Ako sa naučím korčuľovať na ľade?

10. dec 2024

Ahojte. Môj manžel ma chce zobrať korčuľovať, no ja to neviem a on nevie že to neviem. Je mi to extrémne trapne. Máte nejaké rad ako sa to naučiť?

katulienkax
10. dec 2024

Ešte pochopím že pred frajerom ti to je trápne ale manželovi toto nepovedať? Veď je normálne že ľudia niečo nevedia

autor
10. dec 2024

@katulienkax nikdy sme sa o tom nebavili, sme zobratý len pól roka

tehulka2011
10. dec 2024

no tak to je fakt trapas…

autor
10. dec 2024
januska12323
10. dec 2024

A čo si povedala keď ťa pozval? Však hneď si mala povedať rada ale ešte ma nemal kto naučiť, riskneš to? Takú blbosť mu nevieš povedať?

autor
10. dec 2024

@januska12323 že uvidíme

autor
10. dec 2024

@januska12323 a nie neviem mu to povedať, on vie všetky športy no ja som na ne nemehlo…

maranco
10. dec 2024

A korčule vôbec máš? Povedz mu že potrebuješ pomôcť vybrať korčule, lebo sa v tom nevyznáš ani si na nich ešte nestála.

ivanakal
10. dec 2024

Vies co je trapas? Ze je to tvoj manzel a ty sa pytas na MK co mas robit.🤦 Cudujem sa ze niektore baby maju svojpravnost, lebo toto je des. Normalne: Vies co, mam strach, citim sa nesvoja, viac krat som to skusala, nejde mi to, ale rada by som sa to naucila. Pomozes mi?.......

januska12323
10. dec 2024

Keď vie, že si nemehlo na športy tak sa vôbec nebude čudovať, rovno mu to povedz.

enmery
10. dec 2024

Vieš, ono by bolo trápne, keby si mu tvrdila, že si krasokorčuliaka bývalá a teraz Ťa tam chce vytiahnuť a zistí, že si klamala. Ale sa hanbiť povedať MANŽELOVI, že neviem korčuľovať?😲Môj perfektne lyžuje, jeho otec bol reprezentant v lyžovaní a keď ma volal prvýkrát na lyže, som mu povedala, že ja som v živote na lyžiach nestála a neviem to a vieš čo?Nebolo to trápne. On dokonca hrá aj tenis, roky rokúce fitko 5krát do týždňa.

vroni
10. dec 2024

Tak ja som sa dozvedela, že sa môj manžel nevie korčuľovať až po 18 rokoch vzťahu a aktívnom chodení po tréningoch korčuľovania oboch našich detí. Jemu ani nenapadlo, že by na tom bolo niečo zvláštne a ja som nechápala, ako niekto moze nevedieť korčuľovať (my sme chodili zo školy, moje deti tiež, nejako som predpokladala, že všetci tak...) Žiaden trapas to nebol, dodnes sa zo svojich automatických očakávaní chechceme a on s nami chodí dodnes a kibicuje nám do korčuľovania z najbližšej kaviarne, korčuľovanie nikdy neskúsil a ani nechce. Proste každý má to "svoje", v čom je dobrý a v čom radšej bude partnera len z diaľky obdivovať.

annm81
10. dec 2024

Wow, to je povolené sobášiť sa aj 14ročným deťom? Lebo presne takú úroveň má tento "manželský trapas". Čo tak skúsiť povedať "zlatko, v živote som nestála na korčuliach, ale skúsim to, možno to bude zábava. Budem samozrejme potrebovať tvoju pomoc."

P.S. naposledy som korčuľovala poslednú sobotu a bolo tam kopec dosplých, ktorí sa len učili.

madeincssr
10. dec 2024

Ucenej z nebe nespad. Podla mna sa ceni snaha, dobra vola, novy spolocny zazitok, mozno aj sranda (v dobrom slova zmysle). Mozno budete obaja prijemne prekvapeni, ako ti (vam) to pojde ⛸️🧤🧣🧑‍🤝‍🧑🍀

gelifil
10. dec 2024

sklamem ta, to sa nenaucis za den, dva...tak ci tak mu to budes musiet coskoro povedat

cukroska
10. dec 2024

Ako v 15 tich (možno aj v 20tke 😅) pred frajerom..ale pred mužom..😅🤔🤔

sisaka
10. dec 2024

Vážne? Neviem si predstaviť manželstvo, kde žena nedokáže na rovinu povedať mužovi takú blbosť ako, že nevie korčuľovať. Fakt na toto treba extrémnu odvahu, 5 prebdenych nocí a poradu na MK, aby sa manželka zdoverila s takouto zdrvujúcou informáciou. 🙄

Autorka - už keď máš potrebu vymýšľať pi…y, tak aspoň nejaké uveriteľné 🤦‍♀️

gelifil
11. dec 2024

@sisaka ja ked vidim dnesnych nezrelych, nesamostatnych a z kazdej malickosti rozhodenych mladych ludi, tak aj celkom verim...

autor
11. dec 2024

@cukroska
@gelifil sme zobratý pól roka 🙂 a dokopy sme spolu rok.

annm81
11. dec 2024

@gelifil To ešte len bude zábavy, keď prídu situácie bežného života. "Som pred pôrodom a mám obrovské brucho. Ako poprosiť muža, aby mi pomohol ostrihať nechty na nohách?" Alebo ešte lepšie "Dieťa ma nakazilo črevnou chrípkou. Ako diskrétne grcať a kakať keď je manžel doma?"

tianna
11. dec 2024

To sa naučíš z minúty na minútu a na 100% uvidí že to nevieš 🙂 normálne mu povedz že to nevieš, ale budeš rada keď ťa to naučí 😉

autor
11. dec 2024

@annm81 deti mať nemôžeme 🙂 … ďakujem veľmi.

mnamko
11. dec 2024

@annm81 čo ostrihať nechty ale oholit pred pôrodom 😄

autor
11. dec 2024

@mnamko pred pôrodom asi ťažko, robí vám to dobre ??

zuzubb007
11. dec 2024

Postavis sa na ľad najskôr pôjdeš po krôčiku, a jedna noha od seba suchas druhá na striedačku za 10 minút sa vieš korčuľovať, len chod do toho, na začiatku ťa môže muž držať kým chytis stabilitu

autor
11. dec 2024

@zuzubb007 Ďakujem! Jediná normálna žena.

madeincssr
11. dec 2024

Daj pozor, aby ti pri postoji znozmo obe nohy "neusli" dopredu. Pad na chrbat je tazko kontrolovatelny. Cize radsej byt zo zaciatku v miernom predklone. Pripadny pad dopredu lepsie "kontrolujes" rukami (rukavice!) a kolenami.
Damske korcule maju vpredu tie zubky, ktorymi sa zadnou nohou vies zapriet o lad, ked prednou nohou korculujes (rozbiehas sa) vpred.

autor
11. dec 2024

@madeincssr Ďakujem!

madeincssr
11. dec 2024

Zakladom korculovania je prenasanie vahy (statie na jednej nohe/korculi), tej ktora ide vpred. Mozno najprv staticky pri mantineli skus natrenovat statie len na jednej nohe/korculi. Potom ti ten princip prenasania vahy (korculovanie vpred statim na prednej nohe) pojde lepsie.

annm81
11. dec 2024

Toto nie je o normálnosti. Za desať minút sa korčuľovať nenaučíš ani ak si prirodzený športový talent. Jedine tak, ako si mnoho ľudí myslí, že sa vedia korčuľovať, hoci to absolútne nezvládajú. Potrebuješ hodiny tréningu a nie je to žiadna hanba. Prosím ťa normálne povedz mužovi, že to nevieš, nech ťa naučí. Inak z teba bude len ďalší sebaistý korčuliar, čo si mysli, že sa vie korčuľovať, ale reálne je hrozbou pre všetkých naokolo. Potrebuješ zvládať nielen pohyb vpred, ale aj manévrovanie a najmä vedieť efektívne brzdiť. Títo "hurá, viem korčulovať" čo sa hádžu na mantinel sú asi takí korčuliari, ako je šofér ten, kto vie naštartovať, ale do zákruty ešte neskúšal ísť.