Dobry vecer,na Mimiaukciach som bola spolocne s viacerymi draziacimi oklamana a predavajuca vyhercom poslala napodobeniny parfemov..Behom 15 dni od jej zaregistrovania az po zastavenie uctu administratorom jej prebehlo 33 uspesnych aukcii,kazda v minimalnej hodnote 35-45 €,tovar zamerne zadrziavala a az po nabehnuti penazi rozosielala baliky so smradlavymi parfemami,ked sme uz ani nemohli stihnut upozornit ostatne draziace,ze podvadza.Navyse predala kopec takychto parfemov aj mimo aukcii.Aky by bol najlepsi postup,kedze dotycna sa nam smeje v mailoch,ze na nu nic nemozeme?Vsetky sme z ineho kuta Slovenska,da sa a akym sposobom podat nejake hromadne trestne oznamenie,aby bola suma vyssia a musela sa nou zaoberat policia?
Pripadne moze banka dat informaciu,ze ake meno je na ucte,na ktory som poslala za parfem peniaze?Moze totizto byt aj jej meno na MMA falosne,kedze tam vystupovala,ze je z Detvy a baliky odosielala z Kosic..
Dakujem
Pokial viem, tak uz predavanie jedneho falzifikatu je trestne, nemusis dokazovat ziadnu sumu... ja by som sa sla hned na policiu spytat... pokial viem, tak treba mena, adresy, presne sumy zozbierat od tych, ktorych tiez ogabala a splnomocnenie nech ti poslu, ze mozes konat v ich mene... ale ja by som zbehla na policajnu stanicu a spytala sa priamo.
@burina111 - drahy ma takto dom, kde sme mali najomnikou, co neplatilo, stalo nas to 2 tisicky na sudnych poplatkoch, aby sme ich pritlacili k muru, dostali zapis do listu dlznikou a uz tak rychlo ich nikto do podnajmu nevezme. Ej stalo nam to za to, stalo!! Este teraz nam splacaju hlupych 50€ mesacne a aj tri roky este budu! A beda ak nie, to drahemu tatuskovi prijde exekutor klepnut na prsty! Sa nam odvdacilo zobrat do podnajmu rodinu zo 7 detmi.... a potom sa ludia divia, ze take rodiny nemaju sancu nieco zohnat...
mňa tak oklamala milá pani na babybazare. zhrabla peniaze za stacionárny bicykel, ktorý som, čo je horšie, nekupovala pre seba ani za svoje peniaze, a viac sa neozvala. dala som trestné oznámenie na neznámeno páchateľa, pretože som nemala ani meno, iba nick a číslo učtu, kde som peniaze poslala. bolo to po veľkej noci. dala som výzvu, aby sa ozval niekto, ak ho tiež oklamala a ozvalo sa mi viac žien, ktoré milá pani oklamala a tak som zozbierala ich mená a dala policajtom pri vypisovaní zápisnice. oni ich následne kontaktovali a podali každá trestné oznámenie v okrsku ku ktorému prislúchajú...policajti si to už medzi sebou vyriešia a ak suma bude vyššia ako 200eur, je to už trestný čin, ak nasčítavaná suma je pod 200eur, rieši sa to iba ako priestupok. v našom prípade sa to ťahá stále, ale aspoň viem meno a adresu tej osoby, to už policajti vyšetrili. pani je ale veľmi prešíbaná, stihla sa presťahovať a tak ju naháňajú a predvolávajú po celom slovensku. peniaze od nej ale nevymôže polícia, to zas treba po ukončení vyšetrovania podať žalobu na súd, zaplatiť sudne poplatky, ale je isté, že súd prehrá a tak zaplatí škodu, pokutu policajtom a aj súdne trovy...len to strašne dlho trvá...ale netreba mávnuť rukov, že ved to bolo iba 40eur, oni su potom na koni, dobre vedia, že sa nikto nepôjde naťahovať, bo na sude zaplatí viac....otrasné, aké hjeny existujú ☹ ja viem meno aj adresu tej pani, ale je veľmi daleko od nás, keby som za ňu vycestovala, miniem viac, ako som jej ja krava poslala na učet. takže nemienim obetovať dalšie peniaze, len aby som ju videla na vlastné oči....