Ako sa namotivovať, ako dodržať cieľ, ako schudnúť, ako prekonať únavu?

30. apr 2020

Baby. Ja som zufala. Chcela by som schudnut ale ja som natolko leniva a nic neviem robit na 100% ze ma to prestane bavit po 1 dni. Za 5 rokov som pribrala z 53kg na 65kg. Rozhodnem sa ze okej idem naplno,ze budem cvicit lazdy den alebo aspon 4 x do tyzdna, viac aktivity ze vyradim pecivo, viac zeleniny zaradim . Ale po 1 dni uz normalne v hlave nastavena ze sa mi nechce, tak uz sa vyserem aj na dietu. Viete ja vstavam o pol 6 do prace, cestujem skoro hodinu do prace, presedim cely den v kancli co uz toto ma unavuje, dojdem o pol 5 domov, tolko co poupratujem, kus si sadnem pred TV tak som unavena proste. Vikendy som rada ze som doma ze mozem oddychnut. Poradte jak sa namotivovat alebo neviem. Dajte vase skusenosti.

nickpick
30. apr 2020

najdi si instruktora v najblizsom fitness centre, ked si za poradenstvo budes platit budes viac motivovana, lebo sama zrejme nemas dostatocne pevnu volu, treba si stanovit na zaciatku mensi ciel trebars 5kg, uspech ta bude tiez motivovat dalej, chudnutie nie je len o cviceni ale hlavne o stravovani, zacni pomaly menit jedalnicek, je na to najvhodnejsi cas, zacni trebars 1 malym salatom denne, na youtube je milion videi na cvicenie (da sa cvicit aj doma), cez weekend vytiahni bicykel, korcule, oddychovat mozes na dochodku, cim je clovek aktivnejsi tym ma aj viac energie...

ivkazba
30. apr 2020

Všetko sú to výhovorky. Ja som schudla 30 kíl a vstávala som ráno o 5-ej, každý deň v teréne v aute 2-5 hodín, domov som prichádzala po 18-ej a neskôr. A aj tak som dokázala dodržať stravu a cvičiť. Ako sa hovorí, buď chceš alebo nechceš. Všetko ostatné sú kecy. Urob si týždenný plán a dodržiavaj ho. Nevyhováraj sa na nič. Motivuj sa myšlienkami na to ako lepšie si vyzerala, ako lepšie si sa cítila predtým, že máš oblečenie ktoré je super a chceš sa do neho znova dostať a podobne. A ak nič z tohto ťa aj tak neudrží dodržať ciele, tak potom si treba dať pauzu a skúsiť to keď budeš vnútorne naozaj chcieť. Držím palce 😉

777januska777
30. apr 2020

Problém bude asi to, že keď chudneš tak ťa to nebaví. Musíš si nájsť pohyb, ktorý ťa bude aj baviť, stiahni si kalorické tabuľky a sleduj stravu (nie diéty), pozeraj si nejaké recepty nízko kalorické, ktoré ti budú chutiť a bude ťa baviť to variť. Chudnutie tá musí aj baviť, inak je to trápenie, aj keď je pravda, že prvé dni sa do toho musíš donútiť a tu motiváciu si musíš sama nájsť, to ti nikto neporadí.

savoya
30. apr 2020

Ja mam tiez ten isty problem co ty.Vyskusala som rozne diety napriklat som si objednavala kazdy den dietne hotove jedla.Ani gram som neschudla za cely mesiac.Potom som si kupila elypticky trenazer.Vydrzala som na nom cvicit len mesiac.Strasne ma to stresovalo lebo pracujem a podnikam cely den.Neschudla som ani gram akurat mi narastli svaly na nohach.Tak so skusila dietny proteinovy kokteil.Ani to vsak nepomohlo.Hovorim si ok tak skusim bicykel kazdy den jazda do prirody aspon 30 minut.Cely april som sa bicyklovala niekedy hodinu a niekedy polhodinu.Ako som len vladala.Idem sa postavit na vahu vcera a neschudla som ani gram.Uz som zufala so svojej postavy.Velmi mi to ovplyvnuje sebavedomie.

simsalabim
30. apr 2020

Ja za normalnych okolnosti tiez vstavam do prace skoro, o 5 a po navrate domov som uplne vyflusnuta, takze viem, ako sa citis. Civict niekde vo fitku by som ja nezvladla, obralo by ma to o dalsi cas (cesta tam/spat). Mam ale doma rotoped, na ktory vyleziem, ked zapnem telku a bicyklujem pri spravach v TV alebo pri nejakom filme cca 40min takmer kazdy den. Tym padom sa pri cviceni nenudim a uz mam vybudovany taky reflex, ze telka-rotoped. Ked pozeram dlhsi film, bicyklujem dlhsie alebo po cca hodinke z neho zleziem, film pauznem, rychlo sa osprchujem, lebo som mokra ako mys a pokracujem vo filme. V dni, ked som velmi unavena, cvicim jogu tak polhodinu ako relax. Tolko k cviceniu a ako sa motivujem ja...k stravovaniu ti lepsie poradia ini.

h2
30. apr 2020

Skús si zobrať nejaký diár, alebo aj obyčajný zošit, či nejaký zápisník. Na každú stranu si hore napíš dátum a pod to, čo budeš v ten deň robiť (cvičenie) a čo budeš jesť. Napíš si to do riadkov pod seba a keď si odcvičíš, alebo zješ napísané jedlo, odfajkni si to zelenou farbou. Ak niečo nesplníš, zvýrazni si to červenou, alebo si tam červenou dopíš, ak si niečo jedla navyše. Vždy cez víkend tomu venuj čas a napíš si celý budúci týždeň. (Okrem iného Ti to pomôže aj pri nákupe potravín.) Držím Ti palce, nech to zvládneš.

lucindav
30. apr 2020

Ten pohyb ta musi baviť, baby co to tu uz písali maju pravdu. Ja milujem ten pocit po športe ked sa ti vyplavujú endorfíny..na tom som závislá, ked sa nehybem vtedy mam depku a stale ma boli hlava atd.. ale je to o nastavení hlavy. Ideálne ked sa obklopis Ľudmi s rovnakým cieľom a nastavením. Takisto som robila od siestej, vstávala o piatej, psychicky náročná robota velmi, koľkokrát aj 12 hodin v nej ale ten šport som musela mat aj v takéto dni. U mna neexistuje ze najskor upracem a potom mozno šport ked sa mi chce. U mna je to tak ze najskor šport a potom ostatne veci ked sa mi mozno chce 😂 akoze chápem ze zo zeleniny a diéty nikto nie je spokojný, musis sa naučiť zdrave a chutne jedla. A dopriať si aj cheat day, inak je to psychicky náročné prekonať napr.cukrovy abstak.. sama s tym mam problémy, kompenzujem to športom. Zial neschudnes ked nieco v živote nezmeníš, tu zmenu musis sama chciet, tam musis začať, chciet to. Takto je to stale tak ze nechceš.

nelinka888
30. apr 2020

Miesto toho sedenia pred telkou sa choď prejsť, to si tiež oddýchneš. A tiež aj niečo pre seba urobíš. Pre niekoho je to možno malý krok, ale pri tebe už to by bola veľká zmena, niekde začať treba

jankaovecka
30. apr 2020

Ahoj, ak ti mozem poradit. Ja mam taky jeden ritual a ten ked sa mi podari zvladnut tak to ide lahko. Ani mne sa nic nechce a z roboty je clovek unaveny a nechce sa mu robit vobec nic, nie este cvicit..
Zacni postupne po krokoch, po malych cieloch. Nedavaj si toho vela, napr ze od zajtra nejem pecivo, cvicim, hento budem robit a toto.. mne to zial nikdy nefungovalo a vzdy som rezignovala. Zacni stravou, ta je pre nas najprirodzenejsia. Jedine moje pravidlo je jest kazde 4 hodiny. Neskor aj kazdych 5. Na zaciatku sa nechat vyhladovat, mat prazdne brucho, najest sa a normalne potom nejest absolutne nic, kludne si davat budik kazdych 10min, ked neviem vydrzat. Ja by som stale nieco jedla uz zo zvyku.. ked to zvladnes mat jedlo pod kontrolou tak zacnes prirodzene viac rozmyslat nad tym co budes jest a prejdes na zdravsiu stravu. Ja som len vdaka tomuto a samozrejme zdravsej strave schudla skoro 30kg.
Napr moja svokra ma nadvahu, a furt si dava macingovu dietu.. neschudne nic alebo len minimalne. Ked jej poviem ze musi menej jest az sa z toho stane samozrejmost, tak ma vysmeje ze nebude hladovat, ze musi stale nieco jest..atd.
Chudnutie je v hlave😉

alexandrah
30. apr 2020

ahoj, ja to mam podobne🙂 aj ked nevazim vela, ale chcem mat menej, tolko co davno🙂)))) mne pomohlo precitat si vela kniziek, niektore ta super motivuju. suhlasim, ze si treba dat nieco, co ta bavi ... a nieco lahke ... v jednej knihe je, ze si treba dat na zaciatku co najmensi ciel, napr. ked chces chodievat behat, tak najprv si daj za ciel len si obut tenisky (doslova). no uz ked ich mas, bude ti blbe mozno raz pojdes aj behat ... zjavne nemas motivaciu, to vies ... nepomozu reci typu - ked sa chce, vsetko sa da, aj ja som schudla, a podobne ... ja som napr. prestala fajcit zo dna na den pred cca 20 rokmi, a tiez nemudrujem vsetkym, ze je to lahke ... ale skus taketo: nakup si domov zdrave potraviny, aj take na zobkanie, ktore si das, ked ta prepadne abstak - napr. orechy su super ... ovocie, zeleninu len tak pokrajat , susene ovocie mozno ... pomohlo by, keby si sa dohodla s nejakou kamoskou, ze si zacvicite spolu ... neupratuj doma furt, mozno si naozaj miesto toho 20 minut zacvic. nemusis nikam ist, ziadne behanie, fitko, najdi si niekde na YouTube nejake cvicenie, a zacvic si doma. alebo chod aj do nejakého fitka, a najdi si pekneho instruktora, a predplat si to:-!!§ budes sa tesit aj na nebo, aj ti bude luto prachov.-) inak z toho co pises mam pocit, ze mas aj trochu depku ... dojst o pol 5 domov je dost skoro, aby si postihala vselico, a tebe sa uz nechce nic ... aj s tym treba daco poriesit ... aj robota ta zjavne vycerpava, asi nerobis velmi daco, co ta bavi, inak by si nebola taka vyflusnuta ... drzim moc moc palce!!! skus si precitat motivacnu literaturu🙂))

marca12
30. apr 2020

Ak ta to nebavi,nenut sa. Obmedz sladke,chod na prechadzku aspon 2x v tyzdni. Zmenu musis mat v hlave,ak sa nutis,nedostavi sa uspech a ty si frustrovana. Postupne si davaj ciele. A vahu nemas zlu,ja som tiez tak nejako za 7 rokov pribrala z 50kg na 62kg,ale nezda sa mi,ze potrebujem chudnut. Som spokojna s postavou,akurat spevnovat potrebujem. Chystam sa kazdy vecer sa chystam zacat poriadne.cvicit,nuz ale nechce sa mi 😀

zabka79
1. máj 2020

Daj mensie ciele.nie 4x do tyzdna cvicit....to by ma odrovnalo...chod na chudnutie stravou.vynechaj pecivo a nahrad ho inou alternativou.nekupuj sladkosti a pamlsky.... jedalnicek men postupne...nie naraz lebo ta to odradi...nemad zase taku nadvahu aby sa makala....

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nateeka
1. máj 2020

Mne pomohlo zmenšiť obvyklú porciu jedla o polovicu - toto zaúčinkovalo najlepšie. A potom má to motivovalo aj viac cvičiť, lebo tie výsledky boli rychleJsie a viditeľnejšie .. v tejto kombinacii. A po šiestej jesť bielkoviny, žiadne sacharidy (tie cez deň)

ludovit11
2. máj 2020

Iste pohyb je dôležitý,ale rovnako dôležité je dodržať skladbu stravy,a jej množstvo.Pri tom nemusíme dodržiavať diétu takú či onakú.Obecne plati že ľahké raňajky,normálny obed,(neznamená že sa mám objesť) a ľahká večera. Vždy plati čo najmenej tukov.
Ako inšpirácia by mohlo pomôcť kúpiť si váhu ktorá by vám zaznamenávala predošle váženia.Ja mám váhu značky withings.

ludovit11
2. máj 2020

Tato váha má blutut rozhranie,a cez smartfpn alebo ifon,ti ukazuje hodnoty v mobile.Je to naozaj inšpirujúce .Iny cez sviatky priberajú ja som naopak schudol o 4kg ,anaďalej sa dopracovávam k ceľu zísť na 70kg z povpdných 76kg.

ludovit11
2. máj 2020

Znovu opakujem že nieje nutné zbitočne trýzniť telo cvičením.To sú už dnes aj keď fungujúce metódy,ale zastaralé.Ako som povedal teda napísal pohyb treba ale prirodzený.V prvom rade si treba položiť otázku prečo priberám.Je to že mi chutí alebo je to zmena metabolizmu alebo iná príčina?
Ak je to čokoľvek iné ako to že mi chutí je treba sa poradiť s odborníkom ,nie tu a pod.fórach.Ak je to tým že mi chutí tak snažiť sa o vyváženú stravu,neprejedať sa . A hlavne dať do jedálnička viac zeleniny.Hovorím viac zeleniny,nie len zeleninu.