Ako sa prestať porovnávať?

17. jan 2023

Vyzerám ako kôpka nešťastia a myslím, že do veľkej miery za to môžu sociálne siete. Porovnávam sa s tými najúspešnejšími ľuďmi a vyčítam si koľko času som premárnila, že teraz nie som tam kde oni. 🤦🏻‍♀️ Mám za sebou podnikanie, ktoré som ukončila s ťažkým srdcom. A celý čas mi to chyba, je to už 5 rokov 😭 a chcela by som, no neviem sa znova do toho nakopnut, nakoľko to už ide ťažšie pri všetkých povinnostiach okolo práce a detí. Cítim sa hrozne. Okrem toho som pribrala, za 4 roky 25 kg 😭 Je toho na mňa veľa, mám pocit, že nezvládam vôbec nič čo sa týka môjho života a cítim sa ako úplný lúzer.

bororka
17. jan 2023

Ahoj,
asi by som začala tým, čo udávaš, že je na vine. Ja, pokiaľ trávim viac ako 20m na soc.s., odinštalujem appky a pozerám cez prehliadač. Po nejakom týždni už ma to nebaví otvárať. A tiež na insta sledujem len 100 profilov aj s mojimi kamošmi. Teda nieje presýtený a zbytočne ma to neláka scrollovať.
Tiež mám čas na telefón, len keď mladá spí, tak som si stiahla Duolingo a učím sa jazyk, nech si aspoň zvýšim trochu hodnotu ako pre zamestnávateľa, tak aj sama pred sebou.

Máš 4 deti, času asi menej, ale skús si aspoň počas sprchy vymedziť čas na sústredenie a zamýšľať sa tam nad svojím ďalším podnikaním. Nie si na konci života a aj deti raz podrastú. Ľudí s peniazmi je veľa a sú ochotní aj investovať do dobrého biznisu.

Mne tiež chýba život mimo rodiny a akoby si zvýšiť svoju hodnotu a nielen byť matka, či žena doma. A to som doma len rok 😅 Ale vždy si poviem, že tento čas sa oplatí využiť a najbližších 30 rokov si ešte popracujem.. Tak sa snažím venovať mladej. Ale je to občas frustrujúce, chápem ťa.

Tie kilá vieš ako riešiť, a v dnešnej dobe je už kvantum kvalitnýcha,dostupných informácií.

Moja rada znie, začni rozmotavat a zamýšľať sa. Zisti, čo ťa najviac sere a od toho sa aj keď len mikro krokmi, odpichni.

h2
17. jan 2023

Keď sa už porovnávaš, porovnávaj sa s tými, čo sú na tom horšie a budeš happy. 😉

sima338
17. jan 2023

Ja ťa aj chápem. Keď som bola na výške, ešte tak nefičal IG, resp. skoro vôbec, FB bol tiež v plienkach, ale internet už slušne fičal a plus okolie, no celkom som sa porovnávala. A že mi to niekedy išlo samej na nervy, lebo som vedela, že sa porovnávam častokrát o 10-20 rokov staršími úspešnými ženami. Pritom všetko so mnou bolo ok. Odinštaluj to, začni malými krokmi, na seba sa sústreď, zvyšok hoď za hlavu. Celý život je od nás niekto lepší, krajší, múdrejší, bohatší, mladší...kašli nato

zobaka
17. jan 2023

pauza od socialnych sieti, instagram odstavit na na par mesiacov, lebo vzdy sa nechas deptat niekym, kto si ide "positive mind" a foti len to s cim sa chce chvalit, schudnut dokazes aj za pol roka, ostatne neries, tam mozno 5 -10% ludi si zije nadpriemerne a dalsi ziju ako ty, alebo horsie

rutyruth
17. jan 2023

Ak je to na sieťach tak je to ešte ok. Ja mám problém s reálnymi ľuďmi. A hlavne v práci. Mám pocit že všetci toho dokazu viacej. Že len na som taká blbá. Ach jaj. No čaká ma ťažké obdobie. Mením prácu. V starej som si pozíciu nejak vybudovala. No na úkor úzkosti a panik. Čakám ako sa to vyvrbi v novej, no bojím sa neskutočne. A hlavne to porovnávanie 😩

mikadooo
17. jan 2023

Instagram neotváram vôbec, fb tak raz za týždeň. Zato som denne na mk. Tu sa ženy zdôverujú s problémami, a asi je to dobrý prístup, lebo je to dosť upokojujúce, že u nás - oproti iným ženám, aj s deckami to nejak dávam, aj s mužom a aj robota a financie celkom v pohode 😂. Takže moja rada - preorientuj sa zo soc. sietí na modrého koňa a nezabudni byť vo svojich radách iným mamičkám empatická - nemajú sa dobre a nechcú si k svojej prosbe o radu vypočuť výsmech a povyšovanie supermatiek. 😉.

buberova
18. jan 2023

Mám to veľmi podobne ako ty.. ale viac ako so sociálnymi sieťami sa tiež porovnávam s reálnymi ľudmi.. je to naprd.

melanta
18. jan 2023

Porovnávať sa nemusí byť vždy negatívne. Podstatné je to, čo s tým urobíš. Môže ťa to deptať alebo motivovať. A o tom rozhoduješ ty a tvoja hlava.

autor
18. jan 2023

@h2 no toto skôr vnímam snáď ešte horšie. Moja mama bola taká, že sa porovnávala s tymi, čo boli na tom zdanlivo horšie, akurát že sa vždy porovnávala s úplne sociálnymi prípadmi a myslela si "aká je skvelá" a "všetko je v poriadku", veď sú na tom aj horsie iní... Ja sa skôr porovnávam rada s tými, čo by ma mohli inšpirovať, ale samozrejme, ak je to príliš nedosiahnuteľné ako milionári, tak ma to skôr deptá.

teleskop
18. jan 2023

odbornik, SU AJ ZADARMO NA INTERNETE

kristina3791
24. nov 2023

@rutyruth presne mam rovnaký problem