Ahojte, prosím poraďte ako sa naučiť byť šťastná, žiť v daný okamih, užívat si ho, tešiť sa.. Neriešiť čo bolo, čo keby, čo by mohlo byť... Ja už to nejak nedokážem, neviem...
AUTORKA
to je super, že už vieš, že byť v pritomnosti je šťastie, a netrápiť sa nad minulosťou priliš.
ťažko radiť keď ťa nepoznáme, ale tu sú vecičky ktoré často pomôžu:
1)Dopraj si všetku láskavosť, pochopenie a súcit voči sebe, koľko len treba. Pochváľ sa za to, že si silná, že si to doteraz vydržala.
Rob dychové upokojujúce cvičenia, napríklad štyri-sedem-osem.
Oddychuj pri príjemnej hudbe. ´
Pi veľa vody. Vyskúšaj jedlo, ktoré si ešte nikdy neochutnala.
pomalinky sa uč meditovať - bez vyčitiek že to nejde 🙂 to je bežné.
pravidelne rob autogénny tréning, hlavne pre vychutnanie relaxácie.
Choď do horúceho jaccuzzi, uvolni sa v teplej vode, vychutnaj si to.
Choď na dobrú masáž.
2)Ak sa dá, buď s luďmi, ktorí nesúdia,a bez rečí ťa objímu, nechajú ťa vyplakať sa, prípadne vyrozprávať nad čokoládou ak potrebuješ.
3) Daj trošku pomoc a láskavoasť niekomu kto ju potrebuje - opustené šteniatko v útulku, milá suseda, člen rodiny, ktorého si dávno nevidela.
4) Odcestuj, aspon na víkend/týždeň na miesto, ktoré je krásne a nové, kde si ešte nebola.
V Albánsku sú krásne pláže a lacné bývanie.
Na východe a strede Slovenska sú nádherné lesy.
Viedeň je zaujímavé mesto.
5) Skús nejakú aktivitu, ktorú si ešte neskúšala. Hodina lezenia na stenu pre začínajúcich horolezcov. Hodina maľovania, gitary, potápania na plavárni s plným výstrojom, hodina francúzštiny, nová kniha...... proste niečo úplne absolútne nové, čo si ešte neskúšala.
Každý den si pripominaj:
Mám právo cítiť sa ako sa cítim.
Zaslúžim si byť milovaná sama sebou.
Som dobrý človek.
Starám sa o seba s láskou.
Ďakujem ti, telo moje a mozog môj, že sa hojíš, regeneruješ, uzdravuješ.
6) ... ak chceš a môžeš, porozprávaj sa o tom aj so súcitnou, dobrou psychologičkou.
ako
byť v prítomnom okamihu a nestresovať nad minulosťou a buducnosťou.
skús "T.R.E." , alebo niečo iné z: www.landan.eu
@jankafresova a preco v tomto zmysle neporadis aj sebe a neustale zakladas temy o ludoch ktori riesia cudzie deti? A preco si lajkujes vlastne odpovede?
@0silvia0 ahoj.
poradila som v tomto zmysle sebe. všetko ,čo som tu napísala, robím od roku 2012 a zažila som pozitívne zmeny. Ďalej k tvojmu komentu:
môžeš prosím nepísať nepravdy?
"neustále"? nezaložila som žiadnu tému 2 týždne.
nejaká pani tu založila dosť nefér otazku že prečo "muži" nechcú deti, a niekto ma v nej taggol, tak som tam dnes pred chvíľou odpovedala.
"temy o ludoch ktori riesia cudzie deti" ...? ani neviem ako by taká téma vyzerala. akože téma o psychologovi ktorý rieši že prečo rodičia sú zlí k svojim deťom?
prečo lajkujem svoje odpovede som tu pred pár týždňami vysvetlovala už asi 5krát minimálne, už sa mi to nechce zase opakovať.
A na záver: táto téma nie je o mne. Ked nevieš poradit autorke, prečo sa tu navážaš do iného človeka?
Ak máš so mnou problém, prečo mi nenapíšeš do súkromnej pošty, ale zapratávaš inú tému snahou o šikanu? ak máš nejaké dalšie námietky a útoky, píš mi prosím do súkromnej pošty.
@jankafresova to bola otazka, nie sikana. Vobec neutocim, len sa normalne pytam. Ale reagujes dost podrazdene a toxicky, takze o slovne prestrelky nemam zaujem, peknu nedelu zelam.
@0silvia0 ...
Prave
@jankafresova ..je krásny príklad toho,že prečo je niekto nešťastný.
Lebo sa každe ráno nanovo rozhodne,že bude nešťastná,smutná a jediný spôsob ako zaujať niekoho si zvolí furt ten najjednoduchší a to sú prázdne naučené frázy a hranie sa na niečo,čo ani sama na sebe nevie aplikovať.
Byť šťastný je rozhodnutie v hlave a kým to niekto správne nastavené v hlave nema,tak šťastný nikdy nebude.
AUTORKA:
a tu sú ďalšie lekcie pre teba ;)
Možno sa trápiš, lebo "mean girls", šikanujúci negatívni ľudia ti v minulosti neustále tvrdili, že vedia lepšie ako ty, čo robíš, čo si myslíš, a nedali ti pokoj.
Podobne ako to tu predvádzajú miestne "šéfky fóra". Treba vždy pamatať, že takíto ľudia ťa nepoznajú a nevedia, čo všetko si prežila a aká si silná, a ich útoky vypovedajú veľa o nich a nič o tebe ❤️
Niekedy dôvod, prečo sa motáme v minulosti je ten, že sme príliš dlho žili práve s takými ľuďmi.
Treba tiež vždy to brať tak, že takíto ľudia nám prichádzajú do života iba pripomenúť, že treba mať viac súcitu k sebe samej a cvičiť sa v tom, že prijať seba a odmietať negatívne myšlienky o sebe.
Viem, že je to ťažké, tie spomienky na minulosť a "čo by bolo keby" sa budú vtierať ale postupným opakovaným cvičením oslabnú. 😊
Autorka: ako sa naucit byt stastna? To sa neda umelo naucit, do toho treba dozriet pracou na sebe.
A praca na sebe je velmi tazka. Najprv treba odpustit tym, co ti ublizili, potom nezivit v sebe negativne emocie, naucit sa zit s laskou obycajny zivot a byt za neho vdacna.
@doriiis Ja viem, len ako si to tam v tej hlave správne nastaviť?
Spis si body,že čo ti podľa seba bráni v tom byť šťastná.Na 99 % ti vyjde,že jediný kto tomu bráni si ty sama
Zober papier pero a píš.
Prečo nie som šťastná: a ideš jednotlivé body
Na šťastie nie je návod len odporúčania, ktorých tu máš dosť, ale na každého platí niečo iné asi najlepšie je poznať sám seba, potom aj odporúčania pomôžu, ináč nie
Dievčatá a neviete o nejakom výživom doplnku alebo tak na zlepšenie nálady?
Najlepší prostriedok na zlepšenie nálady je sex a šport,bola si sa dnes už von prejsť?
Kedysi mi pomáhalo cvičenie a hlavne čítanie kníh, lenže teraz mám 2 malé deti a nemám čas vôbec na seba, nestíham poriadne ani domácnosť...
Tak si jednoducho budeš musieť nájsť čas na seba
Potrebujes zlepsit naladu? Buduj vztah s muzom, zoberte deti do prirody, uzivaj si tento vek ked su male. V puberte s vami nepojdu nikam. Robte si rodinne vikendy, domacnost nemusi byt na 100%. Ked deti vyrastu, budes mat kopu casu na seba, teraz robte vylety s detmi, utuzi vam to vztahy.
Autorka ak nemáš seba lásku k sebe, ako chceš byť šťastná. Najprv prijmi seba, takú aká si. Máš nejaké hobby. Cvičenie, maľovanie, príroda. Rob to každý deň aspoň hodinu. Zdokonaluj sa. A aj život ťa bude baviť a budeš v pritomnej chvíli 😉 a budeš si vážiť život
Nerieš užívaj tu a teraz, aj tak ti nič iné neostáva