Ako sa obliecť na skúšky v autoškole?

makinja
22. nov 2022

Ahojte. Chcela by som sa opýtať iba že aký je zvyk chodiť oblečený na skúšku do autoškoly? Že či je to jedno alebo je tam nejaký ten bonton? A ešte vylev.. Pravdepodobne sa pýtam sprostosť ale nemyslíte si že je blbosť opakovať úplne celý kurz odznova ak sa ti nepodarí dať skúšku na 3.pokus? Akože veľmi dúfam že sa to nestane ani mne ani nikomu, len som z toho trochu znechutená, lebo platíš za kurz, už dnes cez 1000e a načo presne? Keď sa všetko ešte platí zvlášť, aj skúšky aj kurz prvej pomoci. Nebolo by fér do tej sumy zahrnúť tri pokusy a pokiaľ si ich teda minieš, tak si dodatočne zaplatiš pekne ďalšie kondičné jazdy a samým tým aj ďalšie skúšky?! 🥴

ketinecka
23. nov 2022

Nemyslim, ze pri skuskach je nejaky dress code. Oblec si nieco v com sa citis pohodlne, aby to zbytocne neodvadzalo tvoju sustredenost. U nas mali baby na skuskach (vsetko mlade zaby) od rifli, legin az po teplakove supravy. A hlavne si daj topanky, v ktorych si robila jazdy, lebo aj zmena podrazky/opatku vie prekvapit.
Ano, mas na to tri pokusy, ak to cele nezvladnes ani na tie tri, tak potom bohuzial komplet cely kurz znova. Aj s poplatkami.

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mimikarol
23. nov 2022

Je úplne jedno čo si oblečies. Normálne čisté slušne oblečenie. Hlavne si daj obuj to, v čom sa ti dobre šoféruje

veronika3110
23. nov 2022

@makinja veru, hlavne pozor na topánky.. ja síce už jazdím normálne, no pred 2 týždňami sa mi stalo, že som si obula nove topánky do autá a vôbec som necítila nohu na spojke a nemala som žiaden cit a spojka mi ručala na celu ulicu 😁 tak aby si si neminula jeden pokus kvôli topánkam 😁
A k tým sancam.. veď sa hovorí 3x a dosť.. myslím, že 3x je dosť možností, ak chce niekto reálne sám jazdiť na cestách.. a to si vezmi, že testy sú vopred dane a veľa ľudí sa ich bifluje.. a cvičisko a jazda by mali byt samozrejmosť, že ovládaš… jasne, že tu prax ešte postupne získaš a stále sa budeš zlepšovať, ale ak chceš vodičský, aspoň tie minimálne zručnosti treba mat..
a myslím, že sa dajú zaplatiť jazdy, ale ideálnejsie je to riešiť pred skuskou.. keď si jednu neurobila tak ísť na viac jázd a nie že 3x neurobím a potom rozmýšľam že čo 🙂

gabika0825
23. nov 2022

@makinja no hlavne pohodlná obuv vhodná na šoférovanie. Čo sa týka nohavíc alebo trička, to je úplne jedno čo si das. Aj tepláky si davaju lebo je to pohodlne keď sa jazdí. To nie je ako maturita. Ja si doteraz pamätám že som mala kratase riflove, obycajne tričko biele a tenisky s tenkou podrážkou aby bolo cítiť pedál. To mi ešte vtedy pred skúškami inštruktor poradil. Ale tak bolo asi 35 stupňov čiže nejaká košeľa alebo slušne šaty neprichádzali do úvahy a chalani boli na skúškach v tielkach a teplákových kraťasoch… čiže daj si pohodlne oblecenie ale hlavne dbaj na obuv..
Čo sa týka skúšok, no ak ich nedáš na 3ti pokus tak budeš musieť od znova všetko platiť, iba zdravotný kurz sa mi zdá že nie, lebo ten sa robí iba raz. Druhý krát ho nemusíš absolvovať čiže ho ani neplatíš. Inak všetko ostatne áno. Ale budúci rok som čítala že už to má byt oveľa tazsie že sa budú robiť skúšky v elektronickej podobe a pocitac bude generovať 40 otázok, ale zevraj budú 4 pokusy. Ale tak neviem či to bude hneď od 1.1

ketinecka
23. nov 2022

@gabika0825 od 1.4.2023 (posunuli to), nebude sa vsetko robit ani v jeden den, bude to rozdelene a na test bude 30 min.

lealikk
23. nov 2022

To mas predsa uplne jedno, ako sa oblecies, hlavne aby si sa citila dobre. Myslim, ze to je kazdemu jedno, lebo tak minisukna alebo vystrih spravne auto za teba nezacuvaju 😀

makinja
autor
23. nov 2022

@lealikk ahahahah dobrá 😂 jasne že nie ale teda ma len zaujímalo že či netreba nejak slušne, ale ked tu píšu že aj v teplakoch sa dá tak pohodicka 😁 ďakujem

gabika0825
23. nov 2022

@ketinecka môže byt, ja som to čítala niekde asi pred pól rokom, už to mohli zmeniť 🙂

lalala94
23. nov 2022

@ketinecka je ten posun na 1.4.2023 už oficiálny? Vraj je to len v pripomienkovom konaní.

ketinecka
24. nov 2022

@lalala94 neviem to s uplnou istotou, ale hovoril to komisar na skuskach pred 3 tyzdnami

mk1111111111
24. nov 2022

@lalala94 ano, nestihaju, ako obycajne

gertrudaosem
26. nov 2022

@makinja fúha, ako sa obliecť na skúšku v autoškole? Radšej by som sa zapodievala tým, aby som tu skúšku spravila a oblečenie by som naozaj neriešila 🙈

makinja
autor
26. nov 2022

@gertrudaosem *smajlík ktorý prevracia očami* jasná vec že sa aj tým zapodievam 😂