Ako sa naučiť reagovať na blbé poznámky cudzích ľudí pohotovo

mrkvicka060
28. jan 2019

Caute zeny. Mam taky problem, ktory ma nesmierne stve. Casto nedokazem v potrebnom momente uspokojivo (pre mna uspokojivo) reagovat na blbe komentare, vacsinou od cudzich ludi na margo napriklad mojho konania (na ktore mam dobry dovod a inak sa to proste urobit neda), alebo na margo toho, co poviem mojmu dietatu (napr. nejaka vychovna debata a pod.). Vzdy ma napadne az "po funuse", co som radsej tomu cloveku mohla povedat, a citila by som sa lepsie... Akoze, niekedy to ide, ale staci ze som viac vystresovana alebo uz je toho na mna vela v ten den, a uz to nedokazem. Poradte, ako sa naucit reagovat pohotovo? 😁

janulka257
28. jan 2019

to by veru aj mňa zaujímalo.. ja mám taký problém len s istým typom ľudí.. neviem pohotovo reagovať na aroganciu a faloš..

wena
28. jan 2019

A prečo máš pocit, že na to musíš nejako reagovať? Ja som sa naučila na blbé poznámky sa len usmiať na toho človeka a nekomentovať a 90% poznámok prestalo. Riadim sa tým, že každý si môže povedať co chce a mňa sa to zároveň nemusí nijako dotýkať, nemusím nad tým premýšľať ani ma to reagovať a už vôbec nie druhých dospelých ľudí prevychovavat a učiť slušnemu správaniu.

ukulela
28. jan 2019

nepotrebujes trefnu odpoved na odpalkovanie, na kazdeho takehoto vrtaka staci jednoducho: nestarajte sa, prosim, nie je to vas poroblem. a hotovo.

dominika6
28. jan 2019

@mrkvicka060 ak máš dobrý dôvod svojho konania,tak sa neobhajuj,nevysvetluj,pokiaľ sa to netýka nikoho iného..
lebo nieje talent, vedieť mať pohotovú a trefnú odpoved na všetko..(je to skôr drzosť)
je talent,mať slušnú a diplomatickú odpoved,že dakuješ sa starosť,poradíš si sama 🙂

dzulli1980
28. jan 2019

Ja nereagujem vôbec, jednoducho to ignorujem, robím sa, že nepočujem ... a mám pokoj ... ešte na toto aby som energiu zbytočne míňala.

romiada
28. jan 2019

@mrkvicka060 povedz Ďakujem za záujem , za radu.... Uvidíš ako dotyčného vyvedieš z miery. Lebo bude rozmýšľať či si si fakt z tej jeho rady niečo zobrala, alebo si len zo slušnosti milo "ironicky" poďakovala, aby si mala pokoj.

saslavka73
28. jan 2019

Inak celkom dobre funguje aj vyjadriť súhlas a robiť si ďalej svoje. Cumi jak puk.

mrkvicka060
autor
28. jan 2019

@ukulela dneska som zhodou okolnosti mala taku situaciu, a nenapadlo ma dotycnej ani len povedat ze "nepytala som sa na vas nazor, dovidenia" proste nic. Nepotrebujem sa s ludmi hadat, ale ked mna to tak rozhodilo (uz som toho mala hodne vela, proste uz psychicky unavena), ze ma nenapadlo nic len sa obhajovat, aj ked bezne to nerobim. A stacilo povedat nestarajte sa dovi. Ale nie...

wena
28. jan 2019

@mrkvicka060 Akú situáciu? Keď dáš príklad, tak sa bude možno lepšie radiť.

deti95060810
28. jan 2019

tiež to poznám...ale môj brat ten má vždy trefné odpovede....vraj jeho to napadne ....mňa tak o pol dňa...😉

drimonna
28. jan 2019

@mrkvicka060 Mne keď väčšinou niečo povedia,tak hodím môj IGNOR MODE... Skús to odignorovať,ale zase ani ja vždy neviem ostať kľudne a výkriknem,alebo zahreším...Bolo už aj také,že som sa hádala...

hope87
29. jan 2019

U mna zalezi od situacie a toho, coho sa to tyka...Niekedy odignorujem, niekedy razne poviem svoje, niekedy sa pohadam...a niekedy takisto neviem co...az neskoro ma napadne, co som mohla povedat a bolo by to super 😀

kahlan1
30. jan 2019

ja to tiez neviem, ja vzdy ostanem ticho, alebo sa obhajujem (co je podla mna najhorsie sa obhajovať), lepsie ostat ticho ked tak. a tiez mam v okoli mojom ludi co presne vedia coby robili na mojom mieste a ver ze urcite lepsie ako ja :D :D ale chvalabohu pre nich ze nie su na mojom mieste, len si to neuvedomuju...

saslavka73
30. jan 2019

@kahlan1 Ajej to veľa ľudí, presne vie čo by si mala robiť.Áno ja sa snažím neobhajovať. Kedysi som sa tiež, ale snažím sa to nerobiť, presne radšej byť ticho.

kahlan1
30. jan 2019

@saslavka73 mne ani nevadi ze ostanem ticho to vôbec nie, mne vadi to ze ma to zoziera ako si to mozu dovolit, ja sa nestaram a nedavam nevyziadane rady bez pytania, ja by som si len priala aby mi to bolo jedno

elizita
30. jan 2019

ja roky pocuvam aka som hrozne chuda, bleda, cele tehu ake mam male brusko a odkedy vieme, ze bude druha baba, tak pocuvam ubohe poznamky typu "co uz", "a mozno to bude este ten chlapec", "ved treti bude chlapec", "sklamani ste, co", "zase?" ... su to opakovane blbe a vrcholne nevhodne poznamky a tiez ignoracia na ne pre mna nie je uspokojiva... tiez mam potrebu odpalkovat, ale ako na potvoru ma to nikdy vtedy nenapadne...

arasidka123
30. jan 2019

@mrkvicka060 jedným uchom dnu a druhým von...načo sa zbytočne rozčuľovať ...

saslavka73
30. jan 2019

Mne často hovoria, že či som unavená, smutná. Liezlo mi to strašne na nervy. Mám taký kukuč. Tak som si na to našla odpoveď: ,,Ale vôbec nie ja len tak blbo vyzerám. ,, Ostanú zarazený a uvedomia si čo povedali.

mrkvicka060
autor
30. jan 2019

Ved to, ze ja by som si nedovolila cudzim ludom na ulici nieco vycitat, co sa ma absolutne netyka, proste idem dalej, a cudzich neriesim. Tak ked ma niekto potrebu sa navazat do mna, je pre mna absolutne neuspokojiva ignoracia. Potom ma to cely den stve, ze som jej/mu mohla aspon nieco povedat, aby si nabuduce rozmyslel, ci bude pindat do veci, do ktorych ho nic. Lebo takyto ludia to robia presne pre to, ze im dviha ego, ked druhi zostanu ticho a nechaju si to. Oni z toho maju pocit dolezitosti, ze "aky je zo mna posrany". Mne taketo veci proste vadia, a je mi jedno ci budem drza alebo arogantna. Potrebujem si tiez povedat svoje, inak ma to zozerie, co ma to potom stve.

mala_hobitka
1. feb 2019

@mrkvicka060 Ja to poznám. Tiež som prišla na to,že je lepšie si povedať svoje než potom celý deň byť naštvaná na seba že som bola ticho. Mne čiastočne pomohlo pochopiť, že to že ja sa nechcem hádať je jedna vec ale niekedy človek nemá na výber. To, že ľudia prekročia určitú hranicu alebo majú otrasnú povahu, neznamená že im to musím tolerovať. Nielen, že nemusím ale ani by som nemala.

mrkvicka060
autor
1. feb 2019

@mala_hobitka asi tak. Tiez sa mi moc nechce robit "fackovacieho panaka" niekomu, kto rano vstal hore riťou, a byt ticho. To potom aj ja mozem do hocikoho pindat na ulici, ked mam naprd naladu alebo nanic manzelstvo alebo blbeho sefa alebo podobne.

sonkaxxx
20. jan 2020

@mrkvicka060 ahoj ja mam tiež problém so svojou svagrinou, vzdy ked prideme k svokre tak ich tam stretnem. Svokra ma vela vnucat sme proste velka rodina. Vzdy sedime okolo stola a rozpravame sa. Mam male 13mesacne dieta a skoro 2,5rocne. Cize sa s nimi cez den nenudim. Opisem situaciu dcerke som povedala ukaz halo halo. Dcerka zobrala hracku na zemi co videla. A ukazovala halo halo. Rozpravala. Svagrina na to zas blba poznamka : 'Aspon vidime co mamina cele dni robi.' Zacala sa smiat. Ako ma to hrozne stve do mna sa furt navaza. Ja samozrejme ticho. Ked som studovala na vyske boli sme na oslave u svokry a svagrina(ta ista) 'uz by si aj mohla dostudovat'. A ja som bola zas ticho. A proste vymenujem xy situacii. Co som si zapamatala. My dve sme si proste nesadli od zaciatku co ju poznam. Nechodim k nej na kavicky ani sa o nu nezaujimam, lebo sa nemam o com s nou bavit. Ignorujem ju mozbo to ju stve tak ja neviem. Neviem proste na take blbe komentare reagovat a vzdy mam pokazeny vecer.

saslavka73
28. jan 2020

@sonkaxxx Však ale ju to serie že to nekomentujes. Veď to je super. Sa jej spýtaj : A ty si čo vyštudovala mojko?