Ako sa dostať do Nového Zélandu?

10. júl 2023

mate skusenosti, ked aj z druhej ruky ako sa dostat do tejto krajiny zit, pracovat? dakujem

melanta
11. júl 2023

Požiadať o víza, počkať či ich schvália, ak nie, požiadať ďalší rok. Poznám kočku, ktorej working holiday víza (pracovné vízum na 1 rok) schváli až na tretí rok. A potom človeka, ktorý dostal víza na 3 roky, ten dostal pracovnú ponuku od novozélandskej firmy, takže ho získal vďaka tomu.

adka3321
11. júl 2023

bud si najdes na novom zelande nejaku firmu, ktora ta zamestna, ale take obycko roboty tam sa asi tazko dostat... alebo working holiday viza. neviem ako je to teraz, ale ja ked som si 10 rokov dozadu o tieto viza ziadala tak bolo iba 100 miest na rok a ziadalo sa niekedy v aprili. Inac tie pracovne viza sa dost tazko ziskavaju, oni najprv pozeraju domaci trh, ci tam nie su ludia, ktori mozu robit tu danu robotu. ja ked som si ziadala o pracovne viza do vinarne (uz som bola rok na NZ), museli mi z vinarne dat specialny list, ze ma tam naozaj potrebuju. aj tak to schvalovanie viz trvalo asi 2 mesiace a to som tam bola fyzicky, ziadne nadialku

melanta
11. júl 2023

@adka3321 stále to tak funguje, že v apríli sa žiada a víza dajú je len pár desiatkam ľudí. A zrejme sa to ani nezmení. Ako píšeš, v prvom rade zamestnávajú svojich a keď nie, tak je to treba zdôvodniť. Nechcú a nepotrebujú tam cudzincov a už vôbec nie takých, ktorí si len tak zmyslia že chcú ísť na Zéland.

autor
11. júl 2023

dakujem vám za rady, zelam vsetko najlepsie.