to takto pisali. Ze cast sa preda priamo, cast fabrike, co robi handry a cast sa spali.