prosím vás neviem ako sa mi má rátať karanténa...manžel už pred víkendom vyšiel pozit, ja som dlhodobo na pn a som aj tak doma takže som ani nemusela ísť ale cítila som príznaky tak som kvôli sebe išla v pondelok na AG test, ktorý mi vyšiel pozit takže samozrejme od pondelka mám vlastne karanténu....v utorok ráno mi volali z nczi a vypytovali sa všeličo a aj som povedala že na PCR som sa neobjednala lebo aj tak ostávam doma na pnke z iného dôvodu tak načo......no a pár hodín na to mi prišla sms s termínom odberu na PCR takže ma oni objednali ..Takže dnes som musela ísť na PCR ...Otázka teda znie: Ráta sa mi karanténa od pondelka 10 dní alebo až od pcr odberu a zas sa to teda zbytočne posunie?
Od pcr
Ráta sa od PCR.. je to síce trocha zvláštne, ale tak u nás všetko platí plošne nie individuálne a za to môže to, že ľudia u nás nedokážu dodržovať izoláciu vtedy keď majú.. tak to dali plošné na všetkých rovnako..
Plati vam karantena od pozitivneho antigenu,ked bol oficialny nie domaci, ked bude pcr negat karantena skonci ked bude pozit pokracujete v karantene od antigenu
Karanténu ti riadi tvoj všeobecný lekár. Kľudne môže dať začiatok karantény od začiatku príznakov, alebo od Ag testu, alebo od PCR testu.
Od PCr testu 10dni
@davida ja som v pondelok mala AG pozit normálne som bola v momke na odber nie doma ...a dnes pcr ...a ten samozrejme tiež pozit kedže 2 dni rozdiel
Takze karantena od pondelka, koncite 27.1 vratane
no niekedy som pocula tak raz tak, ale zrejme od pcr testu.