Ako sa odosobniť?

28. júl 2021

Ahojte, možno ma viac pochopia tie čo to majú v živote ťažšie. Ako sa odosobniť a nevnímať okolie? Je leto čas dovoleniek , ja už znovu ďalšie leto nemôžem ísť na dovolenku. Je to ťažké ten vplyv okolia, soc.sieti...ked ešte aj dostávam správy typu posielam ti pozdrav z Chorvátska a pod...niekto to má v živote ľahšie, ja každý mesiac rozmýšľam čo ako kde..som sama s deťmi... Každý len mudruje že peniaze nie sú všetko lebo ich má, zdravie je dôležité ale tak isto aj psychické a toto ma ubíja. V okolí vidím ako kto žije a je to náročné na psychiku, každý sa pochváli, ja ako človek nemám závidieť, ale ľudia nemajú empatiu a mňa to škrie. Občas je to náročné, načo ja šetrím rok aj viac ak vôbec iná rodina má odložené z 1 výplaty. Aj súrodenci si žijú na veľkej nohe , jasné nie je ich povinnosť mi pomôcť len mi je z toho smutno.

derdia
28. júl 2021

Ja neviem tebe mozno pomoze bud zacat viac makat, alebo ak to nie je mozne, pozriet sa, ze su aj rodiny ktore sa maju ovela horsie... Chore deti, mazel atd. A treba byt vdacny aj za to malo co mas..
Lebo vdacnost tvori hojnost.. Led bude stale zit v nedostatku a citit a preitovat to tak tak budes zit stale... Viem nie je to lahke ale my ti tu nepomozeme... Ako sa hovori pomoz si clovece aj Boh ti pomoze...

janai1
28. júl 2021

Nájdi si lepšiu prácu (alebo vôbec nejakú), príp. dve... manžel je kde? Výživné nič?
Vyplakávaním a ľutovaním sa ničomu nepomôžeš

mondolina
28. júl 2021

z čoho ti je smutno? že nemôžeš ísť do Chorvátska?
ja som s deckom po rozvode sadla na bicykel, zobrala nafukovačku a poďme k Váhu, na kupko....a zážitky boli a aké!
nekukaj okolo seba.

hennyinnsbruck
28. júl 2021

Ja som bola 1x pri mori ako 31 rocna. S rodicmi jedna dovolenka v Krpacove , to je vsetko
Som tu ziva a zdrava. V sobotu ideme 2x k moru v mojom zivote.

Dovolenka neni vsetko , krasne zazitky mozete mat hocikde !! Pre deti nie su dovolenky dolezite ale cas straveny s mamou a hlavne spokojna mama👌🏻

karelova
28. júl 2021

Veru, zavist je svina.... Tiež sa občas prichytim, ze trpím touto zlou vlastnosťou, tiež kvoli tomu ako niektorí cestuju furt a ja iba muklujem v robote 😃 hold, su sikovnejsi alebo podnikavejsi... Ale zeby som z toho mala take stavy.. Ano, psychické zdravie je dôležité, ale dovolenka v Chorvátsku ta zazracne nevylieci. Je toľko krásnych miest na SK, kde sa môžete vybrať na low-cost dovolenku, zregenerovať....

kvetinka75
28. júl 2021

vymenila - darovala, by som moje peniaze, ak by niekto daroval zdravie mojej dcére

bosorka2302
28. júl 2021

snazit sa byt spokojny s tym co mam, ak nie som tak makam na sebe aby som bola. Taketo opustacky nepomozu len ta dostanu do depresie. Setrit na dovolenku cely rok, a dovolit si taku dovolenku na aku mas financie. Boli casy ked sme chodili busom do Grecka lebo to bolo lacnejsie. KOlko sme nasetrili taku dovolenku sme si vybrali.

hederamonstera
28. júl 2021

tak zasa nemozes vediet ake boje ludia vedu vo svojich zivotoch, na soc. sietach su len tie najlepsie okamziky - nikto sa ti tam nebude chvalit, ze napr. niekto z rodiny ma rakovinu, alebo oni sami vnutorne trpia, alebo ze ich deti trpia a pod. Nie je vsetko len ruzove, u nikoho.

A za druhe, mozno ti ludia na sebe makali, ked ty si zurovala a dosiahli v praci urcity pokrok, mozno si hned neporobili deti a pracovali na sebe, aby sa dnes mohli chvalit dovolenkami ( a zasluzene).
Ak ti robi zle, ze sa ludia chvalia, tak nechodievaj na soc. siete ( ja som ich tiez na nejake obdobie vypustila, ked som potratila a kamosky sa chvalili porodmi a detmi a vedeli, ze ja trpim. Proste nespoliehaj sa na druhych, ze budu empaticki - za prve vobec nemusia, je to tvoj problem ako to vnimas.

mamamasama
28. júl 2021

mas strechu nad hlavou, co jest, co pit, dokonca aj peniaze na internet. Ste zdraví? Wow. Fakt ak sa ti podari nasetrit niekedy na dovolenku, odporucam ist do Indie, Afriky, alebo na Filipiny, aby si videla co je chudoba. Ked ludia zomieraju na ulici od hladu,nemajú pitnú vodu, na Vianoce si sedis v hoteliku a cez okno pozorujes ako sa deti umyvaju dazdovou vodou. A ty tu prezivas Chorvatsko? Do takej smiesnej "destinacie" by som ani nesla. Na Slovensku máme omnoho viac krasy ako kdekolvek inde na svete.

deti95060810
28. júl 2021

asi inej starosti nemáš keď len o dovolenky máš starosť...😉
keby si mala zdr. problém - tak ťa nezaujíma nič len ako sa zbaviť choroby...

dominikac321
28. júl 2021

zamysli sa nad sebou a nie nad tym, ako sa odosobnit...

panelacikova
28. júl 2021

ja si Chorvátsko dovoliť môžem a aj tak nejdem napríklad. chodievame k rieke, kde sa dá kúpať. a mali sme kratučkú "dovolenku" tu, u nás, na Slovensku za nie náročné peniaze. nechápem, prečo sa porovnávaš. naozaj sa dá stráviť čas aj na Slovensku, nebude ťa to stáť veľa (možno aj nič, ak ide o nejakú vodu v blízkosti) a deti budú mať zážitky. deťom netreba more, deti potrebujú nejaké zážitky a tie im vieš dať aj tu.

hettinka
28. júl 2021

Zrus sociálne siete a nemusíš sa na to pozerať. Nie vždy je v rodinách všetko take ružové, ako na štylizovaných fotkách z dovolenky.
Ak to pomoze, ani my nikam nejdeme. A problém vôbec nie sú peniaze, ale mužova dlhodoba PN a vôbec nevieme, čo bude ďalej. To, že nejdeme k moru je nas najmenší problém.

sense
28. júl 2021

Vieš čo ja som bola 1x pri mori ako 20r a žijem...
Triz som sama s dieťaťom a co? Pre mňa za mňa nech si ide kto chce aj na Seychely ci feurte Ventura. Dieťaťu viem spraviť zážitok aj lozenim po kameňoch pri rieke so spekackou v batohu. Nemôžem si dovoliť všetko ale sme obe zdravé, mame co jest a ucty po platené.
A závidieť kvôli foto na sociálnych sieťach? Keby je všetko tak ako na sociálnych sieťach tak každý má šťastný a spokojný život...

babalenka
28. júl 2021

Ani my nechodíme k moru lebo na to nemáme.Sice robíme obaja ale ja n a skrátený úväzok,ale deti majú každý rok tie isté tábory kde chcú chodiť.Akurat idú nedeľu.Takisto si na tie tábory musíme šetriť počas roka dačo sa nám vráti v prípade rekreačného poukazu.K moru chcem ísť kvôli deťom nech aspoň raz vidia aké je more.Ale na to musím našetriť s tým ,že jedno leto budú musieť oželieť tábor lebo sa nedá aj more aj tábory.Plus aj keby sme mali na dovolenku k moru toto leto by sme nešli kvôli situácii.minuly rok sme mali našetrené do Prahy deti chceli ísť tam len sme nešli lebo korona 🤷

maca1984
28. júl 2021

Vezmi deti na kúpalisko, alebo k jazeru ,požičaj si stan od niekoho-opečte si špekačky,hodte zemiaky do pahreby,hľadajte "poklad",zahrajte si bedminton.Zážitky nie sú len more.A potom pošli ty fotku-pozdravujeme z...
Keď prestaneš porovnávať a závidieť, bude sa ti lepšie a lahšie existovať.

ckocka
28. júl 2021

Uvedom si že sledovaním okolia a ich "bohatého života“, tým že tomu vôbec venuješ pozornosť iba ubližuješ sama sebe. Informácie zo sveta okolo nás sa nedajú jednoducho vypnúť, ľudia sa pred tebou pochvália preto, že pre nich je taký život samozrejmosť a nezamýšlajú sa nad tvojím osudom - takže to neber osobne. Jedným uchom dovnútra, druhým von. Máš dosť svojich problémov ktorým musíš venovať pozornosť.
Život nie je spravodlivý, hoci by si peňazí mala dosť, vždy budú ľudia čo majú viac. Tú energiu čo ti berú podobné reči radšej venuj tomu aby ste sa vy mali lepšie.

jaskolka
28. júl 2021

A trápi ta co? Ze ty nemôžeš ísť k moru, alebo že deti nemôžu ísť k moru? Deťom to je lauter jedno, oni chcú byť s tebou a spokojne budú aj na kúpalisku ci na opekacke v lese. Ja som ako dieťa absolútne netušila, čo je more, (prvýkrát som tam bola ako 21 ročná) ale s rodičmi sme chodili stanovať na Domasu, opekať do lesoparku pri bytovke, kde sme bývali, na kúpalisko, a to boli super zážitky. Naši boli pri mori raz, pritom obaja pracovali, ale skratka sme žili tak, že to nie je prvoradé. Ale vysypem ti x zážitkov z iných dovoleniek, alebo aj víkendov s nimi. Keď budeš pozerať len na to, čo nemáš, úplne sa zdeptas a nebudeš vnímať to, čo môžeš mať...

ckocka
28. júl 2021

Autorka ja ťa chápem, neprestajné rozmýšľanie o tom či si môžem a nemôžem dovoliť a pritom to potrebujem je nepredstaviteľne vyčerpávajúce. Dovolenka pri mori asi nie je normálne stredobodom tvojich túžob, tam budú iné praktické veci - len teraz nápor informácií o tom kde sa kto dovolenkuje je taká posledná kvapka do tvojho pohára trpezlivosti.

surama
28. júl 2021

A ty si myslis, ze ini ludia nemaju problemy a starosti? Vidis len to, ze si chodia na dovolenku, ale nevidis co vsetko je za tym. Kolko sa omakaju cely rok, kolko mozno robia nadcasov, kolko investovali do vzdelania, co vsetko si museli odopriet. Preco im nedoprajes? Ved nikomu nepadaju pecene holuby z neba. Ti ludia si to odmakali v praci. Ani nevies kolkokrat mozno padali od unavy. Ale jasne...ty vidis len to, ze su na dovolenke. Povrchne. Velmi. Presne taku znamu mam, ako ty. Zavistlivu. Radsej som sa jej zacala vyhybat, lebo vkuse len take reci mala ako ty. To aby clovek si nic nekupil a nikde nesiel, len aby sa ini necitili blbo...och.

marcellka32
28. júl 2021

To čo zazivas sa volá závisť a je to zla vlastnosť, ale dá sa jej zbaviť, venuj sa svojim deťom podľa svojich finančných možností, nesleduj soc siete, ak ti to robí zle, choďte k jazeru, na kúpalisko, aj na Slovensku sa dajú robiť skvelé prázdniny 🙂

ruzovakrava
28. júl 2021

Dopraj a bude ti dopriate. Prvoradé je zdravie a pokoj v rodine, na to príde každý že je to najdôležitejšie, až keď to nemá. Btw pri mori som ešte nikdy nebola 🙃

evica17
28. júl 2021

Napisem len takuskusenost. Svokra tiez tak za mladi chceli ist ako rodina na dovolenku, len 5 clenna rodina a male platy, no tazko asi nasetrit. Tak si posetrili a isli na dovolenku len ona svokor a dcera. Synov nechali doma. A o par rokov uz sla len ona a dcera. Proste tym ze strasne chcela dade ist si podrbala celu rodinu, tym ze podelila deti, a aj muza potom. Cize radsej aj prechadzka v lese ak na to nemas, ale z celou rodinkou vsetci spolu, ako dovolenka pri mori za taku cenu.

tom_i
28. júl 2021

nezáviď a ži si svoj život

abbey1
28. júl 2021

Vieš, len drvivej väčšine ľudí tie peniaze nepadajú z neba. Tí ľudia tiež chodia do práce a makajú. Tiež majú množstvo problémov, ktoré ty nevidíš. Choroba, vzťahové problémy,...si nevyberajú. Kto má ľahký život? Čo to vlastne je?
Čo ty vidíš na povrchu? Vidis rodinu na dovolenke. Ale vidíš aj všetko za tým?
Keď bol náš syn vážne chorý, nemali sme často ani na benzín. Boli sme mladá začínajúca rodina a kto počíta v fatalnou chorobou dieťatka? Za 13 mesiacov sme sa dostali na psychické i fyzické dno.
A čo vidia ľudia po rokoch? Zabalené kufre pred domom a dovolenku. Áno, z pohľadu mnohých krásny život. A v podstate majú pravdu. Ak je rodina zdravá a všetci blízki žijú, je to fakt úžasný život. Všetko ostatné sa dá poriešiť.

denda007
28. júl 2021

A hlavne,80 percent vecí ktoré vidíme na soc. Sieťach nieje pravda 🙂

20erika07
28. júl 2021

Ja vidim len ten problem, ze sa moc lutujes a ostatnym zavidis. Co ta po druhych, a ty ked chces lepsie zit skus pre to viac urobit. Pripominas mi moju matku, cely zivot sa len stazovala ako nemame na to a na to ale do poriadnej roboty nikdy nesla,akurat ze zavidiet druhym som ju nezazila, esteze tak. A ostalo jej to doteraz ked uz ma zabezpeceny zivot a zije si nadpriemerne,stale pocujes ako nemaju peniaze, a popritom ich fakt maju a aj si dopraju ,na vysokej nohe ziju tak vela minú

marfikchov
28. júl 2021

Ja ako dieťa som pri mori s rodičmi nebola nikdy, dokonca ani na dovolenke na Slovensku, ako dievča z dediny letné prázdniny boli o hrabani a zvážani sena, keď toto bolo hotovo, tak sa žalo, keď pominula žatva, opäť seno - mladza a koniec augusta sa kopali zemiaky. Bola som happy, keď boli dní, keď sme nikam nemuseli čosi robiť. Sem tam bol výlet na nejaký hrad či Zoo Bojnice. A ešte na konci leta sa šlo smer Martin alebo Žilina na nákup do školy. More som videla 1x, keď som mala 19 a aj to som vyhrala zájazd do Chorvátska so Zorou Czoborovou. Druhýkrát som bola pri mori 4 roky dozadu, už s deťmi aj mužom, chcela som im to konečne dopriať. Netvrdím, že na dovolenku v zahraničí nemáme, ale z opatrnosti tam nejdeme a dovolenkujeme doma na Slovensku: Piešťany na 4 dní, dedkovci na východe a tam sme zašli do Červeného Kláštora, teraz v pondelok som bola v Hrabove, už podnikeme len jednodňové výlety, možno ešte nejaké kúpanie. Nie je povinnosť byť pri mori každý rok, dokonca ani na dovolenke, prosto na to nemám tak nemôžem, zvlášť ak si s deťmi sama. Dôležité je byť spolu, možno ísť na bike, či túru, lebo povedzme si, ani návštevy zábavných parkov nie sú lacná záležitosť. A odkladať, keď to pôjde a raz sa to možno podarí vidieť slanú vodu. Ale cítiť sa zdeptana či mať výčitky, lebo oni sú pri mori a ja nie, to nehrozí.

viellik
28. júl 2021

Mňa tieto veci nejako netrápia. Každý žijeme nejako. Nepozerám sa na to kto kde je, kedysi ma to trápilo, ale teraz už roky nie. Pretože každý máme niečo čo by chcel niekto iný mať. Ja sa snažím robiť tak aby mne a mojej rodine bolo dobre a to je základ.

selest
28. júl 2021

Ja postujem na fb len stastne okamihy aby som sa o to stastie podelila s priatelmi. Nedavam tam posty o tom ako muz robil soboty nedele, ako mu volaju este o desiatej vecer z roboty, ako robi z domu cez dovolenku. Nefotim tam ako sa mi odliepa lino v kuchyni lebo uz 2 roky nema cas dokoncit byt. Nepostujem ako mi syn vrieska kazdu noc hodinu. Nebudem tym nikomu otravovat den. Tiez si rada pozriem fotky priatelov z dovoleniek, vyletov, vidim ze napriek vsetkemu prezivaju aj stastne chvile. Neporovnavaj sa, vzdy by sa nasiel niekto kto je na tom lepsie ako ty. Presne ako ti pisu zober deti na vylet, zazitky sa daju nazbierat aj za malo penazi. Deti potrebuju len spokojnu mamu..