Ako sa emočne napojiť?

10. jún 2022

Ahojte, mám taký dosť veľký problém s emóciami, ze som bola vlastne celý zivot bez svojich emócií, vplyvom rodiny som sa stala takou, ze vsetko citenie len povrchne,moje pocity, boli velmi bolestivé, tak som ich zadupala. Aj k sebe, k mojmu telu, prezivaniu, situaciám, k druhým.
Neviete ako sa napojiť na seba, ako spoznať pomenovat co citim a hlavne ako sa napojit aj na druhych?

autor
10. jún 2022

Proste som vobec nebrala do uvahy co citim, ze teraz mi je zle, ze toto je pre mna zle, je mi to neprijemné, lebo sa zle citim, toto mi ublizuje, toto ma stresuje, toto mám dobry pocit, aninto neviem pomenovat o co mi ide celkom. Samozrejme, ze som na to doplatila nie raz. Ale teraz je taka sittacia, ze som objavila.naozajstnú lásku, VZŤAH a teraz som z toho vykolajená, ze neviem reagovat..na uplne obycajne veci vo vztahu..taku pohodu, neviem akoby prejavit lasku inak ako stiskom, objatim, co povazujem za málo. Hlavne som z toho nervozna, lebo neviem ako sa mám chovat, kedze ziadny vztah som nemala s nikym v zivote asi hlbší, iba také povrchné. A teraz je to nutné aby som si zacala uvedomovat svoje emkcue a ja neviem co mam robit. Ako sa to robí. ze obycajne dobre vztahy uz teraz ma vyvedú z rovnováhy. Ze ja akoby nieco neviem, co je uplne normálne, vacsina ludi to vie ale ja nie. Dakujem za napady akomto zlepsit.

marianarem
10. jún 2022

Tak urcite sa to da dobrou psychoterapiou, to je moja osobna skusenost.

autor
10. jún 2022

@marianarem to ano, ale ja na to teraz ani nemam peniaze a mam zlu skusenost jednu a to dost, uplne zneuzitie terapeutom, tak som chcela nejake rady, ..ak mas tip na nejakeho dobreho, co chce uprimne pomoct budem rada.

marianarem
10. jún 2022

Aj ja som mala prvu skusenost velmi zlu s chlapom terapeutom. Potom som chodila len k zenam a jedna mi prave s tymto istym velmi pomohla, uplny prevrat v zivote. Len teraz je uz na dochodku a robi len sukromne, vtedy bola zadarmo, normalne v nemocnici na oddeleni klinickej psychologie. Za psychologa sa nemusi vzdy platit, normalne to preplaca poistovna, manzel chodi zadarmo. Odkial si? Ja viem dat tipy len v BA.

autor
10. jún 2022

@marianarem ja som cestovala za tym terapeutom do BA z LV, rok . Ak je naozaj dobrá, tak mozno by bola ochotna aspon pár sedení, velmi by pomohla mne a tým aj mojim detom. Spýtaš sa jej prosím Ťa?

autor
10. jún 2022

Psychologov poznam dost, to oni nevedia ani posudit, ja by som potrebovala znalca odbornika na pomedzi psychiatrie a psychologie a zaroven s nejakou psychoterapiou, mne sa to vlecie cely zivot, mozno práve ak je skúsená na dochodku..neviem.

ankare
10. jún 2022

Je úžasné,že si to uvedomujes a že s tým chceš pracovať. Silno držím palce!

marianarem
10. jún 2022

Ja uz k nej davno nechodim, iba som sa tu na MK nedavno docitala, ze este robi. Tak skus sa jej pripadne ozvat, vola sa Viera Páleníková. Z tych zadarmo je fajn Etela Mišaničová (teda dufam, ze je este zadamo, tiez som tam roky nebola) a Ľubica Šabíková (ta zadarmo urcite je).

zuzzkka
10. jún 2022

Skus tuto http://www.sunrise-poradna.sk/o_nas/mudr-magdal... a odporucam aj tuto knihu, onedlho vyjde v slovencine https://www.martinus.sk/?uItem=1436571

autor
10. jún 2022

@zuzzkka áno tráum som zažila dosť, čitala som, ze tu bol psychiater Maté aj o tejto knihe, verím, ze je naozaj dobrá. Len sa uz bojím citat taku literaruru. Je tombolestivé citat o sebe, ja uz potrebujem riesenia, dobreho doktora...tak beriem aj terapeutov. Zo sunrisu bol ten psychoterapeut, ktorý ma zneuzil alebonvyuzil, podla mna. On potreboval zarobiť hlavne a nie mi pomocť, len naťahovať sedenia, zbytocne vyhodené peniaze a čas a bol neprofesionálny, keby mi pomoze aspon v jednej veci, ale nie.. Odvtedy som sklamaná fakt. Uz ako pozerám tam nepracuje. A dakujem.

autor
10. jún 2022

Podla mna je to takto

deti95060810
10. jún 2022

tiež som natrafila na takúto "profíčku"... spravila viac škody ako osohu...

zuzzkka
11. jún 2022

Ano, Mate je jeden a tento druhy. V tejto knihe na konci su vysvetlene vselijake terapie, ze ziskas prehlad a budes presnejsie vediet, co hladat