Ako sa dostanem do volebnej komisie?

zdenkakelemanova
1. aug 2023

Pekný deň neviete mi poradiť kde dám prihlášku alebo ako sa to vola do volebnej komisii v obci

a_alexandra_a
1. aug 2023

Ty sa nemôžeš sama prihlásiť. Buď ťa deleguje politická strana alebo štatutár obce.

vikusjk
1. aug 2023

@zdenkakelemanova ak je to mala obec, mozes ist na obecny urad a opytat sa, ci niekoho nepotrebuju, ale zvycajne si to rozhadzu medzi znamych, ktorym dopraju privyrobit si.

ibrunova
1. aug 2023

Ozvi sa niekomu, kto má nejaké napojenie na politickú stranu, do volieb nominujú členov komisií politické strany

a_alexandra_a
1. aug 2023

@zdenkakelemanova Prípadne ešte vieš napísať priamo politickej strane e-mail, že máš záujem byť členka volebnej komisie v obci XY.

matkahelka
1. aug 2023

@zdenkakelemanova kontaktovat okresneho sefa politickej strany za ktoru chces byt delegovana v komisii. na nete najdes kontakty.

ibrunova
1. aug 2023

@vikusjk to nie je tak celkom pravda

vikusjk
1. aug 2023

@ibrunova u nas to tak funguje, vzdy to tak bolo. Aj na statistike si zamestnanci dotahuju ludi do komisii, tych vyssich, nie obecnych. Dokonca raz som bola ako prizerajuca len, cize bez odmeny, lebo jeden z kandidatov nedoveroval komisii, vtedy som si ziadala suhlas od niekoho z najvyssej volebnej komisie.
Ale samozrejme netvrdim, ze to tak je vsade. vacsinou ale v mensich obciach ano.

ibrunova
1. aug 2023

@vikusjk moja sestra robí roky zapisovateľku na obci a vždy im len príde zoznam ľudí, ona nikdy nikoho nevolala, aby si prišiel privyrobiť ako člen. Tí ľudia sa opakujú, ale ona do toho niky nezasahovala.
Aj ja chodím do komisie, vždy tam mám napísané, za akú stranu som, neviem, ako by to zapisovateľka uviedla tú stranu len tak z brucha.

ptvw
1. aug 2023

@zdenkakelemanova ja som si v jednej strane vyplnila teraz ze chcem byt opäť okrskár, chodim za nich od 19tky co mi ich kamoška spomenula vtedy a potom už len čakám na papier ze ma vybrali.... Mam 35. Bola som hádam 5krat možno viac za nich na rôznych voľbách

salome123
1. aug 2023

mozes sa zaregistrovat tu za stranu SAS: https://www.sas.sk/okrskar

vikusjk
1. aug 2023

@ibrunova lebo nie vzdy je dostatok clenov za nejaku stranu a plus na obecaku vzdy vedia, za kym ma ist, ak este maju miesto, aby sa tam dostal ;)
Ja som chodila vzdy do tej vyssej, obvodnej komisie, nie okrskovej, cize ja uz som preberala harky od tych okrskovych (obecnych), ale sesternice, susedia atd vzdy sa niekam dostanu. Nie je to vela penazi, ale ked netecie, nech aspon kvapka.

alickapusinka
1. aug 2023

To je väčšinou o rodinkárstve môžeš sa ísť opýtať ale u nás čo sú tak väčšinou primátorovi známy a z rodiny. Traja s poslancovej rodiny dcéra, zať a žena a ostatok primátorovi známy aspoň u nás je to tak.