Ako sa recykluje oblečenie z kontajnerov?

lulistek
31. júl 2015

Ahojte ,

mam otazocku, ako sa recykluje oblecenie z kontajnerov? Dava sa dalej do second handov alebo na charitu alebo to recykluju proste ako textil?
Rozmyslam ze tam dam detske oblecenie take flakate a uz take co sa neda poriadne nosit, neviem, ci to mam vyhodit tam alebo do normalneho kontajnera na zmiesany odpad.

Dakujem

sissy27
31. júl 2015

@lulistek no u nás to "recyklujú" aj počerní 😀 našli si spôsob, ako sa do tých nedobytných kontajnerov dostať, len som zírala, keď som to videla na vlastné oči... no a ten zvyšok takto nejak:
http://www.etrend.sk/firmy/odhodite-tricko-do-k...

mimla
31. júl 2015

Čo sa dá použiť sa dáva do second handov, zvyčajne takto odev putuje zo západu na východ a čo sa použiť nedá sa zošrotuje a vyrába sa z toho tá textilná hmota, ktorá je napríklad v niektorých gaučoch, či sedačkách v autách. Tiež sa dá finálny produkt z tohoto textilného mašé kúpiť ako handra na podlahu a podobne.

mamula2
31. júl 2015

@lulistekvraj sa raz mesačne vyprázdňujú a oblečenie vezú do hlavného skladu v Martine.Tam sa vytrieďuje a schopné veci idú do predajne HUMANA po slovensku a ostatné na charity,do DD,socialne slabším.Kamoška mi robí vo veľkosklade tak som sa jej pýtala.Inak aj vravela aký kadejaký humus tam ľudia hádžu☹Ja som včera bola hodiť 2 vrecia 1 oblečenia a 1 obuvy a ešte dnes idem hračky

lulistek
autor
31. júl 2015

@mamula2
@mimla
@sissy27 dakujem za odpovede, cize pouzitelne este pouziju, ostatne nie. oki, ved vsetko sa da nejako spotrebovat,to je fajn

sissy27
31. júl 2015

@lulistek no mne sa nepáči, že konkrétne Humana sa tvári akože oblečenie ide na charitu a ľudia im to dávajú s týmto zámerom, len teda bohužiaľ, biznis ako každý iný...

lulistek
autor
1. aug 2015

@sissy27 ano ludia vo vsetkom vidia prachy, nuz taka je doba ale zalezi od ludi... My nemame tusim v dedine Humanu kontajner iba take tie obycajne