Ako sa čistí mačací záchod?

8. sep 2021

Ahojte. Chcem sa spýtať. Ako sa čistí mačací záchod ? Mačka má nadupané kamienky. No tie kamienky sú po celej rozlohe zachoda nasypane. A stále keď sa vykakať alebo vycika tak musím vysypat všetky kamienky do koša ? Plus v koši to bude smrdist a kamienky do záchodu vyhodiť nemôžem. Ako sa to vlastne čistí ? Mám mačku prvý x v živote . Ďakujem

anjelicek26
8. sep 2021

Kupujem drahe kamienky - tie biele kristaliky - nesmrdi, dlho vydrzia, fakt top... cistime kazdy den (vyhodime lopatkou nakakane do popolnice), vymiename raz v tyzdni komplet.. zavisi, ci ti macka chodi aj von alebo vyuziva zachod naplno. .Zachod ma vysoke okraje, takze nic nevyhadzuje von.

janulik2008
8. sep 2021

Neviem akú podstielku majú ale naše majú Zverlit. Stačí lopatkou nabrať exkrementy a my máme na to kôš na mačacie exkrementy a vysypať. To je všetko

ella_price
8. sep 2021

Ten zverlit pri kontakte s močom a výkalmi zgranuluje a lopatkou špeciálne na to určenou len vezmeš tie hrudky moču/výkalov a vyhodíš. My ich vyhadzujeme do takých malých rozložitelných vreciek a tie potom zaviažeme a vyhadzujeme zvlášť. Raz za týždeň záchody kompletne čistíme a máme dva typy záchodov - jeden otvorený, tam väčšinou niečo vyhodia von 😀 a potom taký ten zavretý.

autor
8. sep 2021

@anjelicek26 a dá sa naučiť mačka na vencenie vonku ? 😀

anjelicek26
8. sep 2021

Tak jasne, ze da, mame macku a kocura a kocur na macacom wc nebol uz roky, kasle nam na to a to je to vzdy ciste a nachystane 😂 Mame tu vsade velke zahrady, tak chodi podla potreby von 😅

ktochytavzite
8. sep 2021

tak asi kazdy x vyhodit rovno do smetiaka,nvm si predstavit ze to niekomu nevadi tyzden.Fuj

sweetyna
8. sep 2021

po tyzdni by som asi macke povedala, nech si to cisti sama, sak to je asi aj dost citit nie?

mondolina
8. sep 2021

vyhadzujem hrudky a výkaly dva x denne do špéci nádoby uzavretej, neskorší nič

janulik2008
8. sep 2021

@sweetyna čo je cítiť? Ak je nádoba uzavretá necítiť to a existujú špeciálne koše na podstielku kt nepripúšťajú smrad 🙂

simca06022011
8. sep 2021

pozbieras lopatkou na to urcenou (je taka mriezkova a vyhodis). ked to vysypas vsetko, urcite raz za cas, my sme to umyvali a menili sem -tam komplet. Tak to nevysypes sebe do kosa, ale von do kontajnera.. samozrejme.

liesik
8. sep 2021

Keď sme mali mačku, tak som jej každý deň čistila výkaly a vyberali tie hrudky, čo sa spravili, keď cikala. Raz za týdeň som jej čistievala komplet celý záchod a vtedy som ho aj vyumývala.

13lucka13
9. sep 2021

Sú aj podstieľky ktoré sa splachujú normálne na ľudskom WC. A navyše aj príjemne vonia drevom.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
h2
10. sep 2021

K otázke, či sa dá mačka naučiť na venčenie vonku: mačka potrebuje hrabať. Vyhrabe si jamku, vykoná potrebu, zahrabe, ovonia, či je dobre zahrabané... 😊 Ak má možnosť ísť von, kedy chce a má vonku vhodné miesto a zároveň nemá doma (vnútri) záchodík s podstieľkou, bude vykonávať potrebu vonku. Ale naučiť ju, ak má doma záchod, aby doňho nešla a radšej počkala, kým ju vypustíš von, to asi sotva. Mačka sa ani nevenčí, ako pes, že by si ju mala na vodítku (je to síce možné, ale mačka takto nefunguje, nebude sa s Tebou prechádzať po sídlisku).

13lucka13
13. sep 2021

@zazvorka87 veď výrobca to uvádza v popise výrobku, tak ak by to bol problém asi by to neudával ako jednú z možností likvidovania odpadu.

tajy
Autor odpoveď zmazal
Zobraz