Ako sa natrvalo zbaviť molí v dome?

siska012
12. máj 2020

Ahojte, už dlhšie nás doma trápy problém a to sú mole... Mali sme ich na dolnom poschodí, urobili sme opatrenia, vyhodili sme všetko jedlo a nakúpili plastové nádobky do ktorých sme všetko presypali. Mole na par dni zmyzli. No a teraz sa zas objavili na hornom poschodí a my nevieme z čoho... Máme domáce zvieratá ale majú pravidelne čistené, jedlo majú pozatvárané tak už fakt nevieme. Už sme zúfalí. Poraďte niečo účinné proti tomu. Ďakujem

jaass
12. máj 2020

@siska012 levanduľa a je aj sprej na mole 🙂

krisbar
12. máj 2020

Dajte si lepiace pasce. A stale mate nieco z coho idu - orechy, muka, zito, nieco suche, co si v spajzi prehliadla.

sebastianmichal
12. máj 2020

@siska012 ahoj u nas su tiez a nechapem skade den co den zabijem minimalne jednu

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
romanapb
12. máj 2020

Treba pozriet vsetky miesta, zahyby na skrinkach, dvierkach, všetky špáry, tie svine tam nakladu mlade, tie sa zakuklia a po caae vylietaju

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
romanapb
12. máj 2020

@viestta ved tak som myslela v potravinovych skrinkach, ja som ich nasla na pantoch zakuklene

lentilkaxxx
12. máj 2020

Aké zvieratá máte v dome? Králik, morča, skrečok? Z vlastnej skúsenosti- granule a semienka treba dať tiež do nádob. Vyhodila som možno 1/3 nového krmiva len kvôli tomu, že v tom boli mole cez obal neviditeľné (aj v drahom krmive).
Ak zlyhali všetky dostupné pokusy, skúste si požičať profesionálny generátor ozónu. Zlikviduje to nielen baktérie a vírusy, ale podľa našich skúseností aj mole. (Tata ním dezinfikuje objekty a dosť často ho takto využívajú aj zákazníci doma)

maria1678
13. máj 2020

@siska012 kúp si v drogérii lepiace pásky na mole, ti neznačkové /nie Raid/ stoja pár centov a sú veľmi účinné. Ja som s tým tiež dlho bojovala, vyhadzovala a čistila veci a až týmto sa mi ich postupne podarilo zbaviť. Oni sa na tie pásky prilepia /tuším samce, nie som si istá/ a postupne sa tým pretrhne ich životoný cyklus, keďže sa prestanú rozmnožovať. Jedna páska stojí okolo 0,60 € a vydrží aj tri mesiace.