Zdravim, momentálne este zijem v psychicky narocnom prostredí. Úprimne povedané doma je to od mojho detstva ťažké. Nechcem to radšej ani spomínať. Dôležité je, že už o chvíľu nebudem takto žiť. Budem bývať s niekým iným. Ale ja si veľmi uvedomujem, že cele tie roky na mne zanechali následky. Napríklad že sa bojim cudzích ľudí. Nepovedala by som, že ma vytočí hocičo, ale ked je to pre mňa podstatná vec, tak som výbušná (nie tak, že kričím) a akokeby si idem svoje a je mi do revu/plaču a myslim si, že mi to robia ludia naschval, ze ma chcu zranit. Co je do istej miery pravda, ale určite nie vo všetkých pripadoch. Niekedy s niektorými ludmi je to fakt len nedorozumenie a ja sa zrazu citim, že musim prejsť do utoku alebo nejak zasiahnuť, že si vela dovoluju. Po par dnoch ked vychladnem, tak mi príde, že som to prehnala. Je tam este viac vecí, ale viem, že to celé pramení z toho, že nie som kľudná. Som stále v strehu, že co sa bude diať a kto mi ako chce prihoršiť. Ako sa mam dat do takej psychickej pohody? Psychológa plánujem vyhľadať, ale až neskôr, lebo teraz mi to casovo nevychádza. Tak aspoň o malé krôčiky by som sa chcela pokúsiť sama.
V prírode je normálny útek alebo útok...ľudia sa to už musia naučiť korigovať a spracovať tieto pocity, ktoré sú veľmi silné...inak aj ja som neustále v strehu, strese, niekedy až doma zistím, že celý deň som bola ako v kŕči a ani som o tom nevedela...ale podľa mňa existujú na toto účinné relaxačné techniky a dá sa to naučiť, aj keď povahu máme viac - menej danú
Ahoj, ak zijes v psychicky narocnom prostredí a ako pises, ze to mas od detstva tazke, je uplne prirodzene, ze reagujes, ako popisujes. Ak mas pocit, ze ti ludia robia naschval a chcu ta vedome zranit, velmi pravdepodobne sa dotykaju miest, ktore vo vnutri nemas spracovane. Preto taka reakcia. Bolo by fajn sa pozriet, ktore miesta to su, preco tak bolia a najst sposob, ako sa pokusit ich spracovat. Za roky sa tam toho nabalilo urcite dost, takze vrstvu po vrstve pekne postupne odmotavat, az sa clovek dostane k vlastnej podstate, porozumie si, pochopi svoje konanie, myslienky, to odkial pramenia a nakolko ich je mozne zmenit. Az potom moze pracovat na novych vzorcoch myslenia a spravania sa. Nalezite k tejto zmene sa nasledne bude menit aj okolie a jeho reakcie k tebe.
Netreba si citat diskusie na MK a pohoda sa hneď dostaví
Prostredie sa na tebe podpise, ono staci, ze budes zit v inom prostredi a das sa do pohody, viem to podla seba, odkedy zijem sama, ze mam svoju rodinu, tak sa citim uplne inak ako ked som bola s rodicmi. Som menej nervozna, menej ustrachana a proste taka kludna.
Milovat sa. Hovorit si pravdu. ;) Napravit chybu=prepac,odpust,vysvetlime si to...