Ako sa mám chovať k zákazníkom, ktorí rozoberajú očkovanie, orientáciu a iné veci?

25. máj 2023

Baby , mám malú prevádzku, rýchleho občerstvenia, chodí mi sem jeden chlap ,cca 40 rokov má , on mi sem chodí ,kvôli očkovaniu stále rozprávať , kvôli inej orientácii atď ..ja si vážim každého zákazníka , naozaj , veď z nich žijem a preto sa k nim pekne chovam ale tu už ani ja nevládzem 🙈 že prečo heriban umrel ,že kvôli očkovaniu , veď ako áno nech má svoj názor , veľa ľudí ho má taký istý , ale keď mu poviem že baviť sa o Tom nechcem,tak ma nerešpektuje..naozaj už neviem ..minule mi kvôli orientácii rozprával , načo ????? Mne je jedno aká orientácia je kto ..úplne , mne to nijak neubližuje a mám malé deti ,ktovie čo má ešte čaká, všakže ?

luccija
25. máj 2023

Rob si svoje neodpovedaj, nezapájaj sa.Inak to je hrozne my, keď sme mali obchod tiež sme mali takých štamgastov čo nasilu udržiavali komunikáciu, postávali pri obchode to bol ich denný režim.Nie alkoholici len tak ...chodili sa porozpravat

kvetinka75
25. máj 2023

povedz mu na rovinu že ťa to nezaujíma a zdržuje ťa v práci. Nech si kúpi čo chce a nech ide ďalej

babulkomale
25. máj 2023

@kvetinka75 🤦🤦🤦

babulkomale
25. máj 2023

Usmievat, prikyvovat, hmmmm, hmmmm, všeobecne frázy typu no co uz narobime, taky je zivot, ano je to smutne, musim ist tuto urobit toto a tamto, moment, ospravedlnte ma, pozametam, smeti vyniest dozadu atd. Nemusis argumentovat, viest dialogy, ist do konfrontacii.
Ludia chcu byt len vypocuti, druheho nazor ich velmi nezaujima.
A psychohygiena potom, konicky, co ta bavi, sama v lese, strikovat, cokolvek.
Roky robim s ludmi a takto to funguje najlepsie.
Neutralne mila.

kvetinka75
25. máj 2023

@babulkomale ale nie každý deň. Potom sa čudujeme, že človek nevie byť asertívny, znáša kopu vecí a prejaví sa to aj na zdraví. Keď je niečoho už priveľa, treba zasiahnuť. PRečo by mal niekto niečo znášať každý deň. Z času na čas? OK, vykecaj sa ale nie každý deň.

janetinka27
25. máj 2023

ahoj, ak tam chodi uz castejsie, tak si nie ste az taki cudzi. k takemu cloveku, co ti nie je uz uplne cudzi, mozes byt uprimna. povedz mu slusne, ze rada by som vas poprosila, aby ste o tychto temach nehovorili. dost ma to vycerpava z energie. mozeme sa rozpravat o niecom inom, ale o tomto nie, citim sa neprijemne.
ak bude normalny a budes vidiet, ze ta pocul, tak mu daj este sancu - pokial ta teda celkovo neotravuje. ak sa k teme ale bude vracat aj nadalej, povedz mu opat, ze uz minule som vam povedala, ze tieto temy su mi neprijemne a nebudem sa s vami o nich rozpravat.
ak neprestane, tak mu povedz, pane, obtazujete ma, vasa pritomnost mi nie je prijemna, prosim, odidte. najdite si niekoho ineho, s kym budete preberat tieto temy, ale mna to obtazuje, odidte.

autor
25. máj 2023

Už mi dokonca povedal že mi mama umrie, lebo je očkovana (ako zdravotník musela)

kvetinka75
25. máj 2023

autorka - je jedno čo ti hovorí. Je ti to nepríjemné tak musíš zakročiť. Nie si povinná toto trpieť.
Ak nás niekto obťažuje, treba mu to povedať a dať jasne najavo

bloger
25. máj 2023

Tak to už je ale priveľa. Poslať ho kade ľahšie. Myslím si, že @kvetinka75 má pravdu.

babulkomale
25. máj 2023

To s mamou je jasny dokaz, ze s nim vedies uplne zbytocne debaty detailne. V tom pripade nie je cudzi.
Naco vynasas cudziemu sukromne info o zdravotnych ukonoch tvojej mamy? Nemas na to vobec pravo.
Ber to tak, ze sa mas pomocou takychto ludi nieco naucit.
V tomto pripade nevykotkodakat vsetko o sebe a rodine a nastavit si slusne ale pevne hranice.

bimbambim
25. máj 2023

Ja som v robote takých ľudí zrušila.Rovno som im povedala, že mňa to nezaujíma kto bol a kto nebol očkovaní .Pre mňa je to téma ,že mňa do jeho statusu očkovania nie je nič.Takisto orientácia mne je sumafuk či je na chlapov alebo baby .pokiaľ neotravuje s tým ľudí a nerobí bordel.A ľudia sa naučili ,že so mnou také veci nemôžu riešiť ani politiku do tej sa nevyznám 😁.tak áno porozprávam sa s nimi ,ale také neutrálne témy

diewcatqoo
25. máj 2023

Ako sa dozvedel, ze tvoja mama je ockovana? Asi si mu hned na zaciatku skocila na lep a konverzovala na tuto temu. Takych ludi treba zrusit hned na zaciatku, lebo oni ked vidia, ze sa niekto chyti, nedaju mu pokoj. Nerozvijat debatu tymto smerom, nechytat sa na jeho otazky. Odpovedat, ze dobre alebo ze ta to nezaujima.
Na oznam, ze mama zomrie, lebo je ockovana, by som odpovedala, ze aj on raz zomrie a pod.

nique
25. máj 2023

Je to určite vyčerpávajúce, ale netreba z toho robiť drámu. Tu sa máme čo učiť od USA. Všetko je great, brilliant, excellent, nahodit poker face a hotovo. Patrí to k práci.

lelelienka
25. máj 2023

Zakaznik-nezakaznik, tomuto by som uz povedala ze ta to nezaujima a nebudes sa s nim o tom bavit, nech ta s tym neobtazuje. Prinajhorsom sa uz nevrati, potrebujes tak nutne prave tohto jedneho?

lelelienka
25. máj 2023

@nique preco by to malo patrit k praci? To ked ludia pridu niekam nemusia byt slusni?

cloviecka
25. máj 2023

Aj ja súhlasím s
@kvetinka75, však nemusíš znášať všetko.ak ti to prekáža slušne sa obrad, určite

zuzinka888
25. máj 2023

Ja nerozoberam veci ako je ockovanie ani zo sirsou rodinou nie to este zo zakaznikmi. Ja vravim, ze urobim to co si myslim, ze je pre mna najlepsie. Ale nepoviem ci ano ci nie. On musi byt riadne opusteny ked nema s kym preberat tieto temy. Ty ho pocuvas a on ti chodi prezentovat svoju pravdu. Kazdy mame len 1 zivot a kazdy je strojcom svojho stastia a rozhodnuti.

1ryba
25. máj 2023

Hlavné je to neprežívať. Pri takýchto ľuďoch je najlepšie neprejaviť záujem o tému ani spôsobom nechcem sa o tom baviť. Nech si kváka. Pomyslím si svoje poviem ehmm, idem robiť inú činnosť, keď odíde zahreším a idem ďalej. Pustím rádio, začnem zametať, telefonovať, zahĺbim sa do papierov, odídem na Wc.

simka1454
25. máj 2023

A ty sa s ním prečo rozprávaš o očkovaní. Ale podľa mňa téma zase len aby hádky vznikali. Stačí si prečítať komentáre od autorky.

nique
25. máj 2023

@lelelienka lebo sa to volá customer service. Môžeš mať na to iný názor, ale ten vychádza z našej kultúry.
Keď bude mať autorka vybudovanú značku, potom si môže vyberať zákazníkov. Dovtedy potrebuje všetkých.

1ryba
25. máj 2023

A základ je nebaviť sa vôbec o súkromí, názoroch a hodnotách a kontroverzných témach.

zuzulka558
25. máj 2023

Moja svokra je presne ten istý prípad 😬 nekomunikujem a nestretávam sa s ňou už skoro dva roky, už som to nedávala kolom dokola to isté, teraz mi je super a ani konflikty už nevyvolávaju lebo nemajú ako, nevedia o mne nic

domak2
25. máj 2023

Tu prevádzku máš krátko? Alebo si predtým nikdy nepracovala v službách? Lebo toto je slabý čaj 😁

autor
25. máj 2023

@simka1454 šak on došiel. Že hádajte prečo umrel heriban , hovorim nezamýšľam sa nad tým , a ďalších mi začal hovoriť, aj lasicu spomenul , hovorím ten mal už vek ..atď ..potom som mu povedala že niekto sa aj musel dať zaočkovať ,napr moja mama ..a už to išlo ..ešte som v tomto "biznise " malo , musím sa poučiť 🙈

autor
25. máj 2023

@domak2 maaaalo😅

babulkomale
25. máj 2023

Je to vidno ze nemas skusenosti - to nie je v zlom. Naucis sa. Skus pozriet aj knihy o komunikacii a medziludskych vztahoch, tam sa dozvies vela a potom si to uz overis v praxi.

simka1454
25. máj 2023

Keď príde, povedz mu, že na takú tému nemieniš diskutovať, že na to ani nemáš čas. Keď mu nebudeš viac odpovedať, on viac nepríde.

kvetinka75
25. máj 2023

autorka - nemyslím si ,že by si bola odkázaná na zákazníkov, ktorí ťa otravujú. Hlavne ak nič nekúpi. Tu by som zvolila rázny prístup.

katarinka89
25. máj 2023

Mam to iste, sestra sa nedala a už ma ubijaju tie reči aká je šťastná, že sa nedala, lebo ti co sa dali umierajú. Ja mam tiež male deti a nerobí mi to dobre. Stačí,že ti to niekto raz povie a stále to v tebe tlie, ten strach....

p.j.jacky
25. máj 2023

Treba sa nad tým povzniesť . Tiež pracujem s ľudmi a jedným uchom dnu druhým von . Usmievať sa a Hm a skúšať zmeniť tému . Aký ste mali deň , čo ste varili.. čo budete zajtra variť , mali na obed , ako v práci , čo deti vnúčatá zdravé ? A tak proste . Tiež u mna riešia politiku , očkovanie , orientácie , vstahy ,zdravotníctvo, cirkev atd . Pokial mám iný názor poviem raz , potom mením tému . Jej máte pekne topánky , tričko kam chodíte nakupovať . Už máte posadené v záhrade , plánujete dovolenku a proste take skôr príjemnejšie veci skúšam ….