Ahojte ,
mam otazocku, ako sa recykluje oblecenie z kontajnerov? Dava sa dalej do second handov alebo na charitu alebo to recykluju proste ako textil?
Rozmyslam ze tam dam detske oblecenie take flakate a uz take co sa neda poriadne nosit, neviem, ci to mam vyhodit tam alebo do normalneho kontajnera na zmiesany odpad.
Dakujem
Čo sa dá použiť sa dáva do second handov, zvyčajne takto odev putuje zo západu na východ a čo sa použiť nedá sa zošrotuje a vyrába sa z toho tá textilná hmota, ktorá je napríklad v niektorých gaučoch, či sedačkách v autách. Tiež sa dá finálny produkt z tohoto textilného mašé kúpiť ako handra na podlahu a podobne.
@lulistekvraj sa raz mesačne vyprázdňujú a oblečenie vezú do hlavného skladu v Martine.Tam sa vytrieďuje a schopné veci idú do predajne HUMANA po slovensku a ostatné na charity,do DD,socialne slabším.Kamoška mi robí vo veľkosklade tak som sa jej pýtala.Inak aj vravela aký kadejaký humus tam ľudia hádžu☹Ja som včera bola hodiť 2 vrecia 1 oblečenia a 1 obuvy a ešte dnes idem hračky
@lulistek no u nás to "recyklujú" aj počerní 😀 našli si spôsob, ako sa do tých nedobytných kontajnerov dostať, len som zírala, keď som to videla na vlastné oči... no a ten zvyšok takto nejak:
http://www.etrend.sk/firmy/odhodite-tricko-do-k...