Dobrý večer. Mali sme dnes so synom autohaváriu nic chvalabohu sa nikomu nestalo ale predsa len sok a nemám havarijnú tak sa nedoplatím. Vina moja. Moj partner, ktorý sa so mnou rozišiel otec syna mi len na fotku rozbitého auta napísal či sme ok. Ani len mi nezavolal a už sa neozval. Ja som v takej ťažkej depresii, že neviem čo robiť. Oni dvaja sú teda boli jedine čo mám.
Ak sa ti dá, choď si pospať. Si rozrušená, možno ti spánok pomôže a ráno vymyslíš, čo ďalej. Neboj sa obrátiť na niekoho, komu dôveruješ - nech ti na pár dní pomôže so synom, kým sa otrasieš. Keď ti to nepôjde samej, obráť sa na psychiatra - predpíše ti niečo na ukľudnenie. Nemusíš sa báť, existujú lieky aj na prírodnej báze.
Veľmi držím prsty!
Zajtra bude lepšie ešte si v šoku,vydrz a bývalému si poskytla všetky info čo potreboval, preto je ticho
Nechcela si sa rozísť? Či čo medzi vami bolo. Inak už len to, že ste v poriadku je najdôležitejšie.
Ak si aj dufala,ze sa raz vrati. Toto ti musi otvorit oci. Ze sa nezaujima o teba a si mu lahostajna,ok. Ale aby ho nezaujimal syn? Otec roka.
A čo je vlastne ten problém? Si v strese že sa stala tá nehoda? Alebo že sa nedoplatíš? Alebo že expartner takto zareagoval? Alebo zo všetkého dokopy?
Je to ex partner,teda skoro ako cudzí človek citovo,čo čakáš? Postáv sa k situácii reálne a ďakuj Bohu,že ste v poriadku.
Mňa hodilo 2 metre nabok, šok bol 2 dni, za volant som nesadla pol roka...kľud, magnézium zvýšené dávky
Hlavné je zdravie, auto sa vyrieši. Aj keď nie sú financie, za nejaký čas našetríš. Zdravie je na prvom mieste.
Hlavne,že ste ok. To je dôležité
@doriiis depresia je zastavenie tvorby serotonínu alebo dopamínu. človek o nej nerozhoduje, tak ako nerozhodneš o tom, či máš horúčku.
Ako sa preniesť cez autohaváriu?
- 1) vymenuj alebo napíš za čo si vďačná. že ste v poriadku prežili, že syn je zdravý. že máš prístup na internet. že existuje chutné jedlo a pekné západy slnka, alebo proste čokoľvek.
2) prijmi že sa havária stala. a že si ju úspešne prežila. neférové veci sa stávajú. je to tvoja skúsenosť, ktorá sa môže stať aj tvojou silou. zažila si, že sa to dá zvládnuť. bola to negatívna vec, ale prijímaš, že sa stala, patrí k tebe.
3) dopraj si veľa relaxu, uvoľnenia a súcitu k sebe samej. Urob dýchacie cvičenia na uvoľnenie. choď niekam do vírivky, ak sa ti v nej dobre relaxuje. pusti si príjemnú hudbu. urob si veľa príjemného času pre seba.
4) povedz synovi čo všetko je na ňom skvelé. objímaj ho. nenúť ho rozprávať ak nechce, ale nechaj ho vyrozprávať sa ak treba. Ak v sebe dusí pocity, nechaj ho niečo porozbíjať,poriadne roztrieskať nejakú hokejku o nejakú stenu, poudierať do boxerského vreca, vybehať sa.
Aj ty sama
trebárs vezmi deku a poriadne ju otrieskaj o stenu, ak potrebuješ vymlátiť zo seba stres a nepríjemné emócie - niekedy to pomáha.
@janinah to že čaká lásku je reálne. to že telo a mozog sa po šoku obracajú k niekomu, kto v minulosti poskytoval prijatie a lásku, je reálne. nemusíš hneď bezcitne ľudí zahanbovať za to, že po veľkom šoku majú
túžbu po podpore a prijatí aj od tých, ktorí ich žiaľ opustili.
@jankafresova mylis si realitu s ružovými okuliarmi.aj autorka....ona je sklamaná.lebo očakáva nieco nereálne...neocakavat a nebude sklamaná..nezahanbujem ju.prvotny šok po zlom zážitku chápem.obraciam ju k tomu.co je na celej veci pozitívne..že žijú ..takže nechápem .o čom mi tu vypisujes
A pokiaľ nemá ineho blízkeho človeka mamu.sestru.kamaratku len toho ex.tak s tým treba niečo robit..
@autorka kasli na plechy,dôlezite je,ze sa vam nic nestalo.Chapem tvoje pocity,zazila si obrovsky stres z nehody a v zapäti dalsi stres z pristupu ex-partnera k udalosti.Kazdy sme inac odolny voci stresu...Hod to za hlavu,najdi si cinnost,ktoru milujes a stres opadne.Potrebujes cas.
Tu je tabulka hodnotenia stresu,autonehoda tam nie je,ale v inych clankoch, ju pripisuju na uroven straty partnera.
https://www.linkos.cz/onkologicka-prevence/zasa...
Ja som kedysi davno, stretol auto,na dialnici v protismere.
Prave som predbiehal kamion,v aute 5 ludi,doma manzelka a 3 deti.Znizil som rychlost a vybehol na travnaty pas vlavo,vedla zvodidiel,auto v protismere sa zmestilo medzi mna a kamion.Prezili sme, bez skrabanca na aute,len mi v aute vynadali co robim...(kolegovia spali).Trvalo mi asi 3-4 dni,kym som sa z toho soku dostal.
Drzim palce,v tazkej zivotnej situacii.❤️
@janinah bože,žena prežila autonehodu. zatuži po takom šoku aj po láske niekoho, kto je už preč.
a je tu za to odsudzovaná...
Akýkoľvek pocit a potrebu človek má, hneď ho zahanbujme a odsudzujme..
A vraj fórum pre mamičky.
..hrôza ma obchádza keď vidím ako málo porozumenia, inteligencie a empatie tu je.
...
prestaň
klamať, že vraj nezahanbuješ za to, čo človek cíti
a vyhľadaj si, čo je to empatia. maj sa pekne...
Každý deň ďakujem Bohu že sme haváriu prežili. Ak chceš napíš mi
Ty nemáš zaplatené PZP? Veď ak máš povinné zmluvné poistenie, tak to pôjde z toho na úhradu nie? Nemusíš mať havarijnu poistku. Kto bol na vine? Ty?
@margotka17 mam zaplatené a ano ja som bola na vine 😞
Z čoho si v depresii? Nehoda rozhodí človeka,ale hlavne je,že ste ok.