Ako sa naučím pomalšie čítať?

10. júl 2021

Ahojte 🙂
Je tu niekto kto rýchlo číta ale tak že napr čítate knihu 'očami" ale rýchlo tak že napr polovicu slov preskočite? Ja som si to nedávno všimla že tak čítam tak som skúsila prečítať jednu stranu a 3/4 toho o čom tá strana bola som si nezapamätala. Skúšala som pomalšie čítať ale stále sa vrátim k tomu rýchlemu čítaniu kde oči predbiehajú mozog 😁😁😁

katus226
10. júl 2021

Ja tak citam ked som nervozna 😁

katkamatka7
10. júl 2021

Tréning 🙂 Vyberáš si podstatné, problém je, že si nepamätáš. Prečítaj znova, ak si opäť nepamätáš a nemáš z toho zrovna skúšku, Tvoj mozog vyhodnotil ako nepodstatné nad informácie, ktoré vyradil. Skús iný text, iný tvar písma, či sa to nezmení.

chrumka120
10. júl 2021

Skôr ako sa naučiť čítať, lebo keď neprečitas 3/4 strany tak moc nečítaš...keď si to len pozeráš, tak si čítaj nahlas

autor
10. júl 2021

@katkamatka7
@chrumka120
@katus226 ja tak čítam asi odkedy si pamätám keď sme sa učili ešte na strednej písať prstoklad tak som mala ten problém že rýchlosť som mala dosť dobrú len rýchlejšie mi šli oči ako ruky ... 😁

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivangeline
11. júl 2021

Viac sa suatredit a koncentrovat. Pripadne,nahlas alebo septom,to sa uz musis sustredit a spomalit tempo. Ja to tak mam... praxou..a nevadi mi to...ak ma bavi kniha,mam ju precitanu za jeden vecer... ale je rozdiel ci citas oddychovku alebo narocnu literaturu faktu v angctine. Moj priklad.. taku dam za 3 vecere..ale viem co som citala...akoze aky ma zmysel citat a nevediet o com?

gbgb
11. júl 2021

Asi Ta velmi nezaujima to,co citas, ked sa zapodievas technikou. Ked ti unika pointa, tak citas zle, kludne si citaj nahlas alebo sa na to vykasli. Mechanicke citanie je strata casu a nic ti to neda.

kacena4
11. júl 2021

ahojko ja rychlo citam ale teda si aj pamatam, dolezite je citat nahlas a neponahlat sa popr. si text prekry cistym papierom a citaj vzdy len ten 1 riadok ktory vidis a kym ho poriadne a zrozumitelne neprecitas nepokracuj casom sa naucis citat lepsie so zapamatovanim si

jaskolka
11. júl 2021

Ja čítam rýchlo, očami a spôsobom že akoby vezmem celý odsek naraz. A nemám problém povedať presne, o čom sa tam píše. Samozrejme, že ak ide o nejaké veľmi odborné články, tak to čítam pozorne po vetách. Skus si teda pri čítaní šepkať, aspoň spočiatku, aby si aj vnímala, čo čítaš.Alebo si jednoducho vyber knihu, ktorá ťa zaujíma, lebo možno aj v tom je problém. Ak teda nejde o nejakú literatúru aku musíš čítať kvôli práci a podobne. Potom jedine ze vedome sa donútiť čítať po vetách a vnímať text

jankapepe
11. júl 2021

Čítaj nahlas