Ahojte.
Ruženec sa modliť viem a však zaujíma ma, či sa môžem pomodliť každý deň len 1 desiatok a nie celý ruženec.
Ak áno je v poriadku že sa pomodlim zakaždým Verím v Boha a potom už Otče náš - 10x Zdravas - Sláva Otcu?
Tie 3 preddesiatky sa modlím len keď začínam nový ruženec. Napr začnem Bolestný tak vtedy sa pomodlim a teda plus 1 desiatok, ostatné dni už len ako som spomínala vyššie.
Aj to aký ruženec sa modlím v ktorý deň...viem že je písané ktorý deň sa aký modlí ale je jedno ak si to idem po svojom?
Ďakujem za objasnenie.
@janai1 načo sa k tomu vyjadruje taký človek ako ty? Naozaj nerozumiem
Máte to aj na YouTube, ako to cítite, aj desiatok je fajn
@21karolina ďakujem
Áno podľa mňa sa modlis správne. Keď začínaš ruženec,tak Verím v Boha, a 3 preddesiatky a ďalej každý deň už len po desiatku.
@mata90 ďakujem 😊
Akurat v nedelu mal knaz u nas v kazni taku radu. Ked vies, kde je problem a vies ho vyriesit, vyries. Ked nevies vyriesit, modli sa a uc sa to prijat (aj to zle po vzore Panny Marie). No a ked nie cely ruzenec, tak aj desiatok. Ze on to tak robi. Ked je nervozny, ma problem a nevie, co s tym, pomodli sa desiatok, len tak, akykolvek a prejde to 🙃. Upokoji sa. Takze podla mna to robis dobre. Hlavne je umysel byt s Panom...
@nevenka ďakujem 🙏
Presne takú odpoveď som čakala 🙂 útočnú a arogantnú... sranda, že žiaden "kresťan" nevie vysvetliť prečo niečo robí
Tak ja budem ďalej žiť vo svojej krásne ateistickej nevedomosti, že modlenie má ísť zo srdca
@janai1 a tvoja odpoveď na moju otázku bola aká? Milá? Alebo si poprosila o vysvetlenie? Alebo si len hádzala útočné otázky?
Ja nepotrebujem vysvetľovať nikomu prečo a ako sa modlím...a ani žiaden kresťan to nemusí robiť...a už vôbec nie tebe 😊
@mata90 presne tak..ďakujem 💞
Modlenie má pravidlá? Inak čo ? Je to akokeby si sa nemodlila keď nejdeš podľa presného návodu?